Evet/Hayır Oktay Akbal


Sili




Cumhuriyet 12.08.2008 - Haber:c0207



Cumhuriyet 12.08.2008EVET / HAYIR OKTAY AKBAL Hapishanede Ölmek... Aylarca daracık bir hücrede tek başına ya da bir iki kişiyle birlikte günler geceler geçirmek, gerçek yaşam mıdır? Ergenekon'la şu ya da bu yoldan ilgili görülerek 'içerde' yatan yüze yakın insan var... Bunlardan biri, bir yıl bekledi, neden, niçin suçlandığını bilmeden, öğrenemeden... Sonra bir resim kaldı geriye, bir fotoğraf, son soluğunu vermeden iki gün önce, gözlerini kocaman açmış bizlere bakan bir insan... Yüze yakın 'sanık'tan biri! Bir yıl önce genç bir adamdı, bir yıl sonra yaşlanmış, çökmüş, ölümcül bir hastalıkla savaşıyor!.. Bağırsa da kimse duymuyor. O suçludur; neyin suçlusu, kimse söylemez! Ama o ve onun gibiler, yazardır, hocadır, askerdir, emeklidir, çoğunlukla aydındır!.. Beklerler beklerler!.. Kapalı bir yerdir. Pencere deliğinden bakar arada görevliler. Yemeğini orda yiyecek, doğal gereksemelerini orda yapacak, hep bekleyecek bekleyecek!.. İçinde yılanlar gibi kıvranan: "Ben ne yaptım, niye beni buraya tıktılar, bunun sorumlusu kim?" *** Birtakım gazeteler, yazar geçinenler, korkunç bir hırs, bir düşmanlık, bir acımasızlık içindeler. Uydurma masallar yaratarak kendileri gibi düşünmeyenleri, sürekli suçlayarak gerçek duyarlıktan, ulusal duygulardan kopmuş!.. Bir türlü bitiremediler Cumhuriyet gazetesine saldırmalarını! Cumhuriyet gazetesi Atatürk Cumhuriyetini savunmuş, hiçbir düşmanlık, hiçbir saldırı onu susturamamış, hiçbir engel doğruluğunu, dürüstlüğünü, insan sevgisini önleyememiş!.. Kim bunlar, nerden, nasıl çıktılar, hangi yanlışlarda yetiştiler diye düşününce acı sonuçlar çıkıyor önümüze.. Her sabah erkenden bilgisayarın başına geçiyorum, gündelik gazetelerin başlıklarını, sonra da köşe yazılarını okumaya çalışıyorum. Kötünün kötüsü tahrir vazifesi gibi yazılar, kin dolu, belli çıkarların hizmetinde, dış iç düşmanların keyfine göre, halkı kandırmak, uyutmak amaçlı çiziktirilme satırlar! Vermişler bir sütun, akıl, insanlık dışı ne varsa karala, Atatürk devrimini savunan kişileri, meydanlarda toplanan gericiliği, ilkelliği kınayan kalabalıkları görmezden gel, varsa yoksa, iktidardakileri memnun etmek. Anayasa Mahkemesi AKP'yi laiklik karşıtlığının odağı saydığı halde, sen tut "Anayasa Mahkemesi AKP'yi akladı" diye gerçekleri altüst et... *** Tarihin güncelliği yoktur. Günler geçer gider, ama çirkinlikler, utanç verici tutumlar, yazılar unutulmaz. Bugün nasıl 1920'lerin Mütareke basınını kınayarak anıyorsak, yarın da AKP basını aynı olumsuz duygularla anımsanacaktır.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.