T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Müslüman kadınlar yok edilmek istenen değerler için harekete geçti

İslam dünyası, uydu antenleri sayesinde evlerine giren yabancı yayınların, geleneksel değerler üzerindeki olumsuz etkilerini tartışıyor. Özellikle son dönemlerde Arap dünyasında popüler olan bazı Türk dizilerinin de, bu çerçevede eleştiri topladığı biliniyor. Suudi Arabistan'da bir grup Müslüman kadın akademisyen, bir sivil toplum örgütü oluşturarak, ağırlıklı cinsellik içeren ve aile değerlerini zedelediği düşünülen programlara yer verilmemesi için uydudan yayın yapan şirket yöneticilerine çağrıda bulundu.

BBC Arap Dünyası Uzmanı Magdi Abdelhadi'nin haberine göre, "Medyada İffeti Destekleme Derneği" adlı kuruluş, Suudi Arabistanlı 15 kadın akademisyen tarafından oluşturuldu. Dernek, uydu kanallarının Arap toplumlarına olumlu ve olumsuz etkileri arasında bir denge oluşturulmasını sağlamaya çalışıyor.

İnternet sitelerindeki duyuruda, uydu kanallarının Arap izleyicilere dünya ile ilgili olarak eskiye kıyasla çok daha fazla seçenek ve bilgi sunduğunu belirtiyorlar. Ancak son yıllarda, aşırı cinsellik içeren yayınların sayısında ciddi bir artış olduğuna işaret ediliyor.

Bundan böyle, cinselliği ön plana çıkaran dizilere hoşgörü gösterilmeyeceğinin altını çizen dernek, bunların yayınlanmasını engellemek için tüm yasal yolları kullanacaklarını duyuruyor.

Grup ifade özgürlüğüne saygılı olduklarını da hatırlatıyor, ancak bu özgürlüğü kullananların geleneksel aile değerlerine saygılı olması gerektiğini vurguluyor.

Tartışma sadece Suudi Arabistan'da değil. Diğer Arap ülkelerinden de, uydu kanallarındaki cinsellik içerikli görüntülere tepki yükseliyor.

Suudi başyargıcın uydu kanalları yöneticilerine ölüm cezası çağrısı olumlu kamuoyu tarafından olumlu karşılansa da uydu yayınarında bir değişiklik görülmüş değil.
http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=54394
--
Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.
(ALLAH RAHMET EYLESİN)

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.