PAKİSTAN ULEMASI AMERİKAYA CİHAD İLAN ETTİ!


Pakistan Ulema Heyeti yaptığı gösteride "hatalı" füze saldırısını misilleme tehditinde bulundu


Amerika’nın geçtiğimiz günlerde “Taliban militanı” sanarak bir düzineden fazla Pakistan askerini ve sivil vatandaşı öldürdüğü füze saldırısının ardından Pakistan Ulema Heyeti halkı Amerika’ya karşı cihada çağırdı.

Pakistan Ulema Heyeti'nin lideri son zamanlarda ismini çokca duyuran Mevlana Fazlurrahman.

Urduca yayın yapan Roznama Jang’ın haberine göre Pakistan Ulema Cemaati Pakistan’ın Kuzeybatı sınır vilayetinde Amerika’nın saldırısına karşı bir gösteri düzenledi. Gösteriye Pakistan parlementosu eski üyeleri ve Pakistan Ulema Heyeti liderleri katıldı.

Aynı haber kaynağına göre gösteri esnasında Mevlana Cevher Şah Amerika’ya karşı cihad çağrısında bulundu. Ayrıca Pakistan hükümetine de Amerika ile ilişkileri bütünüyle askıya alma çağrısında bulundu.

Bir başka Urduca gazete olan Roznama Jasarat’ın sayfalarına taşıdığı bir habere göre ise gösteride söz alanTaliban’ın yerel sözcüsü Dr. Esed olaya gerekli cevabın en yakın zamanda Amerika’ya ve NATO’ya karşı verileceğini söyledi ve ekledi: “Kabilemizden binlerce mücahid Amerika’ya karşı cihad etmeye yemin etti ve onlar kafirlere karşı savaşmak için bir kabil ordusu kuracaklar.”

Saldırı daha önce de Pakistanlı otoriteler tarafından kınanmıştı.

Press Medya

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.