Ankara' nın ortasında İsrail sergisi !


NEDİR BU İSRAİL SEVGİSİ?


Halen İsrail cezaevlerinde onlarca Filistinli Milletvekili tutuklu bulunurken, Başkent Ankara’da açılan bir fotoğraf sergisinde İsrail barış yanlısı, demokratik bir ülke gibi gösterilmeye çalışılıyor.


Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezi “İsrail’in 60 Yılı” adlı fotoğraf sergisiyle Başkentlilerin tepkisine neden oldu.

Bu yıl İsrail, kuruluşunun 60. yılını çeşitli etkinliklerle kutlarken, Ankara-Çankaya’da bulunan alışveriş merkezi’de, “İsrail’in 60 yılı” isimli bir sergi ile kutlamalara katıldı. Halen İsrail cezaevlerinde onlarca Filistinli Milletvekili tutuklu bulunurken, açılan fotoğraf sergisinde İsrail barış yanlısı, demokratik bir ülke gibi gösterilmesi anlamlı bulundu. Başkent Ankaralılar aynı alışveriş merkezi’nin Filistin konulu bir sergi açıp açmayacağını merak ediyor. nu belirten Kurtulmuş, “Dünyada gelir Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezi “İsrail’in 60 Yılı” adlı fotoğraf sergisiyle Başkentlilerin tepkisine neden oldu. Bu yıl İsrail, kuruluşunun 60. yılını çeşitli etkinliklerle kutlarken, Ankara-Çankaya’da bulunan alışveriş merkezi’de, “İsrail’in 60 yılı” isimli bir sergi ile kutlamalara katıldı. Halen İsrail cezaevlerinde onlarca Filistinli Milletvekili tutuklu bulunurken, açılan fotoğraf sergisinde İsrail barış yanlısı, demokratik bir ülke gibi gösterilmesi anlamlı bulundu. Başkent Ankaralılar şimdi aynı alışveriş merkezi’nin Filistin konulu bir sergi açıp açmayacağını merak ediyor. Önceki gün İsrail Büyükelçiliği’nin katkıları ve Büyükelçi Gabby Leviy’nin katılımıyla Ankaralıların ziyaretine açılan ‘İsrail’in 60. Yılı’ konulu fotoğraf sergisinde yıllardan beri zulme uğrayan Filistinliler göz ardı edilerek İsrail Devleti barışın ve demokrasinin hâkim olduğu bir ülke gibi gösteriliyor. Kurulduğu günden beri kaydedilen gelişmelerin İsrailli fotoğraf sanatçılarının objektiflerinden Ankaralılara aktarılan görüntülerde sevinç ve huzur içerisinde çocuk fotoğrafları ile sosyal yaşam aktarılıyor. Sergide yer alan fotoğraflarda zulme uğrayan, katledilen ve açlıkla baş başa bırakılan Filistin halkı unutulurken, İsrail’in sahip olduğu zenginlik ve teknolojik gelişmeler de göz önüne seriliyor.Sergiyi gören vatandaşlar, İsrail’in tutukladığı ve gözaltında tuttuğu Filistinli Milletvekillerini anmadan geçmezken, Gazze’de Filistinlilerin açlıkla ve ilaçsızlıkla mücadelesini de hatırladı. Vatandaşlar; her gün onlarca kadın, çocuk ve yaşlı Filistinli katledilirken, Ankara’daki alışveriş merkezi tarafından İsrail’in demokrasi ve barış ülkesi gibi gösterilmesine bir anlam verilmedi.
Milli Gazete

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.