FETULLAHÇILAR SCİENTOLOGY İLE İŞBİRLİĞİNDE Mİ?

Haftalık olarak yayınlanan BARAN DERGİSİ bu haftaki sayısında ilginç bir haberle daha gündeme oturdu...

Fetullah Gülen'i manşete taşıyan Haftalık dergi Baran "Dinler arası diyalog "penceresinden yola çıkarak Scientology tarikatı ve kilisesi ile Fetullahçıların diyalog çatısı altında işbirliği içerisinde olduklarını ve bu tarikat ile Fettullah Gülen grubunun CIA bağlantılarını yazdı... Scientology adı ile ünlü bu tarikat Irak ve Afganistana uzanan coğrafyada ve tüm dünyada ki ve hatta Türkiyede de misyonerlik çalışmaları ile ünlü...

Yazının ayrıntıları gerçekten ilginç ve esaslı bir çalışmanın ürünü...

Bir bölümünü aktaracağımız bu Yazının Tamamını alıntı yaptığımız Baran dergisinden okuyabilirler.....




işte Baran Dergisinde Yer alan o yazıdan kesitler.....


" Bir kere ikisinin de, “diyalogcu”olması, bu yönde uluslararası büyük bir çaba içindebulunmaları, “bütün dinleri kabul edip, onlarla hemhal olmaları” tabiî ki bu iki sapkın oluşumun yollarını bir yerde kesiştirecekti. Nitekim öyle deoldu. Görüldü ki, ABD emperyalizminin para psikolojik harekât projesi içerisinde çok önemli bir yer kaplamış olan “Scientology Kilisesi” ile “Diyalog”
projesinin diğer önemli bir ayağı olan Sünnî(İslâm) dünyası içerisinden devşirilmiş ve tarih boyunca görülmüş en sapkın bir yapılanma olan“Fetullahçılık” birçok noktada kesişiyor."



FETULLAHÇILARIN CIA İLE İŞBİRLİĞİ

ÖZEL BÜRO

Türkiye’deki genel kanının aksine en büyük fişlemeyi Fetullahçı grup yapmaktadır. Milli İstihbarat,JİTEM, Emniyet güçleri Türkiye çapında yeterliölçülerde istihbarat çalışması yapamamaktadır.Oysa Türkiye’deki insanlar üzerinde en büyükve ayrıntılı fişleme operasyonunu gerçekleştirengrup Fetullahçılardır. Çünkü Fetullahçıların Türkiye’dekitüm okullarda, üniversitelerde, yargıda,TSK’da, devlet yurtlarında, bakanlıklarda, tümözel ve devlet teşekküllerinde yeterince yandaşlarıbulunmaktadır.Bu Fişleme operasyonu şu şekilde gerçekleşmektedir:Fetullahçı yandaşlardan, bulundukları ortamdakiyandaşlarına insanları müspet ve menfi olarakikiye ayırmaları istenir.Menfi yani olumsuzlar özel olarak fişlenir.Müspet yani Fetullahçı oluşuma olumlu bakanlarayrı olarak fişlenir.Bu fişlemeler Ankara, İzmir, İstanbul, Amerikave diğer yerlerdeki merkezi noktalarda toplanır.Gerekli yerlerde Fetullahçılara yardım edilir, referanssağlanır. Fetullahçıların genel fişleme metoduşu şekildedir. Her insana rakamsal bir değer verilir.

Buna göre:

GENEL FİŞLEME METODU

1.lik: Hizmetten uzak (Fetullahçılığa uzak)

2.lik: Nisbeten ılımlı

(Fetullahçılığa açık)

3.lük: Geleneksel (Dini eğilimi olan)

4.lük: Fetullahçılığı bilen (Eğilimli)

5.lik: Fetullah Hoca Müridi

Ehli Beyt: Kızılbaş

Ehli Tarik: Tarikat ehli
Radikal: Cihad taraftarı, mücahid olmayaeğilimli, fanatik görüşleri olan...

.......


Amerika’da bazı Fetullahçıların mesela NewJersey’de Arap-İslâm kökenli öğrencilerin arasına sokularak istihbarat çalışması yapması karşılığı parasal gelir elde ettikleri de bir gerçektir....


Örneğin Selim isimli bir Fetullahçı’nın NewJersey’de Mısır uyruklu Ahmad Kasım isimli öğrenciden cihadçı faaliyetler hakkında bilgi edinmek istediği, mücahid kardeşin olumlu karşılamasıkarşısında Arap kökenli öğrencilerin evlerine gittiği ve bu kişilerin isimlerini CIA ajanlarına sızdırdığıbir gerçektir. Ahmad Kasım, Muhammad Ezzet,Tarık al Jeyshi isimli kardeşler bu fişleme ne ticesinde FBI ve CIA tarafından takibe alınmıştır.Şu an bu kardeşler takibat altındadır. Ayrıca bu faaliyetlere New York’ta Ahmad Nawaz Sherif adlı Pakistan uyruklu bir Fetullahçının katıldığı da tespit edilmiştir. Bu işbirlikçi de aynı faaliyetlerleArap kökenli öğrenciler arasında istihbarat yapmaktadır.Fetullahçı Türklerden bazılarına Green Kardverilmesi ve bir zorluk çıkarılmadan Fetullahçıların kolaylıkla Amerika’da iş ve okul bulabilmesi CIA faaliyetleriyle paraleldir. Şu an tüm Fetullahçı eğitim kurumlarında Green Card uygulaması yönündeki teşvikler bu zaviyede değerlendirilmelidir.



Dolayısyla Fetullahçı-Amerikan ilişkileri bilinenden daha derin ve karanlıktır.Amerika ve tüm dünyada El Kaide oluşumlarında, Fetullahçılar tampon görevini görmek için Amerikalılar tarafından istihdam edilmektedir. Çünkü El Kaide’yedoğrudan ajan sokamayan CIA,Fetullahçılarla lokal dirsek temaslarıylaEl Kaide oluşumlarını yerinde tespit etmektedir.Potansiyel El Kaide mücahidlerini eylem sürecine geçmeden Fetullahçılar aracılığıyla yok etmek CIA için büyük biravantaj sağlamaktadır.

Fetullah Gülen ilahî bir vasıfla kitlelereempoze edildiğinden otoritesi tartışılmaz(Kadiri Mutlak) rolündedir. Ancak FetullahGülen bir beşerdir. Ne vahy ne de başka birşey almaktadır. Peygamberlerin bile zellelerivarken, masum ve günahsız İmam (!) Fetullah Gülen’in bu süreçte hata etmediğinden bahsetmek büyük bir hamakattir.



Bütün bunlardan sonra şunu söyleyebiliriz:
Sayın Mirzabeyoğlu’na tatbik edilmekte olan“Telegram-Zihin Kontrolü” işkencesine, bazıFetullahçıların esaslı bir şekilde dahil olduklarınadair oldukça fazla karine ve emare mevcuttur. Çünkü onlar, bu küresel projenin uygulayıcılarındanolan Scientology Kilisesinin en önemli partnerlerindendir.Bu gruba dâhil Zaman, Bugün gibi gazete paçavraları bu konuda birçok yalan haber yapmışlardır.

HABERİN YERİ ADLI SİTEDE Kİ HABER

"Abd'nin Houston kentin de Scientology tarikatı temsilcilerinin Özel olarak yaptığı toplantı da Fethullah Gülen'e teşekkür edildiği öğrenildi.Scientology tarikatı ünlü sinema yıldızı Tom Courise'ın bağlantılı olduğu tarikat olarak gündeme gelmişti.Özel davetiye ile katılım sağlanan toplantının Küresel Isınma kalkanlı konuşmada kürsüye çıkan Scientology tarikatı temsilcisi,Abd'de yaşayan Fethullah Gülen'e sık sık teşekkür ettiği bilgisi bizlere ulaştı.Cia bağlantısı tescilli olan Scientology tarikatı tüm Dünya da ki Misyonerlik faaliyetleri ile tanınıyor.Scientology tarikatı ile Fethullah tarikatının arasın da tek benzerlik Cia bağlantısı değil...Scientology’nin ekonomide işletmecilik, pazarlama, teknoloji pazarlama gibi hizmet sektörleri ile ilgilendiği biliniyor.Kendileriyle irtibat kuran herkesle mutlaka iletişime geçiyorlar.Küresel bir yönetim ağınca yönlendiriliyorlar. Yapısı çok sayıda örgüt ve gruptan oluşuyor.En üst birimi Los Angeles’taki ‘Dini Teknoloji Merkezi’ (RTC). Başındaki isim: David Miscavige.Scientology, bugün 40 yaşındaki, liseden terk ve ikinci kuşak bir kilise üyesi olan David Miscavige tarafından yönetiliyor."
Haberinyeri.net Özel
http://www.haberinyeri.net/Siyaset/Fetullah-Gulen-ve-Scientology_20668.html



ABD’nin Houston kentinde Scientology tarikatı temsilcilerinin özel olarak yaptığı toplantıda FetullahGülen’e teşekkür edildiği öğrenildi. Scientologytarikatı ünlü sinema yıldızı Tom Courise’ınbağlantılı olduğu tarikat olarak gündeme gelmişti.Özel davetiye ile katılım sağlanan toplantının‘küresel ısınma’ kalkanlı konuşmasında, kürsüyeçıkan Scientology tarikatı temsilcisinin, ABD’deyaşayan Fetullah Gülen’e sık sık teşekkür ettiğibildirildi.CIA bağlantısı tescilli olan Scientology tarikatı,tüm dünyadaki misyonerlik faaliyetleri ile tanınıyor.
Scientology tarikatı ile Fetullah tarikatının arasında tek benzerlik CIA bağlantısı değil!


kaynak: Baran Dergisi 85. sayı

2 yorum:

  1. dezenformasyon dersi görmelisiniz biraz.neremle güleyim bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. g.tünle gül bence .dezenfermasyonun en iyi uygulayıcısı fetullahın zaman gazetesidir bugün..evet evet g.tünle gül!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.