AKP yi destekliyor ve iyi kazaniyorlardi birden bire niye uzuluyor USIAD

Krizin üzerinde oturuyoruz
USİAD Başkanı Durgun, “YTL ve dolar dengesinin aşırı baskı altında tutulması, yurtdışından gelecek global krizin etkilerini daha çok hissettirecektir” dedi

Türkiye’nin 2000 Kasım ve 2001 Şubat aylarında yaşanan krizin etkilerinden kurtulamadığını belirten Ulusal Sanaici ve İşadamları Derneği (USİAD) Başkanı Fevzi Durgun, ABD’de patlak veren ve tüm dünyada ekonomik göstergeleri altüst eden kirzin Türkiye’ye etkisinin ağır olacağını belirtti. Türkiye’de yaşanan krizlerin ardından cari açığın arttığına ve üretimin düştüğüne dikkat çeken Durgun, “ Türkiye’de üretim düşünce adeta ithalat cennetine dönüştü. Ucuz mallar Türkiye’de yer buldu ama biz buna kendi adımıza ithalat cehennemi diyoruz.” dedi.

B planımız yok
Dünyayı sarsan global krize değinen Durgun, “ YTL ve dolar dengesinin aşırı baskı altında tutulması, işsizliğin artması gibi etkenler yurt dışından gelecek global krizin etkilerini daha çok hissettirecektir. Türkiye’ye gelen 100 dolar 2007 yılı sonunda 140 dolar olarak ülkeden çıktı. 2008 yılında da paradan para kazananlar çoğaldı. Aynı şekilde reel faizlerin yüksek olması Türk ekonomisini kırılgan hale getirdi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Dolayısıyla ekonomi kırılgan dengeler üzerinde gidiyor. B Planı da olmadığından global krizin etkileri ağır olabilir” diye konuştu.

Rahat günler geride kaldı
Türk ekonomisinde ki kırılganlık nedeniyle dengelerin çok çabuk bozulabileceğini söyleyen Durgun şöyle konuştu: “ Türkiye’de ekonomik dengeler her an bozulabilir. Şu ana kadar sıcak paranın varlığı dengeleri koruyordu. Sıcak para kesildiği anda dengeler bozulur ve kriz patlak verir. Finansal krizin boyutlarını ve sonuçlarını da önceden kestirmek zordur. Bu nedenle gerek şirket bazın da gerekse kişisel olarak borçlanırken çok dikkat etmek gerekiyor. Mümkün olduğunca borçlanmamak gerekir. Ancak borçlanmak zorunda olanların çok dikkatli olması gerekiyor. Türkiye’yle kriz şu zamanda gelir demek kehanet olur. Rahat günler geride kalmak üzere. Bu nedenle borçlanmamaya özen göstermek gerekiyor.”
Haber: Fatih ERBOZ
____________________

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.