İRAN'DA SÜNNİ DÜŞMANLIĞI..

İRAN'DA EHLİ ÜNNET DÜŞMANLIĞI HAD SAFHADA...
27 Ağustos 2008 tarihinde Sistan ve Belucistan bölgesinin güneybatısındaki Zebul şehrinin kenar mahallesinde yer alan Azimabad’taki bir Ebu Hanife Sünni Okulu İran rejimi tarafından ağır yapı makineleri ve buldozerleri tarafından yıkıldı.






Okul, İran rejiminin ilk günlerinden beri baskı altında tutulan Sünni Müslümanlara ait.
Devlet güvenlik güçleri sabahın ilk saatlerinde yıkım ekipleriyle birlikte gelerek yatılı olarak okulda kalan yaz öğrencilerince kullanılan birkaç prefabrik evlerle beraber yıktı.
Yine İran güvenlik birimleri yerel halk tarafından ihtiyaç duyulan sınıf odalarına bağışlanan birkaç evi de yıktı.
Herhangi bir toplumsal protesto yaşandığında Mollaların Sünnilere saygı gösterdikleri iddiasına rağmen İran halkının geri kalan kısmı da aynı baskı altında yaşıyor. ...
Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Sistan ve Belucistan bölgesi şiddetli baskılara maruz kaldı. Zahidan, İran-Şahr, Sarbaz ve diğer küçük kasabalarda birçok idam olayı yaşandı.
İran'daki Ehli Sünnetin resmi sitesinde verilen ayrıntılar okulun aynı zamanda İran'daki Ehli Sünnetin en büyük dini merkezlerinden bir tanesi olduğuna yer verdi.
Okulda 600 civarında öğrenci okumaktaydı.

Çirkin saldırı için 80 (seksen) civarında İran güvenlik güçlerine ait araçla gelindiği bildiriliyor. Gece yarısı yapılan baskında uyumakta olan öğrenci, hoca ve mevcut herkes odalarından alınıyor. Sonrasında sebep gösterilmeksizin bu büyük bina yerle bir ediliyor.
İran'da Ehli Sünneti hedef alan bu çirkin saldırılara dair acaba bu forumu ziyaret eden kardeşlerimiz tek bir kelime duydular mı şimdiye kadar?

Ne yazıkki hayır?

Peki bu, yaşanılan acı olayların olmadığı anlamına mı geliyor?
Tabiki hayır!
Bizler sizlere bu olayları duyurmakla en azından mesuliyetimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Siteyi ziyaret edenler İran rejiminin Ehli Sünnet alimlerini nasıl hedef aldığını, kaç tanesini şehit ettiğini, kaç tanesini tutukladığını ve İran'daki Ehli Sünnet kardeşlerimizin nasıl bir zulme ve baskıya maruz kaldıklarını fotoğraf ve belge, hatta videolar ile göreceklerdir. Artık diğer kardeşlerimizi uyarmak da bu yazıyı okuyanların görevidir.

Vesselam

İşte Kur'an-ı Kerimlerin bile hedef alındığı çirkin saldırının belgesi. Lütfen dikkat bunu ne siyonist ne amerikalı yapmıyor? İran devletine bağlı askerler ve yetkililer gerçekleştiriyor?

Bakınız da Ehli Sünnete nasıl bir düşmanlık besliyorlar görünüz!

Slogancı gruplara duyurulur!









minare.net

4 yorum:

  1. KENDIM BILDIM BILELI KALBEN SIA LARA ALEVILERE SOGUKLUK HISSEEDDIM BUGUN ISEE KALBIMIN DOGRUULUGUNU DUYGULAR BESLEDIGININE EMIN OLDUM

    YanıtlaSil
  2. Anti emperyalist iseniz ve amerikanın yayınladığı parçalanmış ort doğu haritasını sitenizde yayınlayıpda bu haberide araştırmadan yayınlamanız ne kadar şaşırtıcı.O haritayı Amerika acaba nasıl gerçekleştirecek?? bunun yöntemlerinden biride acaba bu tür haberler olmasın??!!
    Münafıklık bazen minare şeklindede görülür...
    Bu meseleyle ilgili bizzat bu haberin kaynağı olan sünnionline sitesine girip bir bakın farsça yayınıyla arapça yayınladıkları bu haber aynımı bizzat kendiniz görün...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Velfecr sitesinde bu haberle ilgili yazıya yazdığımız yorumu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    Gerçekten mi? Madem Farsçadan ve Arapçadan böyle çeviri yaparak hizmet ediyorsunuz? Aynı sitede yer alan tutuklu Sünni alimden de bahsediniz? Şehit edilen Sünni mollalardan da bahsediniz? Tarumar edilmiş bir cami, okul ve Kuranı Kerimler. Tutuklanan yüzlerce insan! Yaptığınız bu haber camiyi yerine getirdi, tutuklular serbest mi bırakıldı? Hadi onu geçelim. Bu Zahidanda yazın "Ömer lanet olsun" diye yüzlerce kişi yürütülmedi mi? Polis bu tahriklere karşı cevap veren Ehli Sünneti şiddetle bastırmadı mı?

    Bu haberiniz Tahran'da bir tane Ehli Sünnet camisi olmaması gerçeğini değiştirir mi?

    Irak'ta başta Bağdat olmak üzere Ehli Sünnete ait yüzlerce caminin yakılıp yıkılmasını, imamların şehit edilmesini ve halen Mehdi Ordusu ve diğer Şii gruplar elinde tutulması gerçeğini değiştirir mi?

    İranın ve Şii örgütlerin yaptığı belgelenmiş bir zulüm olunca neden feveran edip hop zıplıyor, bunu meşrulaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz? Haberinizde yer verdiğiniz Saadet Partisi yöneticisi değil kim olursa olsun söylediğinin ne değeri var ki gerçeklerle kıyaslandığında?

    Ama sanırım editörlerin de farkettiği gibi gelen yorumlar hiç de iç açıcı değil İran açısından. Zira artık insanlar bir kaynaktan değil de farkl kaynaklardan haberi teyid edebiliyor. Yine de sizleri bu yorumları yayımladığınızdan dolayı tebrik ederim. Bu da ciddi bir medeni cesaret ister. Ne de olsa yetki editörün elinde: tık - sil! Sanki gerçek değişecek bu yorumcu onun gibi düşünecekmiş gibi!

    http://www.velfecr.com/haber_detay.php?haber_id=8484




    Sayın Vel Fecr Yöneticileri,

    İyi güzel haber yapmışsınız da sadece çevirilerle iktifa eden bir okuyucu kitlenizden olsa gerek hem haber hem de yorumlar son derece yüzeysel kalmış.

    Şimdi internet haberciliğinde güzel bir çığır açmanız dolayısıyla sizleri tebrik ederek bu haberle ilgili yorumumuzu müsadenizle sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    Önce bu haberin sadece Sunni Online adlı sitede yayımlanmadığını Tahran Üniversite Öğrencileri İnternet Grubundan, yüz binlerce Ehli Sünneti temsil eden cemaat sitelerine, İrana karşı muhalif olan sitelerden birçok yayın organlarına kadar yayımlandığını belirtelim. Yani sizin haberi okuyanların zannettiği gibi olmamış, ya da fitnecilik, mezhepçilik, vahdete karşı bir Siyonist-Emperyalist oyunu değil! Tabi böyle komediye inanan çok!

    Hasbelkadar İran’ı yakından takip eden biri olarak sizleri biraz daha bu konuyla ilgili hakperest olmaya, okuyucularınızı da biraz araştırma yaptıktan sonra yorum yazmaya davet ediyorum, yoksa gerçekten çok komik kaçan sloganlar göze batıyor.

    Bakalım bu gerçekten telin edilmesi gereken, Türkçede nerdeyse rastlamadığımız, yer almayan, alsa bile hemen sizde olduğu gibi hızlı bir meşrulaştırma aracı ile farklı mecralara çekilmek istenen, ciddi ve tehlikeli hadise nerede nasıl yer almış?

    Buyrunuz hakkaniyet esasına göre bunu değerli siteniz ve okuyucular ile paylaşalım. Acaba bu çevirileriniz ve söyledikleriniz hakikatin ne kadarını yansıtıyor? Okuyucular ve sizler bu sitelerde bir bakın bakalım acaba yüzlerce insan hangi sebeple İran Devleti tarafından tutuklanmış, cezaya çarptırılmış? Vahdet herhalde sadece bir slogan ya da bir terim olmasa gerek! İran’daki Ehli Sünnet kendi sitesinde haberi duyuracak, alimler ve öğrenciler tutuklanacak, bununla ilgili bir haber yapılınca bir taraf ayağa kalkacak? Ne olacak peki? Hiçbir şey?

    İyi çalışmalar dilerim.

    1- http://wahdahurriyaishtirakiya.blogspot.com/2008/08/sectarian-iran-government-destroys.html
    2- http://www.globalpolitician.com/25159-iran
    3-http://www.iranpressnews.com/english/source/045566.html
    4- http://www.ihrv.org/inf/?p=819
    5- http://ncr-iran.org/content/view/5572/105/
    6- http://www.roozonline.com/english/archives/2008/09/11_sunni_dissidents_arrested.html
    7- http://www.islamouna.info/english/Default.aspx?tabid=508&Id=754
    8- http://www.nowlebanon.com/Arabic/NewsArticleDetails.aspx?ID=59053

    YanıtlaSil
  4. Ha bir de şu isimsiz cisimsiz şahsa bir nasihat! İsminin mücrimler kısmınde görünmesi yerine şu münafıklığı bırakın da açıkça Humeyninden diğer Şii alimlerine kadar Kuranın tahrif edilmesi, Nübüvvet, Sahabenin tekfir edilmesi, Ehli Sünnete düşmanlık gibi hususları sen git bir araştır ondan sonra buraya bir şey yaz! Unutmadan acaba farsçan var da bu haberi başka yerde okudun da mı geldin, yoksa velfecrden kopya mı yazıyorsun? Zulme ortak olan zalimin kendisidir? Camileri yakan ve Müslümana ihanet eden aynı kategoridedir sayın isimsiz!

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.