T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[ANADOLU HABER] Vaziyet Deniz Som

Cumhuriyet 12.10.2008 - Haber:c1606

HAVA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu görevinden istifa etsin mi? Sevgili Uğur Mumcu'nun fikir sahibi olmak için önce bilgi sahibi olmak gerektiği uyarısından yola çıkarak sorunun yanıtını bulmaya çalışalım.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi açıklamasına göre Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'nün Bayraktepe mevzilerine 3 Ekim Cuma günü öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından saldırı başlatılıyor; çatışmalar akşam karanlığına kadar devam ediyor. Bu süreçte çatışma bölgesine destek birlikleri gönderiliyor ve bir grup terörist savaş uçakları tarafından ateş altına alınıyor.

17 askerimizin şehit olduğu bu çatışmanın açıklaması 4 Ekim Cumartesi günü saat 9.30'da yapılıyor. Sonradan anlaşılıyor ki çatışma saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanı Babaoğlu Antalya'nın Serik ilçesindeki bir turistik tesiste golf oynuyormuş. Askerlerimiz şehit olurken komutan golf oynuyordu şeklinde eleştiriler yönetilince Genelkurmay Başkanlığı 8 Ekim Çarşamba günü saat 17.30'da bir açıklama daha yapıyor.

Açıklamada "Hava Kuvvetleri Komutanımızın Antalya'da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır" deniliyor.

Şunu anlıyoruz ki 3 Ekim Cuma öğle saatlerinden 4 Ekim Cumartesi akşam saatlerine kadar yaklaşık 30 saat Hava Kuvvetleri Komutanı ile "karargâh"tan hiç kimse bağlantı kurmuyor; komutan da "saha"da olduğu için radyodan falan çatışmayı öğrenemiyor. Bu durumda baştaki soruyu şu şekilde değiştirebilir miyiz: "Savaş uçaklarından destek istenen önemli bir çatışma üzerine Hava Kuvvetleri Komutanı'nı arayıp sormadığı için Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kamuoyuna böylesi anlamsız bir açıklama yaptığı için ilgili subay da görevinden istifa etmeli midir?"

Ne ilgisi var diyebilirsiniz. O halde soruyu tümden değiştirelim: "Hakkari Aktütün'de jandarma karakoluna ve hemen ardından Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan saldırılar üzerine her iki güvenlik teşkilatının da siyasi sorumluluğunu taşıyan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bir dakika bile o koltukta oturmaması gerektiği niye kimsenin aklına gelmiyor!"


Dünya Tabipler Birliği'nin dünyası!


DÜNYA Tabipler Birliği'nin internet sayfasında "ayın ülkesi" bölümünde aylardır Ermenistan Cumhuriyeti'nin yer aldığını anlatıyor Tıp Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Altınok:

"Her ne hikmetse Ermenistan Cumhuriyeti aylardır ayın ülkesi yerini koruyor ve tanıtım yazısında Türkiye'de 1,5 milyon Ermeni'nin 1914-1918 yılları arasında soykırıma uğradığı, büyük bir bölümünün de 1915'teki tehcir nedeniyle dünyanın çeşitli bölgelerine göç ettiği savlanıyor. Dünya Tabipler Birliği'nin savları bu kadarla kalmıyor.

Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali ve 1 milyon Azeri'nin yurtlarından sürülmesi de Ermenilerin eski topraklarına geri dönüşü olarak destekleniyor. Anımsayacağınız gibi Dünya Tabipleri Birliği daha önce de Türk Tabipler Birliği ile Almanya'daki bir Kürt hekim organizasyonunu kaynak göstererek ayrılıkçı terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ı Türkiye'de hapiste zor durumda olan yegâne hasta olarak tanımlamıştı. Yükselen tepkiler nedeniyle Türk Tabipler Birliği yöneticileri geç de olsa bu durumu tekzip etmişti. Bizimkiler acaba, üyesi bulundukları Dünya Tabipleri Birliği'ni Ermenistan konusunda da fazla geç kalmadan uyarmayı düşünürler mi?"


Gerekçe

Tayfun Timoçin: "Ev sahibi, birikmiş altı aylık kirayı istiyor... Deniz Baykal mal varlığını açıklamadan vermem!"

Ceza


Ahmet Önen: "İşlediği suçunun bedeli kitap okuma 'cezası' ile ödetilen toplumda, elbette kitap okuma alışkanlığı olmayacaktır!"

Çınlama


Murat Biricik: "Yeni banknotların arka yüzüne keşke AKP'li büyüklerimizin resimleri konsaydı; elimize para geçtikçe hepsinin kulaklarını çınlatırdık!

Duman


Uran Yalçın: "Türkiye'nin havası dumansız... Ülke duman olmuş!"

Yağmur Deniz

Futbolda

onur maçı:

Ertuğrul Sağlam: 4

Beşiktaş: 0

- RTE, 3 bin lira tazminat ödeyecekmiş...

"3 kuruş olmadığına sevinmiştir!"


www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri düzelten site.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.