Başörtüsü yasağı sinir krizi geçirtti..FOTO GALERİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde başörtülü öğrencileri taşıyan minübüs güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Minibüslerden indirilen öğrenciler sinir krizi geçirdi.
Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararının ardından başörtülü öğrenciler, daha önce girebildekleri üniversitelere de alınmamaya başlandı. Yasağı uygulamaya başlayan okullardan biri de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi oldu...




Daha önce kampüs alanına girebilen başörtülü öğrencileri taşıyan otobüs ve minibüsler, bu sabah okulun giriş kapısında güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Minibüs ve otobüslerden indirilen öğrencilerden bazıları sinir krizleri geçirdi. Olay üzerine okula ambulans ve sağlık görevlileri çağrıldı.




YYÜ kampus alanı içinde öğrencilerin dolaşmasına daha önce izin veren yönetim, kampus yasağını bu sabahtan itibaren uygulamaya başladı. Başörtülü öğrenciler, fakülte binalarının bulunduğu kampus alanına yaklaşık 700 metre mesafede bulunan kontrol noktasında durduruldu. Güvenlik güçleri, minibüs ve otobüslerden öğrencileri tek tek indirdi.
SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER
Yetkili hiç kimsenin durmadığı giriş kapısında indirilen başörtülü öğrencilerden bazıları bu sırada sinir krizleri geçirdi. Gözyaşları içinde kampus alanına giren öğrencilerden destek isteyen başörtülü öğrenciler, "Bu nasıl bir uygulama", "Sizin anneniz kız kardeşiniz yok mu" diye bağırdı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve sağlık görevlileri gönderildi.




TİME TÜRK










0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.