T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"Tertipte 8. Dalga" Mehmet Bedri Gültekin'in değerlendirmesi

22 Eylül 2008 Olmak ya da Olmamak Mehmet Bedri Gültekin


Tertipte 8. Dalga


18 Eylül günü birbiriyle ilişkili, çok önemli iki olay meydana geldi. Daha doğrusu biri meydana geldi, diğer olaydan ise haberdar olduk Haberdar olduğumuz olay Frankfurt'ta sonuçlanan ve Alman yargı çevrelerinin "tarihimizdeki en büyük yolsuzluk olayı" dedikleri "Deniz Feneri e.V." davasının mahkumiyetle sonuçlandığı süreçte, Türkiye'deki Kanal 7'nin 14.6 milyon YTL olan sermayesini 403 bin YTL'ye indirmesidir. Bu durumda 14.2 milyon YTL şirket sermayesi ortaklara dağıtılacak. Uzmanlar, Sermaye İndirimi Kararı Ağustos ayı içinde alındığı için, muhtemelen avans adı altında, yasal bakımdan gereken iki aylık süre beklenmeden, paranın dağıtımının yapılabileceğini belirtiyorlar. Bu durumda şirketteki payları göz önüne alınarak sermaye indiriminden Zekeriya Karaman'ın 5.1 milyon YTL, Mustafa Çelik'in 3.5 milyon YTL, İsmail Karaman ve Ahmet Hüküm'ün de yaklaşık 2.8 milyon YTL alması gerekiyor. Gazeteci Sebahattin Önkibar'ın tanıklığı ile, kuruluşunu bizzat Recep Tayip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini bildiğimiz Kanal 7 televizyonu bu operasyonu neden yaptı? Çünkü Şirket yöneticileri Almanya'daki yargılamada Firdevsi Ermiş'le birlikte bazı sanıkların samimi itirafta bulunduklarını, Kanal 7'e vatandaşın bağış paralarının aktarıldığının açığa çıktığını ve yargılamada sıranın kendilerine geleceğini öğrendiler. Ve kendilerince tedbir aldılar. Tıpkı kapanacağını gören Refah Partisi'nin trilyonluk hazine yardımını sahte belgelerle harcanmış gibi göstererek üzerine konmak istemesi gibi. Recep Tayip Erdoğan'ın yakın akrabası ve dava arkadaşı Zekeriya Karaman da Almanya'daki Deniz Feneri aracılığı ile vatandaşlardan muhtaçlara dağıtılmak üzere toplanan ve Kanal 7'e aktarıldığı kesinleşen paranın elden gitmemesi için 14 Milyon YTL'yi kendi şahsi hesaplarına geçirmiş bulunuyor.



GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK


Zekeriya Karaman ve arkadaşları bu şekilde söz konusu paranın üzerine konabilirler mi bilemeyiz. Ama ucu Tayyip Erdoğan'a ve AKP'ye dayanmış olan Deniz Feneri ve diğer yolsuzluk (Şaban Dişli vb.) olaylarının yıkıcı sonuçlarının bu gibi tedbirlerle önlenemeyeceği gün gibi açık. Bütün toplum şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşlarının bir "Organize Suç Örgütü" oluşturarak ve halkın dini duygularını istismar ederek Almanya'da yurttaşlarımızın milyonlarca Euro'luk parasını nasıl iç ettiklerini konuşuyor. Bu gündemin, acilen değiştirilmesi gerekiyor(!) Derken 18 Eylül günü yukarda sözünü ettiğimiz "ikinci olay" meydana geldi. "Ergenekon tertibinde 8. dalga" gerçekleştirildi. Aralarında 6 asker ile birlikte magazin dünyasının yakından tanıdığı bazı isimlerin de olduğu 19 kişi gözaltına alındı. O günün internet siteleri olayı flaş haber olarak duyurdular. Televizyonlar, akşam haberlerinin baş sırasına oturttular. Ve ertesi gün tahmin edilen manşetlerle çıktı bazı gazeteler. Ergenekon Tertibi'nin ne olduğu bütün çıplaklığı ile ortaya çıktı. Fehmi Koru, Nazlı Ilıcak ve Engin Ardıç'ın deyişiyle Amerika; Asya'nın büyük güçleriyle girdiği hâkimiyet savaşında, Türkiye'nin saf değiştirme ihtimaline karşı tedbir almaktadır. Kısacası Amerika, Türkiye'yi kendisine daha sıkı bağlamak için muhtemel bir Avrasyacı yönelimi gerçekleştirebilecek kuvvetlere karşı "operasyon" yapmaktadır. 1997 yılında stratejik konseptini değiştirerek İrtica'yı birinci tehdit olarak belirleyen, 2001 ve 2002 yıllarında en üst düzeydeki komutanlarının ağzından, Avrasya seçeneğini dillendiren TSK ile; Türkiye için Avrasya seçeneğini kapsamlı bir şekilde programlaştıran İşçi Partisi; bundan dolayı Amerikan operasyonunun doğal olarak en başında yer aldılar. Son operasyon ise ABD'nin Türkiye'ye ilişkin stratejik çıkarları ile AKP'nin iktidarını korumak ve yıkılmayı önlemek için ihtiyaç duyduğu tedbirlerin çakıştığını bir kez daha gösterdi.


NE AMAÇLANIYOR?


1 Temmuz tutuklamaları hariç daha önceki bütün tutuklamalar gibi ayın 20'si civarına denk getirilen son gözaltı dalgası ile şunların amaçlandığı görülmektedir. 1. Deniz Feneri olayı ile belirlenen ve AKP'yi büyük zorluklar içine iten gündem değiştirilmek isteniyor. 2. Bir Harb Okulu öğrencisinin ve beş teğmenin gözaltına alınması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Eylül ayı başında kurum adına Kandıra Cezaevine yaptığı ziyarete, karşı güçlerin bir yanıtı olarak değerlendirilebilir. 3. Magazin dünyasında adı sıkça geçen bir takım isimlerin operasyonun hedefi içine alınmasında ise iki amacın güdüldüğü anlaşılıyor. Birincisi İşçi Partisi ve TSK gibi iki saygın kurumun adını halk içinde hiç de iyi karşılanmayacak isimlerle birlikte telaffuz ederek, bu kurumların itibarını düşürmek.. İkincisi toplumun her kesimine; "o da alınıyorsa ben de alınabilirim" korkusunu yaymak. 4. Ergenekon tertibini ne olursa olsun sonuna kadar götürerek hedefteki kurum ve Partileri tamamen etkisiz hale getirme planlarında hiçbir gerileme olmadığını göstermek. Evdeki hesap bu: Bu hesabın çarşıya uyup uymadığını çok yakında göreceğiz. mbgultekin@i.org.tr


--
***************************

İŞÇİ PARTİSİ
Telefon: (0312) 231 81 11
Faks: (0312) 229 29 94
www.ip.org.tr
www.doguperincek.gen.tr
www.oncugenclik.gen.tr
AYDINLIK: www.aydinlik.com.tr
ULUSAL KANAL: www.ulusalkanal.com
KAYNAK YAYINLARI: www.kaynakyayinlari.com
BİLİM ve ÜTOPYA: www.bilimutopya.com.tr
TEORİ Her ay bayilerde!


-----------------------------------

İşçi Partisi
Soma İlçe Başkanlığı

Kurtuluş Mah. Başaran Sok. No:3 Soma/Manisa
Tel:(0236) 612 10 55 E-Posta: ipsoma@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.