BAYAT EKMEK KUYRUĞU......VİDEO İZLE


Vatandaş Bayat ekmek kuyruğuna girmeye başladı....
İzmir'deki bir fırında 40 Ykr'den satılan 300 gramlık bayat ekmeğe gösterilen büyük ilgi uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.
Ekmek zammına tepki gösteren vatandaşlar, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle evlerine giren her ekmeğin hesabını yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu ülkede en çok maaşı alan polis ağlıyor, memur ağlıyor. Ama en çok ağlaması gereken asgari ücretlinin sesini duyan bile yok. Maddi durumumuz iyi olsa neden bu kuyruğa girelim" diyerek içinde bulundukları duruma tepki gösterdi.Ekmekteki gramaj artışıyla birlikte zamlı tarifeye geçen fırıncılar, 300 gramlık ekmeğin fiyatını 75 Ykr olarak belirledi. Bir anda 40 Ykr'ye aldıkları ekmeğin gramaj artışıyla birlikte 75 Ykr'ye satılması özellikle dar gelirli kalabalık aileleri zora soktu. Zam fırınlarda satılan bayat ekmeklere olan tabeli ise büyük ölçüde artırdı. Gün içinde marketlerde satılmayan ekmekleri toplayıp ertesi gün yaklaşık yarı fiyatına satan Kareksan Ekmek Fabrikası'nın önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşların son zamla birlikte bayat ekmeğe daha fazla ilgi gösterdiğini söyleyen fırın çalışanı, "Büyük marketlerde, bakkallarda satılmayan ekmekler toplanarak bir gün sonra sabah saatlerinde fırına geri getiriliyor. Bir gün önce 75 Ykr'den satılan ekmek 40 Ykr'den tekrar satışa sunuluyor. Böylece bayat ekmekler israf edilmeyerek değerlendirilmiş oluyor. Günde ortalama 6 - 7 bin bayat ekmek satıyoruz. Aynı yerde yaklaşık 800 adet de taze ekmek satışı yapılabiliyor" dedi..
AJANSLAR...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.