EFENDİMİZ (SAV) İÇİN OKUMAK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR

EFENDİMİZ (SAV) İÇİN OKUMAK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR


Türk sanat müziğinin başarılı ismi Muazzez Ersoy, 'İftihar Abidemiz-Efendimiz' adlı ilahi albümüne okuduğu 'Dün Gece' isimli ilahinin, halet-i ruhiyesinde inanılmaz tesirler oluşturduğunu söyledi.



Ersoy, "Efendimiz için bu güzel eseri okuduğumdan dolayı çok mutluyum. Sevincimin ve hislerimin kelimelerle ifade edileceğini sanmıyorum. Duygularım anlatılmaz, ancak yaşanır." şeklinde konuştu. Üç ayların gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Ersoy, "Keşke insanlarımız her ayı üç aylar, her günü de kandil günleri gibi geçirse." diyor.

Bu yılın kendisi açısından güzel ve yoğun başladığını anlatan ünlü sanatçı, Efendimiz'le ilgili albümün başlangıç aşamasını duygu yüklü cümlelerle anlatıyor. Peygamber Efendimiz'e ithaf edilecek ilahi albümü için teklif geldiğinde heyecanlanarak ve memnuniyet duyarak 'evet' dediğini söyleyen Ersoy, "Albüm için seçilen eserleri getirdiler. 'Dün Gece' ilahisini görünce işte bu dedim. Daha sonra çalışmalara başladık. İlahiyi okurken anlatılması çok zor hisler yaşadım. Tekrar tekrar okuduğum ilahiyi normal bir şarkı gibi söylemedim." diyor. Albüm çıktıktan sonra yazar Harun Tokak'ın kaleme aldığı köşe yazısından da oldukça etkilenen Ersoy, yazıdaki şu ifadelere dikkat çekiyor: "Bir gece Güller Gülü'nü rüyasında gören 13 yaşlarında bir kızımız, 'Ya Rasulallah ben bu ilahiyi çok seviyorum' diyor. Peygamberimiz 'Ben de çok seviyorum. Bunun okunduğu her yerde ben mutlaka bulunurum ve dinlerim' buyuruyorlar." Bu rüyanın, mutluluğuna mutluluk kattığını anlatan Ersoy, Hz. Muhammed sevgisinin başka sevgilerle kıyaslanamayacak bir şey olduğunu ifade ediyor.

Savaştan sonra ziyaret ettiği Bosna'daki insanların dramından etkilendiğini belirten Muazzez Ersoy'a bu geziden sonra Birleşmiş Milletler'den (BM) İyi Niyet Elçiliği teklifi gelmiş. BM yetkililerinden gelen teklife çok sevinen Ersoy, tekliften sonraki uzun sessizliği şöyle ifade ediyor: "Teklif geldiğinde memnuniyetle olur dedim; ancak yaklaşık 6 ay sonra beni arayarak gerekli prosedüre başlayacaklarını söylediler. Biraz merak, biraz da şaşırarak neden geri dönüşün bu kadar uzun olduğunu sordum. Meğer bebekliğimden bu yana hayatımın tümünü araştırmışlar. Hatta iyi niyet elçisi olmak için 500 milyon dolar yardım teklif eden dünyaca ünlü bir sanatçıyı reddetmişler. Allah'a şükür bizden bir sorun çıkmadı. Daha sonra onların çizdiği takvim doğrultusunda dünyadaki mültecilere destek mahiyetli etkinliklere katılmaya başladım."


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.