RUSYA GÜRCİSTANA GİRDİ DÜNYA ALARMA GEÇTİ !


Kafkaslar'da bu sabah doğan barış umutları yerini karamsarlığa bıraktı. Rusya, 'yapmayacağım' dediğini yaptı ve Rus birlikleri Gürcistan'a girdi!



Rusya Savunma Bakanlığı, Rus silahlı güçlerinin, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya karşı yeni saldırılarını önlemek için Senaki kenti yakınlarında Gürcü topraklarına girdiğini açıkladı.
Gürcistan İçişleri Bakanlığı da, Rus askerlerinin Gürcistan'ın batısındaki Zugdidi kentine de girdiğini açıkladı. Bakanlık sözcüsü, Rus güçlerinin Abhazya yakınındaki Zugdidi'ye girdiğini ve polis karakollarını ele geçirdiğini söyledi.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bugün AB temsilcilerinin önerdiği ateşkes taahhütnamesini imzaladı.
Saakaşvili, taahütnameyi arabuluculuk çabaları çerçevesinde ülkesinde bulunan AB dönem başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve AGİT dönem başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Stubb'ın nezaretinde imzaladığını belirtti.
Kremlin sözcüsü ise, ateşkes konusunda, "Güney Osetya'daki barış gücü askerlerimizden aldığımız bilgilere göre, Gürcistan askeri güç kullanmaya devam ediyor ve bu yüzden de bu belgeyi gündeme bile alamayız" dedi.
Türkiye yardım uçağına izin vermedi mi?
Rus RBK ajansı, Türkiye'nin, Gürcistan'a yardım malzemesi götüren Ukrayna kargo uçağının hava sahasına girmesine izin vermediğini öne sürdü.
Ajansın haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Volodimir Ogrizko, içinde insani yardım malzemesi olan bir kargo uçağını Türkiye'nin hava koridorunu kapatması nedeniyle Gürcistan'a gönderemediklerini söyledi. Ogrizko, yardım malzemesi taşıyan uçağı bugün Gürcistan'a gönderebilecekleri umudunu dile getirdi.
Rusya'nın çatışmaların patlak vermesinin ardından Gürcistan ile tüm hava bağlantısını yasaklaması yüzünden Gürcistan'dan Rusya'ya gitmek isteyenler Kiev üzerinden uçmak zorunda kalmışlardı.

İYİ BİLGİ

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.