Suriye, Fethül İslam liderini tutukladı

Beşşar Esad, tutuklanma haberini Nicola Sarkozy'e müjde olarak verdi!
Suriye'nin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e Lübnan'da en çok arananların başında gelen Fethül İslam lideri Şakir Abssi'yi tutukladığını bildirdiği belirtildi.
Lübnan websitesi Naharnet'te verilen haberde, güvenir Suriyeli kaynakların Abssi'nin Suriye'de tutuklu olduğunu, Şam ve Beyrut güvenlik birimleri arasında görüşmelerin devam ettiğini bildirdiği kaydedildi. Habere göre, Suriye ve Lübnan güvenlik birimleri Abssi'nin Suriye'de yargılanması veya Lübnan'a sınırdışı edilmesi konusunu tartışıyorlar.




Lübnan ordusu geçen Eylül'de Fethül İslam grubuna karşı başlattığı operasyon sırasında Abssi, Lübnan'ın kuzeyindeki Nahr el Bared mülteci kampından esrarengiz bir şekilde kayıplara karışmıştı. Lübnan ordusunun kamp içine ve çevresine düzenlediği 15 gün devam eden saldırılarda 162'si Lübnan askeri 400'den fazla kişi ölmüştü.



21 Haziran 2007'de Abssi ve diğer 15 Fethül İslam üyesi Lübnan cumhuriyet savcısı Said Mirza tarafından Ain Alak köyünde 13 Şubat'ta bomba yüklü otobüsle saldırı düzenlemekle suçlanmıştı.
Bazı Lübnanlı ve Suriyeli yetkililer, Fethül İslam'ın El Kaide ile bağlantısı olduğuna iddia ediyor. Lübnan Savunma Bakanı Elias Murr, sık sık Abssi'yi ölü ya da canlı istediğini söylemişti.


Kaynak: Ajanslar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.