AkP o kadar da ak değil mi?

The Economist 'AKP'nin dürüstlük imajının kirlendiği' yorumunu yaparken, 'Başbakan'ın Doğan Grubu'na karşı hararetli tavrı karşısında şaşkınlığa kapılmış' Avrupalı bir büyükelçinin "Acaba oruç başına vurmuş olabilir mi?" görüşünü aktardı.


İSTANBUL - Deniz Feneri davası ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Doğan Yayın Grubu'na yönelik tavrı Avrupa basınında da yer buldu. Saygın İngiliz dergisi the Economist 'AKP'nin dürüstlük imajının kirlendiği' yorumunu yaparken, 'Başbakan'ın Doğan Grubu'na karşı hararetli tavrı karşısında şaşkınlığa kapılmış' Avrupalı bir büyükelçinin "Acaba oruç başına vurmuş olabilir mi?" görüşünü aktardı. The Times AKP'nin 'bir yıldan kısa bir sürede ikinci kapatma davasıyla karşılaşabileceğini' savundu.
Economist'in 'O kadar ak değil mi?' başlıklı haberinde, "Türkiye'de iktidardaki AKP'nin liderleri, partinin isminin kısaltmasının 'beyaz' veya 'temiz' anlamına gelmesiyle övünmeyi seviyor. Artık öyle değil. Bir dizi yolsuzluk iddiası AKP'nin dürüstlük imajını lekelemekte" ifadesi kullanıldı. Dergi, Almanya'daki mahkemenin davanın üç sanığını 18.6 milyon avroyu hortumlamaktan mahkûm ettiğini, AKP muhaliflerinin paranın bir bölümünün hükümete yakın Kanal 7'ye aktarıldığını öne sürdüğünü, ancak mahkemenin AKP'yle bir bağlantıya ilişkin kanıt bulmadığını vurguladı. Dergi analizine şöyle devam etti: "Başbakan öfkesini, Türkiye'nin en büyük medya kuruluşunun sahibi olan ve gazeteleriyle televizyon kanalları Deniz Feneri skandalını haber yapmakta başı çeken Aydın Doğan'a yöneltmiş durumda. Erdoğan, AKP'nin Doğan'a iş dünyasında imtiyaz vermeyi reddetmiş olmasından ötürü Doğan grubunun tartışmayı alevlendirdiğini savunuyor. Başbakan Doğan'ın gazetecilerini 'şerefsiz' ve 'alçak' olmakla suçladı. Öyle hararetli konuştu ki, şaşkınlığa kapılmış Avrupalı bir büyükelçi "Acaba oruç başına vurmuş olabilir mi?" diye soruyordu."

'Bulaç: Dindar AKP'lilerde travma yarattı'
AKP'nin bazı yolsuzluk iddialarının sonuç vermeye başladığı belirten derği. AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin istifasına dikkat çekti, Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın Deniz Feneri skandalının Erdoğan'ın dindar destekçileri arasında 'travma yarattığı' yorumuna yer verdi. 'Başbakan'ın, Aydın Doğan'ın rakiplerini destekleme girişimlerinin de işleri kolaylaştırmadığı' ifadesini kullanan Economist dergisi, Çalık Holding'in kısa bir süre önce bir devlet bankasının verdiği 'cömert krediler sayesinde' Türkiye'nin ikinci büyük medya grubunu satın aldığını, Erdoğan'ın 29 yaşındaki damadı (Berat Albayrak) da Çalık'ın CEO'su olduğunu anımsattı. (Dış Haberler)

Siyasal çalkantı sinyali
The Times gazetesi Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Türkiye'de inceleme başlatıldığını vurgulayıp şu yorumu yaptı: "Türkiye'de iktidardaki parti, bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci defa bir kapatma davasıyla karşı karşıya kalabilir ve ülke yeni siyasi çalkantılara girebilir. Bunlar ön inceleme ve AKP hakkında hakkında resmi bir dava yok. Ancak hukuk uzmanları, mahkeme AKP'nin Almanya'da faaliyet gösteren Deniz Feneri Vakfı'ndan zimmete geçirilmiş para aldığını kanıtlarsa partinin otomatik olarak kapatabileceğini söylüyorlar." Gazete, 'AKP'nin temmuzda kıl pay kurtulduğu kapatma davası sırasında laik sistemle arasındaki altı yıllık güç mücadelesinin doruğa çıktığını' savunup, "Şimdiyse kapatma olasılığının yeniden ortaya çıkması, savaşın sona ermekten uzak olduğunun işareti" yorumu yaptı.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.