Afgan Kadınlar da silaha sarıldı...foto galeri

NATO Güçleri’nin işgali altındaki Afganistan’da 7 senedir şiddetli bir savaş yaşanıyor. Son aylarda başta NATO Yetkilileri olmak üzere Batılı bir çok siyasetçi ve araştırmacı 7 senelik savaşın galibinin Taliban olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.
NATO’ya bağlı silahlı güçler ise bu yıl hiç beklemedikleri oranda kayıplar veriyorlar.En son 10 Fransız Askeri’nin birden öldürülmesi sadece Fransa’da değil; bütün Avrupa’da büyük bir şok etkisi yapmıştı. Bölgede bulunan bağımsız kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Afgan Halkı’nın desteğini arkasına alan Taliban Savaşçıları Başkent Kabil’e doğru ilerliyorlar.

Taliban’ın bu denli güçlenmesindeki en büyük etken ise Afgan Halkı tarafından yoğun şekilde desteklenmesi. Artık NATO Güçleri’nin karşısında klasik bir örgüt değil; koca bir halk var. Ayrıca Taliban Afganistan’da İslam Devleti kurmak için mücadele eden 3-5 Molla’yı içinde barındıran bir oluşum olmaktan çıkarak, Afgan Halkı’nın bağımsızlık iradesini temsil eden siyasi ve askeri bir harekete dönüştü.Geçmişte Afgan çocukların ve 70 yaşını aşmış dedelerin Taliban’a destek vermek için silaha sarıldıklarına dair fotoğraflar ajanslar ve internet siteleri tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise ilk defa Taliban’ın kadın savaşçılarının görüntüleri yayınlandı.Taliban’a yakınlığıyla bilinen İslami Cihad İttihad’ı isimli grubun internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda Taliban’ın kadın savaşçıları operasyon öncesi eğitim yaparken görülüyorlar. Bu fotoğraflara bakılırsa NATO’nun bu savaşı çoktan kaybettiği ve Afganistan’da artık uzatmaların oynandığı net bir şekilde anlaşılacaktır.Tarih göstermiştir ki dünyadaki en zor şey dini ve bağımsızlığı için canını vermeye hazır olan bir halkı yenilgiye uğratmaktır. Halklar büyük acılar yaşarlar ve büyük bedeller öderler; fakat sonunda işgalcilere karşı verdikleri savaşı kazanmasını bilirler. Afgan Halkı da diğer onurlu dünya halkları gibi bağımsızlık yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.
kaynak: SÜTUN HABER







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.