Gül kendini affetmiş gibi oldu

Gül'ün, Erbakan'ı affetmesine CHP'den ilginç bir yorum geldi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kayıp trilyon davasından hüküm giyen Necmettin Erbakan'ı af etmesine ilk tepki CHP'den geldi. CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, Erbakan için özel bir yasa çıkarılarak cezasını evinde ve yazlıkta geçirmesinin sağlandığını, Cumhurbaşkanı Gül'ün de aynı davanın sanığı olduğunu hatırlattı. Gül'ün, Erbakan'ı affetmesiyle bir anlamda kendisini de affettiğini söyleyen CHP'li Özyürek, "Aynı davadan sayın Cumhurbaşkanı da sanık. Bir anlamda sayın Gül kendisini de affetmiş gibi oluyor. Erbakan hangi dosyadan mahkum olmuşsa aynı dosyanın bir diğer suçlusu da sayın Gül'dür" dedi.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının yaşlılık ve sürekli hastalık nedeniyle mahkum affı yetkisi bulunduğunu hatırlattı. Buna karşın Erbakan için "özel" bir kanun çıkarıldığını ve çıkan bu kanunun ardından Erbakan'ın kayıp trilyon davasından aldığı cezayı evinde ve yazlığında geçirdiğini hatırlatan Özyürek, söz konusu af kararıyla Cumhurbaşkanı Gül'ün bir anlamda kendisini de affettiğini söyledi. CHP'li Özyürek, Cumhurbaşkanı Gül'ün de aynı davanın sanığı olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Erbakan yapılan özel düzenleme ile evinde ve yazlığında bu hapis dönemini geçiriyordu. Bu durumun Erbakan'ın sağlığına zarar verecek bir yönü yok. Aynı davadan sayın Cumhurbaşkanının da sanık olması önemli. Bu kararla bir anlamda sayın Gül kendisini de affetmiş oluyor. Yani Erbakan hangi dosyadan mahkum olmuşsa aynı dosyanın bir diğer suçlusu sayın Gül'dür. Dokunulmazlık nedeniyle sayın Gül'ün durumu karara bağlanamamıştı. O nedenle de bu af yetkisini de kullanırken iki yönden dikkatli davranması gerekirdi. Bu karar hukuk ve siyaset açısından çelişkiler ortaya koyuyor. Yaşlı bir kimsenin ille hapiste yatması yönünde bir düşüncem yok. Ama bu davanın özelliklerine dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunun da buraya dikkat etmesi gerekir."
--
==============================
SAÇMA SAPAN MAİLLER İSTEMİYORSANIZ,CİDDİ,
TARTIŞMALI,EĞİTİCİ ,BİLGİLENDİREN
PAYLAŞIMDA BULUNACAKSANIZ,
KAVGA YERİNE TARTIŞACAKSANIZ;
EĞLENMEYİ DE SEVİYORSANIZ
SİZİ ARAMIZA GÖRMEYİ ÇOK İSTERİZ

http://groups.google.com.tr/group/demokrasiplatformu
==============================

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.