T a r a f s ı z D e ğ i l i z

El-Beşir Neden Hedefe Konuldu...!


Sudan ve El-Beşir Neden Hedefe Konuldu
(Cemal Kaya'nın yazısı)
+++++++++++++++++++++++++++++++

Tabii zenginliklerle dolu, 54 ülkeye bölünmüş 30 milyon kilometrekarelik bir kıta ve 943 milyonluk nüfusuyla devasa bir Pazar Afrika...

Dahası, dünün sömürgeci devletlerinin günümüzdeki ardılları tarafından, yeniden sömürgeleştirilmek isteniyor. Özellikle petrol zengini ülkelerde, on yıllardır körüklenen iç çatışmalar var. Mesela Angola... Mesela Sudan, Somali ve Nijerya... Hangi birini sayalım ki!..

Sömürgeciler, Afrika'da her türlü kirli tezgâhı kurmaktan kaçınmıyor. 1994 yılında Ruanda'da tam bir milyon insan boğazlandı. O katliam ve soykırımın Fransa tarafından tezgâhlandığı, daha yeni açıklandı. Somali'de de, benzer bir tezgâh ABD tarafından kurulmuş durumda...

+++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++

Ve Sudan... Başta petrol olmak üzere, yer altı kaynakları bakımından son derece zengin olan Darfur Bölgesi'ni Sudan'dan koparmak için, çeyrek yüzyıldan beri öyle kirli oyunlar oynanıyor ki!.. Çağdaş Batılı sömürgecilerin tasallutundan bir parça kurtulmak için, Sudan, ülkesinin imkanlarını Çin'e açmayı tercih etti. Sen misin bunu yapan! Şimdi Batılı emperyalistler, ABD ve AB ülkeleri, bütün uluslararası teşkilatları seferber ederek, Sudan Yönetimini teslim almaya çalışıyorlar. Sudan direndikçe, daha büyük öfke ile yükleniyorlar.

+++++++++++++++++++++

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Arjantinli savcısı Ocampa, Darfur'da insanlık suçu işlediği iddiasıyla; Devlet Başkanı Ömer El Beşir'in tutuklanmasını istedi... Sudan'daki iç çatışmaları ateşlemek için, bundan daha büyük fitne olamazdı!..

Savcı Moreno Ocampa, elbette Ruanda'da bir milyon kişinin katliamında başrolü oynayan Fransa'nın Devlet Başkanı için, böyle bir talepte bulunamaz. Ocampa gibilerin gücü, garibanlara yeter çünkü.

+++++++++++++++++++++

Darfur'da, gerçekte hangi oyunların döndüğünü bilmeyen ve bilmek de istemeyen bazı ukala gazeteciler, Afrika Zirvesi münasebetiyle Ömer El Beşir'in Türkiye'ye gelmiş olmasını kendilerince "büyük bir utanç" sayıyorlar. Çok bilmiş bayan spiker, ıkına sıkına, Beşir'in gelişinin ne büyük ayıp olduğunu anlatmaya çalışıyor, yorumcuya da onaylatmak istiyor. O da bir o kadar ukalaca hüküm veriyor: "Türkiye çok ayıp etmiş..."

Oysa dünyadaki iki yüz on dört ülkenin yarısı, henüz bu mahkemeyi tanımamış. Sudan da tanımamış, Türkiye de... Tabii Amerika da... Ve tanımayı da hiç düşünmüyor. Zira yurt dışındaki askerlerinin burada yargılanmasını istemiyor!.. Ama bizim akıldanelere göre, zirvenin üstüne El Beşir gölgesi düşmüş.

Hay o gölge...

+++++++++++++++++++++++++++++

cemal kaya <conbalikom@gmail.com>
dipdalgasi@googlegroups.com
Türkiye'nin Dip Dalgası http://www.dipdalga.com ( üye olup yazı ekleyebilirsiniz)

++++++++++++++++++++++++++++++++++

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.