YENİ ERGENEKON OPERASYONLARI VE MİLLİ ÇÖZÜM


"Bu sabah Mersin'de Ulusal Kanal Akdeniz Bölge Temsilcisi Yusuf Bulgu ve Prof. Dr. Uçkun Geray'ın evi arandığı bildiriliyor. 6. dalgadan sonra daha büyük bir 7. dalga beklentisi vardı. Bu daha çok sivillerin olduğu bir liste olarak ulaşmıştı. Operasyonun eş zamanlı olduğunu biliyoruz.."Zekeriya Öz'ün talimatlarıyla 17 ismin gözaltına alındığı ve şahısların evinde arama yapıldığı bize gelen son bilgiler arasında. İstanbul'da 14 isim Ankara'da 3 isim gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği bilgisi geliyor. İstanbul'da 3 ayrı noktada operasyon yapıldı... Noktalardan bir tanesi Prof. Dr. Uçkun Geray'ın evinin bulunduğu Ayazağa Oyak Sitesi...


Ve Gözaltılar kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından Milli Görüşçü olduğunu iddia eden Milli Çözüm Dergisi yazarı Ahmet Akgül ve Bayram Yönem'in İstanbul'da Ufuk Efe'nin ise Gebze'de sabah saat 09:00'da eş-zamanlı olarak gözaltına alındığı ifade ediliyor.


Ve Milli Çözümcülerin gözaltına alınmasının ardından Saadet Partisi Savunmaya geçti bizimle alakası yoktur diyen genel merkezden ardarda açıklamalar geldi......


KİM BU MİLLİ ÇÖZÜMCÜLER?
Milli Çözüm dergisi Milli Görüş camiasının içinde yapılanan küçük bir grup. Grubun liderliğini yapan Prof.Dr. Ahmet Akgül, Necmettin Erbakan’ı "Mehdi" olarak gördüğünü ifade ediyor. Akgül’ün “Erbakan Devrimi” isimli bir de kitabı bulunmakta.




ELAZİZ EKİBİ OLARAK BİLİNİYOR


Gözaltına alınan Ahmet Akgül ve arkadaşları 'Elaziz Ekibi' olarak anılıyor ve Milli Görüşçü olduklarını iddia ediyorlar.


Necmettin Erbakan'a sıkı bağlılıkları ile bilinen ekip Şevket Kazan ve Oğuzhan Asiltürk gibi isimlere uzun süredir muhalefetiyle tanınıyor.


Öte yandan Milli Görüş'ün partisi olarak bilinen Saadet Partisi daha önce gazete ilanlarıyla bu ekiple hiçbir ilişkileri olmadığını kamuoyuna duyurmuştu.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.