Doğu Türkistan'da 16 Çin'li Polis öldürüldü...



Caddede sabah cimnastiği yapan bir grup polise bombalı saldırı düzenlendi, 16 polis ölürken 16 polis yaralandı....




Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da bugün yapılan bombalı saldırılarda 16 Çin polisi öldü. Saldırı, Kaşgar şehrinde gerçekleşti. Çin polisi, saldırılarılardan Doğu Türkistan İslam Hareketi'nin sorumlu olduğunu ileri sürerek olimpiyatlar öncesinde saldırılar planlandığı ihbarlarını aldıklarını bildirdi.


Olimpiyat Oyunları organize komitesi sözcüsü Sun Weide, atlet ve seyircilerin güvence içinde olacaklarını belirterek "Yedi yıldır Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyoruz. Olimpiyatların barış içinde geçeceğinden eminiz." dedi. Olimpiyatların açılış töreni Cuma günü yapılacak. Açılış töreni için yaklaşık 100 bin polis ve asker görevlendirildi.


Pekin'deki Tiananmen meydanında güvenlik artırıldı. Bütün ziyaretçilerin çantaları aranıyor. Xinhua haber ajansının bildirdiğine göre, bugün, Doğu Türkistan'da caddede koşarak sabah sporu yapan bir grup polise el yapımı bombalarla saldırı düzenlendi. Patlama sonrasında, saldırıyı düzenleyenler polislere bıçaklarla saldırdı.

Olayda 16 polis ölürken, 16 polis yaralandı. İnsan hakları izleme örgütü Human Rights Watch'tan Nicholas Bequelin, son yıllarda bölgede meydana gelen en ciddi bir saldırı olduğunu belirterek "Olimpiyatlar öncesinde, çok güçlü sembolik bir saldırıdır. Çünkü Doğu Türkistan'da her zamankinden çok daha fazla güvenlik tedbirlerinin alındığı bir sırada meydana geldi.

Kaynak: Reuters
İLGİLİ DİĞER HABER....

Türkistanlı örgüt Çin'i Olimpiyatlara saldırı düzenlemekle tehdit etti (video)

Kategori: TURKİSTAN

Doğu Türkistan'da faaliyet gösteren Türkistan İslam Partisi adlı silahlı örgüt yayınladığı görüntülü bildiride önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Beijing Olimpiyatları'nda saldırı düzenleme tehditinde bulundu..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.