Irak direnişi düzenli ordu kuruyo

22 ayrı direniş örgütünün bir araya gelmesiyle kurulan Cihat ve Özgürlük Yüksek Komutanlığı, düzenli bir askeri örgütlenme oluşturarak işgale nihai olarak son vermeyi hedeflediğini açıkladı.

IRAK'ta Baas Partisi lideri İzzet el Duri'nin liderliğindeki 22 direniş örgütünün oluşturduğu Cihat ve Özgürlük Yüksek Komutanlığı, başkent Bağdat'ta büyük bir direniş başlatacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, ülkedeki ABD işgaline son verecekleri ve işbirlikçi hükümeti devirecekleri sözünü veren direniş örgütü, bu amaçla savaştaki stratejilerini değiştirerek düzenli orduya benzer bir askeri yapı oluşturacaklarını bildirdi.

Bağdat'ta işgalcilere karşı büyük bir savaşa hazırlandıklarını bildiren örgüt, bugüne kadar daha çok gerilla taktikleriyle ve küçük çaplı silahlarla savaştıklarını, bunda da büyük başarı ede ettiklerini, ancak "nihai kurtuluş için" daha düzenli bir orduyla daha geniş kapsamlı saldırılara hazır olduklarını ilan etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.