T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ABD-SURİYE İSRAİL GÖRÜŞMESİNE KATILACAK!

Önümüzdeki günlerde yapılacak İsrail Suriye barış görüşmelerinde ABD'nin doğrudan müdahil olacağı öğrenildi..
İsrail ile Suriye arasında Türkiye aracılığıyla yürütülen barış görüşmelerinde yeni bir aşamaya gelindi. Şam yönetiminin uzlaşma yanlısı siyaseti sonuç verdi. Washington yönetimi, görüşmelere bir diplomatını gözlemci olarak gönderecek.

Londra merkezli yayın yapan Şark Al Awsat gazetesinin Tel Aviv'deki üst düzey bir Avrupalı diplomata dayandırdığı habere göre görüşmeler iki hafta sonra İstanbul'da başlayacak.

Aynı diplomatın verdiği bilgilere göre görüşmelerin geleceği açısından önemli bir gelişme de kaydedilecek ve ABD üst düzey bir diplomatını görüşmeleri takip etmek üzere Türkiye'ye gönderecek.

İSRAİL DE DOĞRULUYOR

Gazetenin haberine göre İsrailli yetkililer de haberi doğruluyor. İsrailli kaynaklar Avrupalı bir diplomatın Şam'da gerçekleşen 4'lü zirveyle ilgili olarak Tel Aviv'i bilgilendirdiğini belirtiyor.

Önümüzdeki müzakerelerin 18 Eylül'de yapılacağını belirten İsrailli yetkililer, amaçlarının aynı masada müzakereleri başlatmak olduğunu söylüyor.

Suriyeli diplomatlarsa, her ne kadar ABD'nin gözlemci göndermesinden memnun olsalar da şu anki yönetimin barışla gerçekten ilgilendiğini düşünmüyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.