T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Kirmizi Misir

IMECE

YINE Turkiye'de dag koylerindeki cocuklara cizme, kaban gonderiyoruz

IMECE'mize uye olarak katilan herkese cok tesekkur ederiz. Lutfen bu cagiriyi butun gruplariniza duyurunuz. Duyurunuz ki hedefimize en kisa zamanda varalim. Gecen kis gonderdiklerimiz Ekim ayi icinde cocuklara dagitilacak ve Sivas Valiligi de bize dagitim resimlerini gonderir gonderirmez sizlerle paylasacagiz. Fakat bu seneki IMECEmiz icin lutfen PLEDGE ve DONATIONlarinizi yapiniz. Isterseniz bir kere isterseniz her ay lutfen yardim edin. Yardimlarinizin miktarini size en rahat olacak sekilde tespit edip bildirirseniz cok memnun oluruz. Lutfen www.facebook.com dan IMECE'yi bulunuz. Katkilarinizi bekliyoruz. Simdiden tesekkurler.

http://apps.new.fc\acebook.com/causes/118016?recruiter_id=6926044

IMECE - Turant

Cocuklugumdan bir IMECE manzarasi
Cocuklugumda yaz sonunda Adapazari'nin Aralik koyune giderdik. Aralik, bir Bosnak koyudur. Koy misir eker. Yaz sonunda her evin bir tarlasinda soyulmamis misirlar yigilir dag haline getirilirdi. Gunduzden evin cocuklari koyde kapi kapi dolasir, manilerle o aksam IMECEleri oldugunu duyururlardi. Bozuk Turkceleriyle "Misir mecimiz var, gelin bu aksam!" diye bagirirlardi.

Aksam yemeginden sonra, herkes en guzel salvarini gomlegini giyer, tulbentlerin en guzelleri secilir ve basi elinde mesale ile evin buyugu ceker ve kafileler halinde IMECE yapilacak tarlaya dogru yola cikardi.Tarlaya gelince mesaleler yere saplanir, ortalik ortacagdan kalma bir goruntuye burunurdu. Giderken de maniler soylenirdi, hic biri aklimda kalmamis. Sadece bir tanesinin son iki misrasini hatirliyorum: "Ac kapuyu amuca, misir soymaya geldik".....

Misirdan dagin tepesinde koyun delikanlilari otururdu afili afili..Kizlar dagin etegine coker, karsilikli manilesmeler baslardi. Arada bir buyuklerin oturdugu yerden bir Sevdalinka gelirdi kulaga. Delikanlilarin her biri daha onceden birer kirmizi misir bulmus olurlardi ve bu kirmizi misirlari flort etmek ya da onlarin deyimiyle asikdaslik etmek istedikleri kizin onune atarlardi. Eger kiz da o delikanli ile asikdaslik etmek istiyorsa kirmizi misiri alir soyar, yok istemiyorsa, dokunmaz bile..

Biz sahir cocuklari oldugumuzdan bu adetleri bilmiyorduk tabi ve buyuk ablam cok guzel bir kiz oldugu icin koye geldigi andan itibaren koyun delikanlilarin ilgi odagi haline gelmisti. Zavalli ablam sabah uyandiginda odayi mor mor eriklerle dolu gorunce cok sasirirdi. Cunku oranin adetlerine gore, delikanli, ilgi duydugu kizin odasina erik atar, kiz da o erikleri gorunce cama cikar delikanli ile saatlerce camdan konusurmus. Ilk IMECEmiz de ablamin yuzunden epey heyecanli olmustu. Cunku o da diger butun genc kizlar gibi misir daginin etegine oturmustu ama kirmizi misir adetini bilmiyordu. Delikanlilar sirayla kirmizi misirlari ona atmaya basladilar. Bazilari heyecandan olsa gerek hedefi tutturamiyor ve misirlar ablamin orasina burasina carpiyordu. Zavalli ablam... o da cani yandigi icin kiziyor, ve o kirmizi misiri alip atanin kafasina patlatiyordu...Kimbilir kac tane kirmizi misiri elledi ki sonunda koyun kadinlarindan biri geldi ablama "Kizim sadece bir delikanli ile asikdas olabilirsin" deyip adeti anlatti...Fakat bu arada delikanlilar birbirleri arasinda dalasa baslamislardi bile! Yok benim kirmizi misiri tuttu, yok senin ...derken durum iyice kavgaya dondu... Ablama acele bir carsaf giydirdiler ve diger carsafli yaslilarla birlikte oradan uzaklastirdilar ve sabahin korunde koyden ayrildik...

Asikdaslik icin degil yardim icin kirmizi misirlar misali cocuklara kaban, bot, bere, eldiven gondermemize yardimci olun. Hepsinin dokunulacagindan emin olunuz.









--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.