ERGENEKON'A ZAMAN AYARI !


Zaman, Ergenekon şemasındaki kendi yazarını neden haber yapmıyor?
Ergenekon davası görülmeye başlamamasına rağmen iddianame ve delillerinin açıklanması nedeniyle medyada her gün yeni bir bilgi haber oluyor. Olaylar, kişiler, ilişkiler, telefon konuşmaları, bilgisayarlarda bulunan belgeler, örgüt şemaları, krokiler, sanık ifadeleri, suikast planları vs. hepsi medyanın hükümete yakın kesiminde sürekli haber oluyor.

Bu haberlerde çok tanıdık isimler ilginç bağlantılar içinde geçebiliyor. Gazeteciler ve köşe yazarları örgüt üyesi olarak zikredilebiliyor.

İktidara yakın medyada bu isimler her defasında ya manşette, ya da birinci sayfada haber olarak yerlerini aldılar bugüne dek.

Üstelik bu yayınlarda sözkonusu isimler, sanık bile olmamalarına rağmen Ergenekon üyesi olarak gösterildiler.

Tutuklu ya da tutuksuz Ergenekon sanıkları bir yana, Ergenekon iddianamesinde veya delil klasörlerinde adı geçen pek çok kişiyi adeta suçlu ilan ederek haber yapan gazetelerin başında Zaman geliyor. Zaman gazetesi, Ergenekon soruşturmasının başından beri iddianame ve dava klasörlerinde geçen olayları, isimleri ve ilişkileri haber yapıyor.

Fakat Zaman gazetesi delil klasörlerinde geçen bir bilgiyi nedense hiç görmedi.

Bu bilgi, daha önce sansürlenerek yayınlanan Ergenekon şemasında kendi yazarının da örgütün üyesi olarak yeralıyor olmasıydı.

Habertürk internet sitesinde yayınlanan habere göre Tuncay Güney’den ele geçirilen belgeler arasında Ergenekon şeması vardı.

Habere göre son klasörde isimlerin kapatıldığı Ergenekon şeması, 236. klasördeki Tuncay Güney'den elde edilen dökümanlar ve ifadeler arasından çıktı. Klasörün 196. sayfasında Ergenekon şemasındaki isimler açık açık yazıldı.

Tutkun Akbaş’ın haberindeki detaylar şöyle: Ergenekon terör örgütü iddianamesinin ortaya çıkan son 157 sayfalık bölümünde yer alan ve savcılık tarafından üzerine kağıt konularak kapatılan Ergenekon şemasındaki isimlerin 236. klasörün 196 ve 197. sayfalarındaki bir şemada aynen yazıldıkları ortaya çıktı. Üzeri kapatılan şemada not olarak "Tuncay Güney İpek'in ifadesinden ve mezkur CD'lerde yer alan bilgilerden şematize edilmiştir." bilgisine yer verildi.

İşin ilginç yanı 236. klasörde yer alan belgeler de Tuncay Güney'den çıkan dökümanlardan oluşturuldu. İşte el yazısıyla oluşturulan bu şemada da isimler açık açık yazıldı.

X işaretinin bulunduğu ve bir numaranın açıklanmadığı Ergenekon şemasında şok etkisi yaratacak isimler var.

Habertürk'ün soyadlarını yazmadığı, ama açıkça kim oldukları belli isimlerden bazıları şunlar:

Uzeyir Garih, Korkmaz Yiğit, Hayyam Garipoğlu, Jefi Kamhi, Ali Avni Balkaner, Dinç Bilgin, Bekir Coşkun, Enis Berberoğlu, Ertuğrul Özkök, Tansu Çiller, Meral Akşener, Mehmet Ağar, Sedat Bucak, Cumhur Ersümer, Koray Aydın, Tunca Toskay, Nazif Okumuş, Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sami Hoştan, Selahattin Sadıkoğlu, Hüseyin Gülerce vs.

Liste uzun ve kişilerin konumlarına göre tasnif edilmiş. Ekonomi, siyaset, gazeteler şeklinde kategorilere ayrılan listede gerçekten şok edici isimler geçiyor.

Bu isimlerden bazıları kendileriyle ilgili suçlamalara sert cevaplar verdiler.

Burada ilginç olan, Zaman gazetesi başta olmak üzere iktidara yakın medyanın pek çok ismi hiç çekinmeden haber yapmasına rağmen neden bütün isimleri aynı şekilde görmediğidir.

Mesela ne Zaman gazetesi, ne de iktidara yakın diğer gazeteler Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’nin de Tuncay Güney’den ele geçirilen Ergenekon şeması belgesinde adının geçtiğine değinmedi. Gülerce bu gazetelerin ve televizyonların manşetlerine çıkmadı.

Pek çok isim Ergenekon örgütünün üyesi olduğu imasıyla defalarca haber olmuşken, Gülerce acaba neden Zaman gazetesinin manşetine çıkmadı? Hadi manşet olmasa da haber bile olmadı?

Muhtemelen Gülerce’nin Ergenekon’la ilişkisi bulunmadığından emin oldukları için haber yapmadılar. Peki ama diğer isimlerin ilişkisinden nasıl emin oldular?

Yoksa bu konuda çok özel bilgiler mi ulaşıyor Zaman gazetesine?

fikri takip.com

1 yorum:

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.