ONBİNLERCE KEŞMİRLİ İŞGALCİLERİ PROTESTO EDİYOR.

İŞGALCİ Hindu yönetiminin uygulamalarının Keşmir'de neden olduğu öfke bir türlü dinmiyor. Keşmirli Kurtuluş savaşçılarının bugün Birleşmiş Milleler ofisine yaptığı yürüyüşte yine öfke ve yıllardır süren işgale karşı tepki vardı...

Keşmir'de on binlerce Müslüman Hindistan'ı protesto amacıyla Birleşmiş Milletler ofisine yürüyüş yaptı.




Müslüman Keşmirliler Hindistan yönetimini protesto etti.






Srinagar'daki Pakistan ve Hindistan BM Askeri Gözlem Grubu (UNMOGIP) ofisi önünde Hindistan kuvvetlerinin oluşturduğu barikatlara yürüyen on binlerce Müslüman "Diktatörler ve zalimler Keşmirimizi terkedin" sloganları attı.






Protesto yürüyüşünü organize eden Keşmir'deki en büyük bağımsızlık yanlısı gruplardan Bütün Partiler Hürriyet Konferansı ittifakı BM ofisine, Hindistan'ı protesto eden bir bildiriyi sundu.






Protesto yürüşüne otomobiller, otobüsler ve motorsikletlerle katılan Keşmirliler "Hindistan kuvvetleri geri gitti" pankartları taşıdı.






Keşmirli bir bakkal olan Fayaz Ahmed Dar, "Bu bir özgürlük yürüyüşü. Allah'ın izni ile yakında Hindistan işgali sona erecek." dedi.





Keşmir halkı Hindistan'ın bağımsızlık gününde de protestolarına devam etmişlerdi ancak Hindu polisler göstericilerin üzerine ateş açmıştı. Keşmir'de zaten gergin olan hava, Keşmirli Müslüman lider Şeyh Aziz'in Hindistan tarafından yargısız infaz edilmesi üzerine daha da sertleşmeye başlamıştı.

Keşmirliler sokaklara dökülmüş işgalci askerlerle çatışmaya girişmişti.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.