T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Genişletilmiş Türkiye" haritası


Bilinçlenme sürecine doğru.... Haritalar üzerinden devam eden tartışmalar insanları yeni arayışlara iterken Kıbrıs Gazetesinden bu sürece yeni bir harita ile karşılık geldi....

Bugün kü sınırları kim çizmiş ise artık bu toprakların da bir geçmişi olduğunu ve zihinlerimize de bu çizilen sınırların dar geldiğinin resmidir aslında......

İŞTE ; 'Genişletilmiş Türkiye'


Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren haritalara tepki olarak çizilen 'Genişletilmiş Türkiye' haritası internette elden ele dolaşıyor.

Bölünmüş haritalara sonunda sivil misilleme geldi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Hatay'ı Türkiye'den ayrı gösteren ve KKTC'yi yok sayan haritalara tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, dünya savaşları sırasında yapılan anlaşmalara göre bugün olması gereken sınırları gösteren haritalar ortaya attılar.

ZATEN BİZİMDİ

İnternet ortamında e-mail yoluyla ve inanılmaz bir hızla yayılan 'Genişletilmiş Türkiye' haritasında, Ermenistan topraklarının tamamı, Musul, Kerkük, Ege Adaları, İskeçe, Gümülcine ve Kıbrıs'ın tamamı Türkiye sınırları içerisinde gösteriliyor.

EN GÜZEL CEVAP

'Bazı şeylere muadil bir dille aynı seviyeden cevap gerekir' başlığı ile yayılan 'Genişletilmiş Türkiye' haritası, daha önce dış güçler tarafından ortaya çıkartılan bölünmüş Türkiye haritalarına verilecek en güzel cevap olarak gösteriliyor.

Vatandaşlar, Atatürk'ün Lozan Antlaşmasından dokuz yıl sonra (1933) General Mac Arthur'a söylediği "Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım. Selânik de dâhil Batı Trakya’yı Türkiye hudutları içerisine katacağım” sözlerini hatırlatıyorlar.

Kaynak: Kıbrısgazetesi

1 yorum:

  1. kim düşümüşşse bunu kutluyorum. yıllaradan beri bölünmüş türkiye haritalarını göstererek hem onları meşrulaştımaya çalıştılar ve belkide meşrulştırdılar hemde bölünmüşlüğün taraftarlarına bölücülere moral verdiler. bu harita birleştiricilere moral verdiği gibi gerçekten olması gereken ve olması için çaba sarfetmeye teşvik eden bir harita. yeter artık kendimize bir güç ve istek gelsin. teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.