T a r a f s ı z D e ğ i l i z

‘Duble Çürük'e DSP sahip çıktı

Ömer Faruk Eminağaoğlu'na DSP'den tam destek geldi. DSP'li Süleyman Yağız, Eminağaoğlu ile

ilgili bazı haberleri meclis gündemine taşıdı.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, çürük raporu günlerden kamuoyunun gündemini meşgul eden YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Önergesinde, Milli Savunma Bakanlığı'nın, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun sahte rapor alarak askere gitmediği iddiaları üzerine başlatılan incelemenin sonucunda Eminağaoğlu ile ilgili raporunun 'hiçbir şüphe ve tereddüde yer kalmayacak şekilde doğru ve mevzuata uygun olduğunun tespit edildiğini' şeklindeki açıklamasını hatırlatan Yağız'ın hedefinde bazı medya kuruluşları vardı.

İşte Yağız'ın soru önergesi:

"Bakanlığın açıklaması, iktidar yanlısı bazı gazetelerin internet sitelerinde; "Yeniden muayene olan YARSAV Başkanı'nda aynı hastalık çıktı", "Askerlik yapamaz ama savcılık yapabilir!", "Eminağaoğlu'nun çürük işini Paşa elden bitirdi!" ve "YARSAV Başkanı yeni raporla, resmen çürük!" gibi başlıklarla haberleştirilmiştir. Bu başlıklardan da görüleceği gibi, konu, ortaya çıkan somut gerçeğe karşın sulandırılmıştır.

Bu bağlamda sormak istiyorum:

1- Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Sayın Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu, gereken araştırmayı yapmadan asker kaçağı ilan eden iktidar yanlısı medyanın yaptığı yargısız infazın, insafsızlığın ve haksızlığın bedeli nasıl ödenecektir?

2- Yalanlamanın ve düzeltmenin hangi ölçüler içinde verileceğini çok iyi bildiğinizi söylediğinize göre, Doğan Medya Grubu'na yaptığınız gibi iktidar yanlısı medyaya da bu ve benzeri konulardaki haberlerle ilgili olarak herhangi bir çağrıda bulunacak mısınız?

Engin Kaşdaş-habervaktim.com

19 Eylül 2008 Cuma 05:32 tarihinde Demokrat <kamuoyuoyallama@gmail.com> yazdı:

Frankfurt Eyalet Mahkemesi'nde görülen Deniz Feneri e.V. davasında sanıklardan Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı açıklayan hakim, "Tarihimizin en büyük dolandırıcılığı" dedi. Almanya'da Deniz Feneri Derneği'nin 3 yöneticisinin dolandırıcılık suçlamasıyla yargılandığı davada karara varıldı.

Karar, Türkiye'deki siyasilerden işte böyle yankılar buldu...

Frankfurt'ta görülen davada mahkeme heyeti, yargılananlardan Mehmet Gürhan'a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Mehmet Taşkan'a 2 yıl 3 ay; Firdevsi Ermiş'e de 1 yıl 10 ay tecilli hapisle cezalandırıldı.

Kararın gerekçesinde, bağış olarak toplanan 17 milyon euronun, kuryelerle Türkiye'ye getirilerek amaç dışı kullanıldığını vurgulandı.

Alman hakim Müller, davanın önemi nedeniyle kararla birlikte ilginç açıklamalarda bulundu.

Yargıç Müller, olayın bir kısmının Türkiye'de geçtiğini, yapılanmanın Türkiye'den yönetildiğini belirtti. Müller, Gürhan ve Ermiş'in kendilerine verilen talimatları yerine getirdiğini söyledi.

Müller, olaylarda, Zekeriya Karaman'ın etkisinin büyük olduğuna da değindi ve "Bu, sadece dolandırıcılık değil, inanç özgürlüğü ve demokrasiye karşı da suçtur" ifadelerini kullandı.

Hakim, bugün karara bağlanan davanın Almanya tarihinin en büyük dolandırıcılık olayı olduğunu vurguladı.





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.