TÜRKİYEYİ YÖNETEN 50 KİŞİ ...!


Doğan grubu dergilerinden Tempo, Türkiye'yi yöneten 50 kişiyi belirledi. Türkiye yönetenler arasında Öcalan'a da yer veren jüri, çok tartışılacak bir liste hazırladı.

Tempo dergisi, medya, iş dünyası ve akademisyenlerin yer aldığı bir jüri eşliğinde Türkiye'yi Yöneten 50 Kişi'yi belirledi. Listede, yer verilen isimlerden çok, sıralamalar dikkat çekiyor. İşte çok tartışılacak liste...



LİSTEYİ YAPAN JÜRİ

Tempo dergisinde yayınlanan listeyi yapan jüride Doğan Grubu'ndan, Mehmet Ali Birand, Eyüp Can, Güneri Civaoğlu, Ahmet Hakan, Altan Öymen, Mine Kırıkkanat, Meral Tamer, Murat Yetkin, Mehmet Y. Yılmaz, Oktay Ekşi yer alırken diğer medya organlarından Ekrem Dumanlı (Zaman), Behiç Kılıç (Tercüman), Ümit Fırat yer aldı.Jüride ayrıca Süheyl Batum, Şakir Eczacıbaşı, Tarhan Erdem, Ahmet İnsel, Fuat Keyman, Ergun Özbudun, İlter Turan gibi Öğretim Üyesi ve iş adamları da bulunuyor.



50 KİŞİLİK LİSTEDE YER ALAN İLGİNÇ İSİMLER



Türkiye'yi yöneten 50 isim arasında terörist başı Abdullah Öcalan da bulunuyor. Listede yer alan etkili MİT müsteşarı ve İçişleri Bakanları Abdullah Öcalan'dan sonra geliyor.Medyadan üç yazar listeye girmiş: Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru ve İlhan Selçuk...


İLK ONDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER


Ülkeyi yöneten en önemli 10 isim içinde Büyükanıt, Başbuğ ve Fethullah Gülen yer alıyor. Listenin en başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yer alırken bakanlar içinden yer alan tek isim Cemil Çiçek oldu. Türkiye ve dünyada tartışmalar neden olan Hamas siyasi büro sözcüsü Halit Meşal'in Türkiye'ye ziyaretini sağlayan ve Doğan grubu yazarları tarafından linçe maruz kalan Başbakanlık Diplomasi Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun ilk onda yer alması dikkat çekici. İlk on içerisinde dikkat çeken bir notkaysa İş adamların yer almayışı.İşte Türkiye'yi yöneten 50 isim;1-Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan)2-Yaşar Büyükanıt (Genelkurmay Başkanı)3-Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı)4-İlker Başbuğ (Kara Kuvvetleri Komutanı)5-Durmuş Yılmaz (Merkez Bankası Başkanı)6-Fethullah Gülen (Cemaat lideri)7-Deniz Baykal (CHP Genel Başkanı)8-Cemil Çiçek (Başbakan Yardımcısı)9-Ahmet Davutoğlu (Başbakanlık Diplomasi Başdanışmanı)10-Rifat Hisarcıklıoğlu (TOBB Başkanı)


ERTUĞRUL ÖZKÖK, ALİ BABACAN'I SOLLAMIŞ



İlk 20'deki sıralamada dikkat çeken Ertuğrul Özkök'ün konumu. Özkök, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı bile sollamış.11-Kemal Unakıtan (Maliye Bakanı)12-Aydın Doğan (Doğan Holding Yönetim Kurulu başkanı)13-Rahmi Koç (Koç Holding onursal başkanı)14-Arzuhan Doğan Yalçındağ (TÜSİAD Başkanı ve Doğan'ın kızı)15-Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı)16 Can Paker (TESEV Başkanı)17-Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)18-Ali Babacan (Dışişleri Bakanı)19-Haşim Kılıç (Anayasa Mahkemesi Başkanı)20-Mehmet Emin Karamehmet (Çukurova Grubu Başkanı)


ÖCALAN'IN SIRASI





ilk 30'daki sıralamada en çarpıcı isim Abdullah Öcalan. 25. sırada yer alan Öcalan Jandarma Komutanı, İçişleri Bakanı ve MİT müsteşarından bile önde... Spor camiasında tartışmaya yol açacak bir diğer nokta, 27. sırada yer verilen Aziz Yıldırım'ın Adnan Polat ve Yıldırım Demirören'in önünde olması.21-Fatih Terim (Milli Takımlar Teknik Direktörü)22-Ferit Şahenk (Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı)23-Güler Sabancı (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı)24-Ahmet Çalık (Turkuaz Holding Yönetim Kurulu Başkanı)25-Abdullah Öcalan (Terör örgütü PKK'nin başı)26-Abdurrahman Yalçınkaya (Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı)27-Aziz Yıldırım (Fenerbahçe Kulubü Başkanı)28-Işık Koşaner (Jandarma Genel Komutanı)29-Beşir Atalay (İçişleri Bakanı)30-Emer Taner (MİT Müsteşarı)




FEHMİ KORU VE İLHAN SELÇUK



30 ile 40 arasındaysa Fehmi Koru ile İlhan Selçuk göze çarpan isimler. Biri İslami kesimde diğer ulusalcı kanadı temsil eden isimler olarak niteleniyor.31-Sabih Kanadoğlu- (Yargıtay Onursal Başkanı)32-Ahmet Türk (DTP Mardin Milletvekili)33-Mehmet Ali Şahin (Adalet Bakanı)34-Köksal Toptan (Meclis Başkanı)35-Ersin Özince (Türkişe İş Bankası Genel Müdürü)36-Adnan Polat (Galatasaray Kulübü Başkanı)37-Fehmi Koru (Yeni Şafak Gazetesi Yazarı)38-İlhan Selçuk (Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı)39-Olli Rehn (AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi)40-Efkan Ala (Başbakanlık Müsteşarı)


ALİ BARDAKOĞLU EN SONDA


Bu bölümse listeyi hazırlayan jürinin düşünce ve inanç yapısı hakkında tartışma açacağa benziyor. Çünkü 50 kişilik listenin en en sonuna layık görülen isim Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu. Listede, "sonlarda da olsa" yer alan tek yabancı isim ABD Başkanı George Bush. Melih Gökçek'ten sonra yer alan Bush'un listede yer alması kafalarda soru işareti uyandırıyor.41-Mustafa Birden (Danıştay Başkanı)42-Hasan Gerçeker (Yargıtay Başkanı)43-Prof.İzzettin Doğan (Cem Vakfı Onursal Başkanı)44-Melih Gökçek (Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı)45-George Bush (ABD Başkanı)46-Osman Baydemir (Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı)47-Yusuf Ziya Özcan (YÖK Başkanı)48-Süleyman Çelebi (DİSK Başkanı)49-Kadir Topbaş (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı)50-Ali Bardakoğlu (Diyanet İşleri Başkanı)

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.