T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Taraf'tan Başbuğ'a jet yanıt!

15 Ekim 2008 Çarşamba 14:24
Org. Başbuğ sinirli ancak daha da sinirlenecek. Taraf'ın tepe yönetimi öyle bir açıklama yaptı ki işler iyice karışacak gibi..
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un Balıkesir'den yüksek sesle dile getirdi iddialar ve bu iddialarla ilgili sert sözlerine Taraf gazetesinden yanıt geçikmedi.

Gazetenin tepe isimlerinden Yasemin Çongar, açıklamaların tehdit koktuğunu söyleyerek, Başbuğ'a Aktütün'ün hesabını sordu!
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un sinirden titrediği, ses tonunu en yüksek perdeye çıkardığı açıklamaya Taraf'tan cevap geçikmedi. Dün ilk kez Aktütün saldırısıyla ilgili 'istihbarat görüntülerini' yayınlayan ve Genelkurmay'ı 'gerekli önlemleri almamakla' suçlayan gazete, Başbuğ'un açıklamalarını da demokrasiyle bağdaştırmadı.

Gazetenin tepe isimlerinden gazeteci Yasemin Çongar, NTV'de telefonla katıldığı canlı yayında askerin tavrını eleştirdi ve Başbuğ'un açıklamalarının tehditkar bir üsluba sahip olduğunu söyledi.
İşte Çongar'ın Org. Başbuğ'u daha da kızdırıcak yanıtı;
Başbuğ önce Aktütün'ü açıklasın: Açıklamanın çok sert ve aşırı bir üsluba sahip olduğu düşüncesine ben de katılıyorum. Hakikaten Genelkurmay'ın kendisinden hiç beklenmedik bir üslupla konuştu Orgeneral Başbuğ. Bu açıdan Genelkurmay adına çok üzücü olduğunu düşünmek lazım. Burada asıl üzücü olan şey ise kamuoyunun beklediği bilginin merak ettiği soruların cevabının bu açıklamada kesinlikle olmamasıydı. Aktütün saldırısı tüm Türkiye toplumunu çok üzen, yaralayan oldu, orada şehitler verdik.

Başbuğ hesap versin: Bu saldırı eğer amacına ulaştıysa neden ulaştı, ulaşmadıysa bile neden bu kadar şehit verildi Genelkurmay Başkanı olarak hem kamuoyuna hem de hükümete açıklamak olmalı.

Soruşturma var açıklama yok: Bir soruşturma inceleme başlatıldığını söylüyorlar, aslında bu sevindici; ancak bu tür olaylardan bu tür saldırılardan biliyoruz ki bu soruşturmaların incelemelerin sonuçları kamuoyuyla paylaşılmadı. Gerçekten Türk ordusu gerekli güvenlik donanımına sahip mi? Bu tür eylemlere karşı yeterli önlemleri zamanında alabiliyor mu?

Haberlerinin olduğu naklen izlendiği doğru mu: Taraf gazetesinin yayınladığı ve bugün bir çok gazetenin ve bir çok televizyonunda yer verdiği bu belgeler; yani Türk Genelkurmayı'nın en üst düzeyde Aktütün baskınının hazırlığından haberdar olduğu, hatta bu görüntülerden, insansız hava uçaklarından naklen izledikleri doğru mu?

Genelkurmay bize emir veremez: Eğer bunlar doğruysa gereği neden yapılmadı. Kamuoyu bunların cevabını bekliyor; ancak bunun cevabını vermeden Genelkurmay Başkanı'nın çıkıp terör örgütünü başarılı gibi gösterenlerin, akan kandan ve akacan kandan sorumludur söylemesi, tehditkar bir üslup kullanması, hatta doğru yerde durun gibi emir vermesi tabi ki kabul edilemez.

Genelkurmay hesap versin: Demokratik bir ülkede Genelkurmay Başkanı medyaya emirvermez. Demokratik bir ülkede Genelkurmay Başkanı kamuoyuna karşı, seçilmiş hükümete karşı sorumludur ve görevini iyi yaptığının hesabını vermek zorundadır.

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.