Ankara'da Kerkük Mitingi

KDP'nin Ankara Bürosu önünde Kerkük'te Türkmenlere yönelik olarak yapılan sindirme operasyonu protesto edildi.

Irak'ın Kerkük şehrinde son olaylarla birlikte şiddet iyice arttı. Son olarak, Irak meclisinin Kerkük'ün statüsü konusunda aldığı karar nedeniyle peşmergeler bir yürüyüş düzenlemişti. Bu gösteride patlayan ve 25 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bombadan Türkmenleri sorumlu tutan Barzani yanlısı gurup, başta Irak Türkmen Cephesi olmak üzere Türkmenlere ait birçok kurum, araç ve evi yağmalayıp, yakmışlardı. Buna tepki olarak Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Ankara' da düzenlemiş olduğu yürüyüşte yüzlerce insan, KDP'nin Ankara Bürosu önünde Kerkük'te Türkmenlere yönelik olarak yapılan sindirme ve talan operasyonuna karşı demokratik tepkilerini dile getirdiler.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.