Soylu Tek Lider: Saddam Hüseyin


İnsanlara sorulsa: İşgâlin, sömürünün perdelendiği, işgâlcinin gece-gündüz evinize baskın yaptığı ama sizden görünen adamları kukla olarak iktidara getirdiği, halkın her gün ölümle, açlıkla, işsizlikle, yoklukla boğuştuğu demokratik bir düzeni mi istersiniz; yoksa iş-aş, namus, yaşama garantisinin olduğu, yarınından ve çocuğunu sokağa rahatça salabileceğinden emin olduğun, değil evine işgâlcini girmesi, yabancı asker nedir görüp bilmediğin, senden, seninle aynı toprakta yetişmiş fakat dışarının adamı olmamış, ama demokratik değil, askerî bir otoriteye sahip adîl ve ahlâkî bir idareyi mi istersiniz? Verilecek cevap herhalde birincisi olmaz.

İşte bu sualimize en güzel cevap, bugün Iraklı Şiî halktan geldi.
Şehid Gönüldaş Saddam Hüseyinin yargılanmasına ve asılarak idam edilmesine sebeb olan Duceyl’deki Şiî Iraklılar, bugün Saddam Hüseyini bir baba olarak hatırladıklarını açıkça itiraf ediyor.
Hem de çoğunun akrabaları bizzat Saddam Hüseyin tarafından idam edildiği hâlde!

Aşağıda ki haberi ibretle okuyalım ve Gönüldaş Carlosun ÇAKAL CARLOS) dergimize yazdığı bir makalesinde bir başlık olarak kullandığı Arapların Son Şövalyesi”, Şehid Gönüldaş Saddam Hüseyinin nasıl bir lider olduğu bir kez daha anlaşılsın! Saddam Hüseyin sahip olduğumuz tek soylu liderdi!
Eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyinin 148 Şiîyi asarak idam ettirdiği Duceylde insanlar Saddam döneminin özlemi içinde yaşıyor. Yakınları Duceyl olaylarında öldürülmesine rağmen halkın büyük bir bölümü Saddam dönemindeki güvenlik ve refahın hasretini çekiyor. ABD’nin 2003’teki işgâlinin ardından karışıklıklar, kan ve gözyaşı gördüklerini belirten Şiî Saad Muhlif, “Saddam gibi biri geri gelse, ona destek vermekle kalmam, kendisini evimde yemeğe de davet ederim. Benim amcam 1982’te Duceyl olaylarında öldürüldü.
O zamanki hayat şimdikinden milyon kez daha iyiydi” ifadelerini kullandı. Bir Şiî bölgesinde, Saddam dönemine ve Sünnî hükümete duyulan özlem, son aylarda şiddet olaylarının azalmasına rağmen Amerikan işgâline duyulan öfkenin de bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
Muhammed Mehdi isimli bir başka Şiî, (Şiî Başbakan) Nuri el-Malikî Yeşil Bölge de oturuyor. Bizi korumak için ne yapıyor? Bu hükümetin ne anlamı var? diye konuştu. Kuzeni 1982’de hapse atılan ve kardeşi geçtiğimiz ay Duceyldeki bir bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mehdi, “Saddam Hüseyin sahip olduğumuz tek soylu liderdi. Allah Saddamdan bin kere razı olsun” dedi.
Bu arada Duceyldeki bir grup öğrenci de, Saddam sonrasında ülkemize gelenler yakıp yıktı. Elektrik yok, temiz su yok, okul kitabı alacak paramız yok” diye konuştu. Konunun Saddam döneminden açılmasıyla, toplanarak eski diktatörü öven şarkılar söylemeye başlayan öğrencilerden Ahmed Ali Ahmed, “Saddam sebepsiz yere kimseyi öldürmedi. Şimdi bu bombalar herkesi vuruyor. Sünnî olsun, Şiî olsun herkes aynı şeyi söylüyor. Saddam döneminde hayat çok daha iyiydi” dedi. Bu arada Duceyl kentinin bulunduğu Selahattin Eyaleti’nde de Saddam yanlısı yorumlar ön plana çıkıyor.

Vali Hamad el-Kaisî ise bu duruma müdahale etmediklerini belirtiyor.

İşsiz gençlere iş bulmak için başlatılan bir eğitim programının açılışında konuşan El-Kaisî, Herkesin kendine ait bir düşüncesi vardır. Saddam Hüseyin taraftarı olur veya Saddama karşıdır yorumunda bulundu. El Kaisînin Sözcüsü Muthanna İbrahim ise, Şurası bir gerçek ki, şu an buradaki insanlar Saddamın oluşturduğu istihdamı oluşturamadı.

Saddam zamanında sahip olduğumuz en iyi şey güvenlikti. Şimdi o da yok dedi. Hem Sünnî, hem de Şiî akrabaları olan polis memuru Ahmed Cevad ise, 1982’de dayısı dahil aşiretinden 27 kişinin idam edildiğini belirterek, önce herhangi bir eyaleti ziyaret edebilirdik.


Şimdi başka bir eyalete giderken öldürülebilirsiniz. Keşke eskisi gibi güvenliği sağlayacak bir lider olsa diye konuştu. !

BARAN DERGİSİ/Oğuzhan Gözcü

3 yorum:

  1. Irak halkı çiçeklerle karşılamışlardı AMERİKA yı özellikle şiiler...Şimdi ise Saddam dönemini bile arar oldular...Yazık İşgalcilere karşı birlikte direneceklerine Amerika ile sünnileri katlettiler....

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    saddamın ırak halkının lideri olduğunu düşünmedim hiç bir zaman ve genede düşünmüyorum. uzun süre iranla savaşıp(amerikan ve avrupadan alınan silahlarla) sonra tüm halkı açlığın ve sefaletin kollarına atan ambargo dönemi başladı. ordudaki tüm subaylar halk gibi yüksek borçlanmaya gitti. ve kurtarıcı amerika gelip yüksek!! rakamlarla bu yönetimdeki subayları incirlik üzerinden diğer ülkelere kaydırarak askerini başsız bırakmadımı. ne hikmetse o kadar ihtara rağmen kuvete girerek resmen diğer ülkelere davetiye çıkarmadımı? kuzeyde kürtleri kimyasal bomba ile zehirleyip ki bunun rakamıda az olmasına rağmen kuzey ve güneyde kendisine diş bileyen kavimlerin oluşmasını sağlamadımı? peki bunlar kimin işine yaradı? kendi güneyindeki şii vatandaşları yoğun olmasına rağmen şii bir devlete diplomasi yoluyla değilde savaş yolu ile israile vaad edilen topraklara iran sınırında olan kısmına girmesi? bu kadar tesadüf fazla değilmi? eskiden annelerimiz kazak örerken ilemk ilmek tek tek örerlerdi. şimdide politika aynı şeyi yapmıyormu? başımıza geçirelen cuval nasıl örüldüyse ırak' ta ki sistem nasıl zamanla tek tek oynandıysa sıra bizde. güneyimizde ve kuzeyimizde(gürcistan) batımızda neler oluyor. çevremizdeki ülkeleri resmen bize karşı korumaya almadılarmı? onları düşman etmedilermi? sırada bize biçilen saddamı beklemek kalıyor galiba ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  3. dünya ,Irak Halkının ve Arap halklarının gönlündesin saddam....Seni öldüren işbirlikçiler Amerika ile hala daha ortaktır...Kahrolsun emperyalizm...Yaşasın Türk solu ve Irak Halkının direnişi

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.