Kimyasal silahlarımızı İsrail'e çevirdik

Irak İslam Devleti adlı direniş örgütü Irak'da kurduklarını iddia ettikleri İslam Devleti'nin kuruluşunun 2. yılında yayınladığı geniş çaplı bir videoda çarpıcı iddialara yer verdi...

El Kaide ile bağlantılı Irak İslam Devleti adlı direniş örgütü Irak'da kurduklarını iddia ettikleri İslam Devleti'nin kuruluşunun 2. yılında yayınladığı geniş çaplı bir videoda çarpıcı iddialara yer verdi. Örgüt sözcüsü mühendislerinin ürettikleri uzun menzilli füzelerin artık kimyasal başlık taşıdıklarını ve menzillerinin Tel Aviv'e kadar uzandığını ileri sürdü.
1 saat 15 dakika süren çarpıcı videoda örgüt yol ve köprü inşa eden militanlarının görüntülerine, çatışma ve halka yardım sahnelerine yer veriyor. El Kaide'nin önde gelen liderlerinin de konuşmalarına yer verilen videoda İslam ülkeleri "Hilafet" çatısı altında toplanmaya davet ediliyor.

Görüntülerin arasında en dikkat çekeni ise Iraklı Sünni lider (Uyanış Konseyi eski lideri) Şeyh Abdul Settar Rişa'ya düzenlenen canlı bomba saldırısı. Bunun yanısıra görüntülerde birçok Uyanış Konseyi miltanına düzenlenen saldırılara da yer veriliyor.

Videoda Amerikan cephesini en çok ilgilendiren ise El Kaide bağlantılı örgütün kimyasal başlık taşıyan füzelerini Tel Aviv'e çevirdiklerini iddia ettikleri bölüm.

Press Medya

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.