Cumhurbaşkanı Yuhalanır mı?

Cumhurbaşkanı Yuhalanır mı?
Bülent Esinoğlu
Türkiye'de ilk kez bir Cumhurbaşkanı yuhalandı. Gazete ve haber ajansları "protesto edildi" diye verse de, canlı yayında yuh sesleri yükseliyordu.

Eskişehir'de toprağa verilen Astsb. Çavuş H.Ünal'ın cenaze töreninde A.Gül ve Unakıtan cenazeye gelenler tarafından uzun süre yuhalandılar.

Ben 64 yaşındayım. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey görmedim, işitmedim. Yandaş medya zaten öteden beri A.Gül'ü parlatıyor. Bunu biliyoruz. A.Doğan medyası da A.Gül'ün amansız destekçisidir. Hatta son Deniz Feneri olayında, Erdoğan/Doğan çatışmasında bile A. Doğan A.Gül'ü parlatmaya devam etti. Ermenistan ziyaretini göklere çıkardı. Ama görülüyor ki, arkanda en büyük medya kuruluşları da olsa olmuyor. Önce Türkiye'den yana olmak gerekiyor. Eğer Colin Powell ile gizli anlaşmalar yaparsan, bunun da sonsuza kadar gizli kalacağını sanırsan, yanılırsın. Amerika'da Fethullah Gülen'in iftar yemeğine gidersen, sen yalnızca Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı olursun. Kurtuluş Savaşımıza etnik temizlik diyen, dedelerimizi katil ilan eden, ülkemizin sınırlarını dahi kabul etmeyen Ermenistan'a sırf Amerika öyle istiyor diye gidersen, sen Türkiye'nin değil, belli çevrelerinin Cumhurbaşkanı olursun. Halkının duygu ve düşüncelerini, tarihini hesaba katmayan bir cumhurbaşkanı bulunduğu makamı ne kadar hak etmiş olur? Kırıkkale'de daha feci oldu. Erdoğan ve MHP milletvekili Osman Durmuş yuhalandı. A.Gül ve Erdoğan sanmasınlar ki şehit cenazelerinde bizi yuhalayan halk değil, bir avuç MHP'li gençlerdir. Öyle olsaydı, Osman Durmuş yuhalanmazdı. Çünkü halk biliyor ki, saldıran PKK değil, Amerika'dır. Demek ki bu halkın olmazsa olmaz değerleri var. A.Gül'ün protesto edilmesi Barzani ve Talabani ile olan yakınlığıdır. Ülkenin Genelkurmay Başkanı güvenlik açısından Barzani ile görüşülmesinin uygun olmadığını açıklayacak. Buna rağmen "ben herkes ile görüşürüm" diyeceksin. Bunu da Türk halkının sineye çektiğini sanacaksın. En çok üzüldüğüm şey, böyle bir zatın Mustafa Kemal'in koltuğunda oturuyor olmasıdır. Az kaldı. ABD ekonomik olarak çöktü. Siyasi olarak zayıfladı. BOP başarısızlığa uğradı. ABD Ortadoğu'dan gidince Türkiye layık olduğu idareye kavuşacaktır.


2008-10-05, bulentesinoglu@gmail.com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.