T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Skandal ziyarete suç duyurusu

Skandal ziyarete suç duyurusu Ergenekon Terör Örgütü sanıkları, emekli orgeneraller Eruygur ve Tolon'un TSK adına cezaevinde ziyaret edilmesi konusunda suç duyurusunda bulunuldu. Mazlum-Der, skandal ziyarette TSK'nın talimatıyla hareket eden Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Ergenekon'un tutuklu sanıkları Eruygur ve Tolon'la görüşmesine izin veren Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu, dernek yetkilileri tarafından Adalet Bakanlığı önünde yapılan basın açıklaması ile deklare edildi. Suç duyurusunun altında Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Emrullah Beytar'ın imzası yer aldı. Beytar, dün Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunduğu dilekçesinde 5237 sayılı yasanın 257. maddesinde tanımı yapılmış olan "görevi kötüye kullanma" suçunun işlendiğini söyledi.

"KAN BAĞI" ŞARTI
CHP Milletvekili Nur Serter'in Eruygur ve Tolon'u ziyaret talebine Savcılıkça izin verilmediği, buna gerekçe olarak da Savcılığın daha önce almış olduğu "ziyaret yasağı kararı" gösterildiği hatırlatılan dilekçede şunlar kaydedildi: "Cezaevi Tüzüğü'nün 128 ve devamındaki maddelerinde, hükümlü ve tutuklu ile ziyareti yapacak kişi arasında bir kan bağının bulunmaması halinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı müracaatta bulunulması gerektiği ve bu ziyaretin neden yapılacağını dilekçesinde ayrıntılı bir şekilde dile getirmesi şartı koşulmuştur."

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA ÇOK AÇIK
"Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Ergenekon Terör Örgütü soruşturması çerçevesinde tutuklu olarak bulunan emekli Orgeneral Şener Eruygur ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u TSK adına ziyaret etmiş bulunan Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'ye izin vermiş olduğu takdirde bu izin kararının evrensel hukuk normlarına, Anayasa Mahkemesi'nin hukuk devleti anlayışına, AİHM'nin hukukun üstünlüğü ilkesi kriterine ve Anayasa'nın 10. maddesine aykırı bir işlem olduğu gibi bu kararı ile 5237 sayılı yasanın 257. maddesinde tanımı yapılmış bulunan 'görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri açıktır... İzah ettiğimiz bu sebeplerden dolayı şüpheliler hakkında idari ve cezai soruşturma yapılmasını dilerim."

Hakan Özyürek- Ankara
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.