Milletlere Düşman Olmak mı Milliyetçilik?

Öncelikle hepimiz müslümanız en büyük sıfatımız gayemiz budur ve bu olmalıdır. Vatanımızı milletimizi sevmemiz ve çağdaş yüksek seviyelere çıkarmak amacıyla gayret içerisinde olduğumuz için kendimizi Milliyetçi olarak tanımlıyoruz.
Milletlere Düşman Olmak mı Milliyetçilik?Öncelikle hepimiz müslümanız en büyük sıfatımız gayemiz budur ve bu olmalıdır. Vatanımızı milletimizi sevmemiz ve çağdaş yüksek seviyelere çıkarmak amacıyla gayret içerisinde olduğumuz için kendimizi Milliyetçi olarak tanımlıyoruz.Bizim Milliyetçilik anlayışımız ne Galiyev ne Atsız Nede Faşizm'dir.Bizim Milliyetçiliğimiz Mehmed Akif'in Seyyid Ahmet Arvasi'nin ,Necip Fazıl'ın İsmet Öze'lin Milliyetçiliğidir.Bu yüzden Tertemiz dupduru ve yükselen bir değerdir…Türk Milliyetçisi Olmamız diğer ırkları dinleri kültürleri kendimize düşman olarak görmek onları aşağılamak küçümsemek anlamına gelemez. Nitekim Üstünlük Takvayladır , ve bu anlayışa zaten milliyetçilik değil otomatikmen ırkçılık denir.T.C Kurucusu İlk Cumhurbaşkanımız M. Kemal Atatürk: Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra ''Bizler Türk Milleti Olarak Devletlerin yaptıklarını milletlere yükleyecek değiliz'' demiştir. Ne kadar hoş ve güzel bir yaklaşım…1944 Irkçılık- Turancılık davasıyla gündeme oturan ünlü tarihçi edebiyatçı H.Nihal Atsız Bey Milliyetçilik anlayışını kafatasçılığa dayandırmış ve kabul etseniz de etmeseniz de bir ırkçılık yapmıştır. Hatta Oğlu Yağmura yazmış olduğu vasiyette tüm ırkları Türk düşmanları olarak göstermiş onlardan uzak olmamızı vurgulamıştır.(bunların içinde laz Çerkez kürt de var) Türkiye de Milliyetçiliği kim sahiplenmiş ise kendi ideolajisine göre kullanmıştır. Milliyetçilik Vatan- Millet- Sakarya edebiyatından ziyade icraat gerektirir.Bir Türkün bir Yahudi'nin bir Ermeni'nin yapacağı hata onların Milletlerine mal olamaz. Biz Bir kişi yüzünden bin kişiyi yakacak değiliz. Türkün de iyisi-kötüsü, Ermeni'nin de iyisi kötüsü vardır. Madem Ermeni dedik Ermenistan maçı ve sayın cumhurbaşkanımızın ziyaretine de değinmemezlik etmeyelim.Ermenistan maçıyla birlikte Sayın Gül'e bazı milliyetçi kesimler çağrıda bulundu gitme gitme diye… Sayın BBP genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sonra en anlamlı mesaj ÖDP genel başkanı Ufuk Uras'dan geldi.Ve ''Hocalıyı öne sürerek Ermenistana gitmemesini söylüyorsunuz da Irak'ı işgal eden ABD ziyaretine neden susuyordunuz'' dedi.Çok güzel bir yaklaşımla yaklaştı gerçekten.Son Söz:Devletler birbirleriyle iletişim içerisinde olmalıdırlar. Dünyada birlikte yaşadığımızdan ötürü bu bir gereksinimdir. Din,dil,ırk ayrımı gözetmeden görüşmeli tartışmalı bir araya gelmeli ama taviz vermeden duruşumuzu bozmadan ezilip büzülmeden.Ermenilere karşı hocalı katliamından ötürü gerekli mesaj verilmeliydi.Abd ye Irakta ve diğer ülkelere yaptıkları için mesaj verilmeliydi.Kısacası Madem benim yaşadığım çağda yaşıyorsun, o zaman bu yaptıklarının hesabını ver diyebilmekte iş . İşte budur Milliyetçilik.Muhammet İbrahim Balcımibalci@hotmail.com

MİLLİ OCAK HABER
URL: http://www.milliocak.com/haberdetay.asp?bolum=1454&uyeid=60






--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.

http://dava-vatan.blogspot.com/

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.