T a r a f s ı z D e ğ i l i z

AMERİKAN HALKI SOKAKTA: İKTİDAR HALKI DEĞİL WALL STREET'İ 'KURTARIYOR'


700 milyar dolarlık kurtarma paketi Beyaz Saray’da hararetli tartışmalara neden olurken, Amerikan halkı ülkenin onlarca noktasında protesto gösterileri düzenledi. “Wall Street” olarak da adlandırılan New York Borsası başta olmak üzere Amerika’nın 41 eyaletinde 251 noktada düzenlenen gösterilerle Bush yönetiminin planı geri çekmesi istendi...

ABD’de günlerdir tartışılan kurtarma planı halkın öfkesini çekti. Ülkenin her köşesinde gösterilerde, “Wall Street’i bizim ödediğimiz vergilerle kurtaramazsınız” sloganları atıldı.

700 milyar dolarlık tarihi kurtarma paketi Beyaz Saray’da hararetli tartışmalara neden olurken, Amerikan halkı ülkenin onlarca noktasında protesto gösterileri düzenledi. Bulunduğu yerden dolayı “Wall Street” olarak da adlandırılan New York Borsası başta olmak üzere Amerika’nın 41 eyaletinde 251 noktada düzenlenen gösterilerle Bush yönetiminin planı geri çekmesi istendi. Protestocular, hükümetin Wall Street’in belini doğrultacağına halkın barınak, sağlık ve eğitim ihtiyaçları için para harcaması gerektiği yönünde çağrı yaptılar. Sendikaların başı çektiği gösterilerde Bush yönetimi “Wall Street’i değil, halkı düşünün” pankartlarıyla protesto edildi. Planın kabul edilmesi halinde Amerikalıların vergi yoluyla adam başı 2 bin dolardan fazla ödeyeceği hesaplanıyor. Planın halkın cebinden çıkacak olması Amerikalıları isyana sürüklerken, plansızca büyüyen banka batıklarını ödemek istemeyen halk, “Bush yönetimi Wall Street’in batıklarını ödememizi istiyor. Biz ödediğimiz vergilerin çok uçuk maaşlar alan yönetici takımının değil, halkın işine yaramasını istiyoruz” diyerek yönetimi eleştirdi. “Adil ekonomi birliği” adlı Amerikalı bağımsız bir organizasyon da halkı Kongre’ye acil bir mektup yazmaya çağırdı. “Mektup yazın ve 700 milyar dolarlık açık çeki durdurun” sloganıyla yola çıkan grup sitesine koyduğu mektupta şunları dile getirdi: Bankaların sistemsizce büyümesinin faturası halka kesilemez. Batık bankaların üstdüzey yöneticileri altın paraşütleri için vergi vermiyoruz. Sistem düzeltilmeli. Wall Street’e yardım etmeden önce sokağı düşünün, halkı düşünün. Sağlık, eğitim harcamalarını azaltmayın. Ekonominin düze çıkması için yağmacı bankaları değil mağdur halkı düşünün.

İşçiler sokaklarda

Wall Street’in bulunduğu New York kentinde yapılan eylemlere inşat işçileri, nakliye işçileri, makinistler, öğretmenler ve daha pek çok farklı meslekten çalışanlar katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride AFL-CIO (Amerikan Emek Konfederasyonu ve Sanayi Örgütleri Kongresi) Ulusal Başkanı John Sweeney, Bush yönetiminin Wall Street’i kurtarmanın yükünü halkın üzerine yıkmak istediğini kaydederken “Biz ödediğimiz vergilerin Main Street’te (Wall Street’e karşı halkı kastetmek için kullanılan bir kelime) yaşayan milyonlarca çalışana yardım için kullanılmasını istiyoruz, ayrıcalıklı ve yüksek ücretli yöneticileri kurtarmak için değil” dedi.

Birleşik Öğretmen Sendikaları Federasyonu Başkanı Randi Weingarten ise “Ekonomik durumun düzeltilmesi gerektiğini biliyoruz. Fakat biz sağlam bir çözüm istiyoruz, oportünistce bir kurtarma değil” dedi.

Denver’da sokağa çıkan onlarca gösterici ise “Onları hapse atın kurtarmayın” (Jail them not bail them) diye slogan attılar.





700 milyar dolarlık kurtarma paketi Beyaz Saray'da hararetli tartışmalara neden olurken, Amerikan halkı ülkenin onlarca noktasında protesto gösterileri düzenledi. "Wall Street" olarak da adlandırılan New York Borsası başta olmak üzere Amerika'nın 41 eyaletinde 251 noktada düzenlenen gösterilerle Bush yönetiminin planı geri çekmesi istendi.

ABD'de günlerdir tartışılan kurtarma planı halkın öfkesini çekti. Ülkenin her köşesinde gösterilerde, "Wall Street'i bizim ödediğimiz vergilerle kurtaramazsınız" sloganları atıldı. 700 milyar dolarlık tarihi kurtarma paketi Beyaz Saray'da hararetli tartışmalara neden olurken, Amerikan halkı ülkenin onlarca noktasında protesto gösterileri düzenledi. Bulunduğu yerden dolayı "Wall Street" olarak da adlandırılan New York Borsası başta olmak üzere Amerika'nın 41 eyaletinde 251 noktada düzenlenen gösterilerle Bush yönetiminin planı geri çekmesi istendi. Protestocular, hükümetin Wall Street'in belini doğrultacağına halkın barınak, sağlık ve eğitim ihtiyaçları için para harcaması gerektiği yönünde çağrı yaptılar. Sendikaların başı çektiği gösterilerde Bush yönetimi "Wall Street'i değil, halkı düşünün" pankartlarıyla protesto edildi. Planın kabul edilmesi halinde Amerikalıların vergi yoluyla adam başı 2 bin dolardan fazla ödeyeceği hesaplanıyor. Planın halkın cebinden çıkacak olması Amerikalıları isyana sürüklerken, plansızca büyüyen banka batıklarını ödemek istemeyen halk, "Bush yönetimi Wall Street'in batıklarını ödememizi istiyor. Biz ödediğimiz vergilerin çok uçuk maaşlar alan yönetici takımının değil, halkın işine yaramasını istiyoruz" diyerek yönetimi eleştirdi. "Adil ekonomi birliği" adlı Amerikalı bağımsız bir organizasyon da halkı Kongre'ye acil bir mektup yazmaya çağırdı. "Mektup yazın ve 700 milyar dolarlık açık çeki durdurun" sloganıyla yola çıkan grup sitesine koyduğu mektupta şunları dile getirdi: Bankaların sistemsizce büyümesinin faturası halka kesilemez. Batık bankaların üstdüzey yöneticileri altın paraşütleri için vergi vermiyoruz. Sistem düzeltilmeli. Wall Street'e yardım etmeden önce sokağı düşünün, halkı düşünün. Sağlık, eğitim harcamalarını azaltmayın.

Ekonominin düze çıkması için yağmacı bankaları değil mağdur halkı düşünün. İşçiler sokaklarda Wall Street'in bulunduğu New York kentinde yapılan eylemlere inşat işçileri, nakliye işçileri, makinistler, öğretmenler ve daha pek çok farklı meslekten çalışanlar katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride AFL-CIO (Amerikan Emek Konfederasyonu ve Sanayi Örgütleri Kongresi) Ulusal Başkanı John Sweeney, Bush yönetiminin Wall Street'i kurtarmanın yükünü halkın üzerine yıkmak istediğini kaydederken "Biz ödediğimiz vergilerin Main Street'te (Wall Street'e karşı halkı kastetmek için kullanılan bir kelime) yaşayan milyonlarca çalışana yardım için kullanılmasını istiyoruz, ayrıcalıklı ve yüksek ücretli yöneticileri kurtarmak için değil" dedi. Birleşik Öğretmen Sendikaları Federasyonu Başkanı Randi Weingarten ise "Ekonomik durumun düzeltilmesi gerektiğini biliyoruz. Fakat biz sağlam bir çözüm istiyoruz, oportünistce bir kurtarma değil" dedi.

Denver'da sokağa çıkan onlarca gösterici ise

"Onları hapse atın kurtarmayın"

(Jail them not bail them) diye slogan attılar.






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.