Chavez’den AB’ye Petrol Tehdidi


Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kaçak göçmenlerin sınırdışı edilmeden önce 18 ay kadar gözaltında tutulmalarına olanak tanıyan AB kararını sert dille eleştirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, AB kararına tepki olarak, herhangi bir Avrupa ülkesine petrol vermeyebilecekleri tehdidinde bulundu ve bu kararı kabul eden ülkelerin, Venezuela'da yatırım yapmasına olanak tanımayabileceklerini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı, televizyonda yayımlanan açıklamasında, kabul edilen kararın “faşizmin işaretleri” olduğunu ifade ederek, “Petrolümüz bu ülkelere gitmemeli” dedi.

Avrupa Parlamentosu, kaçak göçmenler konusunda caydırıcı olması amacıyla, yasa dışı yollardan AB ülkelerine gelenlerin ya da vize süreleri dolduğu halde dönmeyenlerin, sınırdışı edilmeden önce, kurulacak özel gözaltı merkezlerinde 6 aydan 18 aya kadar tutulabilmelerine olanak tanıyan kararı Çarşamba günü kabul etmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.