Ey Demokrasi Ayağa Kalk!


Kapatma davası siyasi bir dava, Anayasa mahkemesi de siyasi bir organ. Yargılamak hukuki bir ifade çağrıştırmakla beraber, siyasi içerik de taşıyor. Hukuk siyasallaşmakta ve siyasete, demokrasiye ve halka, halkın tercihlerine müdahale etmektedir.
Mahkeme, hukuki bir karadan çok siyasi tartışılır bir kara daha verme arifesinde. Yargının siyasi karalar verdiği öteden beri tartışılmaktadır. Halk vicdanında da son karalar siyasi birer karar olarak kararmaktadır.
Demokrasi sanık sandalyesindedir. Halkın iktidarı sorgulanmaktadır. Söz savunmanın, halkındır. Ancak önce mahkûm etsinler sonra halka konuşma zamanı gelince sandıkta konuşabilecektir. Halk adına değil de rejim ve ideoloji adına karar veren bir yargının hukuku ikame etmesi imkânsız gibidir. Halk verdiği oya sahip çıkacaktır. Ama mazlum konumunda olana destek verme dürtüsüyle daha bir sahip çıkılacaktır. Şayet kapatılırsa-ki elinde böyle bir imkânı kullanmak isteyeceklerdir, konjektör müsait olsun olmasın-bakılmayacaktır. Bu da mahkemeyi tartışılır hale getirecektir, meşruiyet sorunu kendiliğinden ortaya çıkacaktır.
Binaenaleyh artık halkın öfke birikim selinde anayasa mahkemesi sorgulanır olmaktan çıkamayacak ve muhakkak ya kaldırılacaktır yahut ta sıradan bir memurluk haline getirilecektir. Halk, 367 kararına ve askerin e muhtırasına 22 Temmuz’da öfkesini belli etti. Artık bu ülke de 3. Dünya muamelesiyle halkın hayatına müdahale edilmesine halk sessiz kalmayacaktır. Bunu hazmetme sorunu ortadadır.
Dünyanın ülkemize güveni bitecektir. Avrupa müzakereleri askıya alacaktır. AB yetkilileri (D.Baykal’dan gayri herkes) iktidar partisinin kapatılmasını kabul edilemez buluyor. İnsanların oy verme haklarına açıkça tecavüz saymaktalar. Bu dava müzakereler de elimizi hayli zayıflatacaktır. Bu ülkemiz içişlerini ilgilendiren bir dava değil, dünyanın ilgilendiği bir davadır. Bizi dünya gözetlerken, biz nelerle uğraştırılıyor ve yoruluyoruz. Gücümüzü tüketmekte, enerjimizi birileri böylece bitirmekteler.
Bu ülke üzerinde ki oyunlar, dünya üzerinde ki bütün oyunlara eşdeğerdedir. Belki de daha fevkindedir.
Ana muhalefetin yargıyla birlikte bir darbenin içinde var olan söylemleri, halka karşı işlenen cürümlerin içinde gösterirken CHP’yi, bir parti olmaktan çıkarmakta ve illegal bir görünüme sokmaktadır. Çete davasının içinde isim zikredilmesi de, halk nezdinde avukatlığı boşuna değilmiş, parasını önceden almış gibi deyişlere neden olmaktadır.
AB davanın kapatmamakla sonuçlanmasını bekliyor. Kapatılması durumda bedeli -maddi ve manevi, siyasi ve ekonomik olarak- yine Türk halkı olarak birlikte ödeyeceğiz. Yargıtay C. Başsavcısının Ak partinin şiddeti teşvik ettiğini söylemi Ergenekon iddianamesiyle çürütülmüştür.
Asıl sömürgeci, halka karşı duran, derin güçler ise kapatılmasını istemektedir. Bu güçlerin kendini milli hissetmeleri de bir garabettir. Halktan kopuk, halka karşı ama Türklük, Atatürkçülük ve laiklik adına cürümler işlenmekte ve rejimsel bir sevap dürtüsüyle hareket edilmektedir. Adeta bağnaz, ilkel bir inanç görüntüsüne rejimi kollama adı verilmektedir. Halka karşı kollanmakta olan bir rejim vardır bu ülkede. Halk hep sanık sandalyesinde tutulmuştur.
Ergenekon davasında, yargının diyalogları yansıtılmıştır. Buna ilişkin Yargıtay’dan açıklama geliyor:”Y.C.Başsavcılığı, siyasi açıklama ve gelişmelerden etkilenmeksizin (brifingler tabii ki halkı etkiledi),demokratik düzenin koruması için, parti kapatma davaları açmıştır.” Bu açıklamaların ne anlamı var ki. Her şey ortada, millet anlamaz sanılmaya devam ediliyor. Halktan ve onun oylarından oluşan partiyi kapatıp demokratik düzeni koruyacaksınız(!).
“Demokratik düzeni korumak için parti kapatılması” ne ironik laflar. Uganda mı, hangi demokrasiden bahsediyorlar kendileri anlayamadık, birkaç örnekte verseler daha iyi anlardık belki.
Kapatma davası ülkeyi keşmekeşe sürüklemektedir. Dünya ekonomik dengeler altüst olmuşken, kendi ipini çeken bir ülke. Yargı demokrasinin(halkın) elinden tutmuş, kafasına kurşun sıkıyor. Ne kadar demokratik bir görüntü seyrediyor dünya, halimizden…
G. Doğu da ki boşluğu kim dolduracak. Diğer partiler asla dolduramaz. Rejim kendini orada temsil eden ve halkının gönlünü kazanmış bir partiyi cezalandırmak üzere. Halkın teröre kaymasına hizmet eder. PKK’nın partisi karşısında aldığı oyla Ak Parti rejim tarafından taltifi hak ediyor aslında. Çünkü başka partiler varlık bile gösteremediler. Ak Parti olmasaydı, seçimi birileri bir referanduma dönüştürecekti. Bu olmadı. Çünkü terörün partisi gerilerde kaldı. Halk Ak Parti ile rejime inancını tazeledi. Bunları da hayal kırıklığına uğratmak bu ülkeye ne kazandıracaksa… Ülkeyi açmaza götürmek isteyenlerin eli her yere uzanmış vaziyettedir. Bu önce idam edelim, sonra yargılarız mantığının günümüz çağdaş sürümüdür.
Ak Parti kapatılacak ama dünya ne der. Öyle yapacaklar ki keşke kapatılsaydı, ‘bundan daha iyi olurdu’ yu dedirttirecek bir karar çıkacaktır diyorum. Bu dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, halkın önünde engel olanların bertaraf edilme vakti gelmiştir. Demokrasinin sanık sandalyesinden kalkışı halkın iradesiyle gerçekleşecektir. Halk ana muhalefetin de, yargının da önünde bir gelişim içindedir



--
Tarihine sahip çıkmayanların,istikballeri olmaz.
اللهم صلي وسلم وبارك عليك يا حبيبي ياشفيعي يا قرة عيني يا محمد
Yavuz Sultan Selim Diyor ki:

Bu seferlerimiz, bu sıkıntılarımız ve bu perişanlıklarımız, hep gönülleri birleştirmek, İslam Birliğini tesis etmek içindir.

Mülk Allah'ındır. Kim Allah'ın yardımı olmadan istediğini elde etmede zafere ulaştığını söylerse, Allah onu kahreder ve aşağı derecelere indirir.

Vükela ve ümeranın süslü elbiseler giymesi, padişahlarına tazimden ileri gelir. Biz Allah'tan başka kime tazime mecburuz ki, bu külfeti ihtiyar edelim? Bizim Padişahımız vücudu saran libasa değil, ruhun içindeki inanca bakar.

Serhat ERDEMLİ

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.