ONLAR GERİ DÖNDÜLER..AMERİKA PANİKTE...



ABD onları yok edemedi. Onlar geri döndü, köprüleri yıktı, mayınlar döşedi, ülkenin güneyini ele geçirdi.



7Ekim 2001'de ABD "Terörle savaş" adı altında İşgale giriştiği , Taliban yönetimi altındaki Afganistan'a ilk bombaları yağdırmaya başlamıştı.



Aradan 7 yıla aşkın bir süre geçti, Taliban yok edilemedi.Amerika son saldırılar ile adeta Afganistanda şok oldu,panikledi...



Dahası, Taliban geri geldi. Taliban Mücahitleri, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kentinin dış kesimlerindeki köylerde köprüleri yıktı, mayınlar döşedi. Yetkililer, bunun savaşa hazırlık olduğunu söyledi.

İşgalcilerin Polis yetkilisi Serdar Muhammed, Kandahar'ın 15 kilometre kuzeybatısındaki Argandab bölgesinde yaşayan 700'den fazla ailenin, Taliban'ın savaş hazırlığından korkarak evlerinden kaçtığını belirtti. Argandab bölgesinden geçen nehrin batı yakasında, Taliban'ın kontrolünde 9-10 köy bulunduğunu ifade eden polis, köylerdeki küçük köprülerin imha edildiğini kaydetti.


4 uçak dolusu asker bölgeye nakledildi

Taliban'ın hazırlığı üzerine İşbirlikçi Afgan işgal ordusu, başkent Kabil'den Kandahar'a 4 uçak dolusu asker nakletti. Kanada birlikleri de bölgeye gitti. Muhammed, komutanlardan izin çıkınca Taliban'a operasyon düzenleyeceklerini söyledi.Polis ve asker Kandahar genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Kentte saat 22.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Bu arada Molla Ahmedullah adlı bir Taliban komutanı, bölgedeki AP muhabirini arayarak, 400 dolayında Taliban militanının Hakrez'den Argandab'a kaydırıldığını duyurdu.Afganistan'ın güneyinde hareketlilik Afganistan'ın güneyinde, uluslararası koalisyonun desteğini alan Afgan kuvvetleriyle Taliban arasında çıkan çatışmalar ve yakın zamanda düzenleneceği tahmin edilen geniş kapsamlı operasyon, onlarca ailenin evlerini terk etmesine neden oldu.Yetkililer ve görgü tanıkları, ağır silahlı 600 kadar Taliban militanının dün, Argandab bölgesindeki birkaç köyü ele geçirdiğini, birkaç köprüyü havaya uçurduğunu ve her yere mayın döşediğini söylediler.Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin kardeşi olan Kandahar bölge konseyi başkanı Ahmed Veli Karzai, Argandab ve civarında 600 kadar Taliban direnişçisinin konuşlandığını doğruladı.

NATO kuvvetleri, halka bölgeden uzaklaşmaları çağrısında bulundu. Afganistanın işgalci Savunma Bakanlığı, yüzlerce askerin uçaklarla Kabil'den Kandahar'a nakledileceğini açıkladı.Bölge yetkililerinden Hacı Ağa Lalay, şu ana kadar yaklaşık 300 ailenin bölgeyi terk ettiğini belirtti. Görgü tanıkları, Afgan askerlerinin, Kandahar kentinin birçok kesiminde mevzilendiğini söylediler.

İLGİLİ DİĞER HABERLER...


Bilindiği gibi, ABD yıllardır Afganistan'da Taliban güçlerine karşı savaşıyor. Ama Taliban hala faal ve öyle bir eylem gerçekleştirdi ki ABD şaştı kaldı...



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.