T a r a f s ı z D e ğ i l i z

Tarih ve dönen dolaplar.

Gelecekte bir tek Kürdistan olacak Hasan Cemal 1995'te Bebek'te CIA elemanları
Eric Edelman ve Marc Parris'le yemek yemişti
Hasan Cemal'in Kürtlere ve kendi ifadesiyle "Kürt sorunu"na özel bir ilgisi var. Gazeteci olarak yıllardır Kuzey Irak'taki KürtleriGüneydoğu'yuPKK'yı izliyor. Abdullah Öcalan'laKürt liderler Celal Talabani ve Mesud Barzani ile röportajlar yaptı ve bütün bunları "Kürtler" adlı kitapta topladı.
İlişkileri o derece içli dışlıydı kiAbdullah Öcalan'ın ona "Yaşar Kemal benim romanımı yazsın" dediği bile söylendi.
Hasan Cemal'e göre8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Kürtler'in gözünde farklı bir yeri vardı. Tempo dergisinden Nuray Soysal'a 2003 yılında verdiği röportajda şunları söylemişti:
"Kürtlerin Özal'a bir sempatisi olduğu doğru... Kürt sözcüğünü rahatlıkla ifade etmiş olmasıbu sorunun sadece askeri yoldan çözülemeyeceğini söylemiş olması ve Kürtçe radyo televizyon gibi konularda birtakım sözleri çok daha önceden ifade etmesi ve aynı zamandaKürtlerin lider kadrolarına 'Bu sorunun siyaseten çözümü mümkün. Siz NE yapabilirsiniz' demesionları dolaylı dolaysız muhatap alması. Iraklı Kürt liderlerle temas kurmasıÖzal'ı Kürtler'in gözünde farklı bir yere getirdi ve dediler ki'Özal devletin resmi politikalarından daha farklı düşünebiliyor. Ama aynı Turgut Özal'ın1991'de sansür kararnamesinin çıkmasındaterörle mücadele yasasının çıkmasındaköylerin zorunlu göçe tabi tutulmasında imzası vardır."
"Geçmişte Doğu Almanya ve Batı Almanya vardışimdi bir tek Almanya var. Şu anda Kuzey Irak ve Türkiye Kürtleri var. Gelecekte bir tek Kürdistan olacak" diyenin de Hasan Cemal olduğu söylenir.
Bebek'te CIA zehiri
"18 Şubat 2005'te Bebek'te CIA ajanı Mark Parris tarafından zehirlenen"ABD ve AB karşıtlarına "Basçılar" diye hakaret Eden Hasan Cemal'inMesud Barzani'nin mesajlarını Türkiye'ye taşıyan kurye olduğu DA iddia ediliyor.
Hasan Cemal'in Barzani ile röportajı Başbakan'ı bile kızdırmıştı. Recep Tayyip Erdoğanuçağına aldığı özel gazetecilerden (!) biri olan ve "Hasan Abi" diye hitap ettiği Hasan Cemal'in Barzani ile röportajına o kadar öfkelenmişti ki"Barzani"yi konuşturuyorlar. Ellerinden gelse İmralılıyı konuşturacaklar" diyordu.
Hasan Cemal'in bu röportajından bir gün önce Yeniçağ Gazetesi"Kod adı Bebek" başlıklı manşetinde18 Şubat 2005'te Bebek'te gerçekleşen esrarengiz buluşmaya katılanların foyalarını gözler önüne sermişti. Hasan Cemal'in de bulunduğu yemeğeCIA elemanları Eric Edelman ve Marc Parris de katılmıştı.
Dün çöldebugün Cudi'de
Eski devrimci ve darbecibugün ikinci cumhuriyetçi ve mandacı Hasan Cemalneler istiyor neler...
Avrupa Birliği yolunda kararlılıkla yürünsün.
Kıbrıs engeli kaldırıldın.
Kürt sorununa demokratik çözüm bulunsun.
Rasim Giresunlu'nun satırları ile son noktayı koyalım:
"Dün Sakallı Cemal Paşa vardıbugün Hasan Cemal var! Dün Türk askeri çölde vuruldubu gün Cudi'de vuruluyor.
Ey benim saf milletim. Sen neredesin? Bak Sakallı Cemal dünsenin önünde paşaydıbugün torun Hasan Cemalsenin önünde gazeteci... Dün Sakallı Cemal'in masasısenin emeğinin sonucunda doluyordubugün Hasan Cemal'in masası DA böyle dolmuyor mu?
Fakatdün kavga sahası Filistin imişbugün ise CudiMunzur vb. değil MI? Gittikçe Alan daralıyor. İnanmam amasanki tarih tekerrür ediyor. Dedeleryerlerine torunlarını bırakıyor.
İşte bir örnekiyi tanı! Sakallı Cemal Paşa'nın torunuHasan Cemal!. Filistin de şehit olan Mehmetlerin torunları iseyeni şehit Mehmetler olarak Cudi de ve benzer yerlerde değil MI?
Cemal'in kursağından geçen
Torun Hasan Cemal'in dededesi gibi ağır oldukça ağır ve tane tanenin de altındaki bir seviyede giden konuşma şeklibilenlerintanıyanların elbette kulaklarındadır. Hasan Cemal'in ideolojik anlamda benzer konumdaki yoldaşı ve koldaşı olanı Mehmet Barlas'ın özel bir televizyon kanalındaonun konuşmasıyla ilgili yüzüne karşı yaptığı alaycı yorumşu anda bile kulaklarımdadır...
Görüldüğü üzerepek çok yeri ve özelliği normalin altında kalanSakallı Cemal Paşakendisiyle barışık olabilecek bir adamcağız mıydı? Bu ülkenin kaderini ellerinde tutan bazı adamların arasınanasıl girebilmişti? Hangi yeteneğihangi bilgi ve becerisi bu duruma yol açmıştı? Ya Hasan Cemal'in hangi yeteneği ve becerisi onubugünkü seviyesine getirmişti? Hangi seviyede bilgisi ve ilgisi vardı kiKürtler üzerine yorumlar yapıyordu? Hasan Cemal'in kursağından geçen yiyeceğin Ana kaynağını sağlayan Türk milleti değil miydi? Türk milletinin bu temin ettiklerinden haberi var mıydı? Varsa eğerHasan Cemal'i Kürtler hakkında kitaplar yazsın diye MI besliyordu?"
Hangi dağ fare doğuracak?
Hasan Cemal de -bütün besleme liberaller gibi- kafayı Ergenekon'la bozmuş gazetecilerden...
Ama diğerleri gibi onun DA bir korkusu var:
"Mahkemede dağ fare doğurursa..."
Hasan Cemalservis edilmiş dosyalardan yola çıkıyor:
"Ama yine de soruyorlar:
Mahkemede ya dağ fare doğurursa?..
Olabilir.
Ama siz o zamanyoksa darbe tertipleri olmadığına mı inanacaksınız?
Siz kendinizi inandırsanızalemin kör ve sersem MI olduğunu sanıyorsunuz?
Söyleyin bakalım:
Susurluk yaşanmadı mı?"
Ve ekliyor"Ö Susurluk davasında dağ fare doğurdu."
Paşaları Doğan Avcıoğlu ile buluşturankuryelik yapan ve bugün bu geçmişini utançla anlatan Hasan Cemal gibi deneyimli bir darbeci ve gazetecihangi dağın fare doğuracağını bilmez MI?
Bilmesine bilir deMarksistler'in 9 Mart 1971'deki darbe girişimi başarılı olsaydıbugün çok eleştirdiği 12 Mart ve 12 Eylül'den daha kanlı ve karanlık günlerin yaşanıp yaşanmayacağını söylemek işine gelmez.
Hasan Cemal de12 Mart12 Eylül28 Şubat ve Susurluk'u tarihimizin kepaze sayfalarına sokarkenbir cunta tarafından gerçekleştiren 27 Mayıs'ı "devrim" olarak görür.
Oysa ölümkan ve gözyaşı demek olan bütün darbelere karşı çıkmak gerekmez MI?
Besleme liberaller darbe ayırımcılığı DA yapıyorlar demek ki.
Deniz Gezmiş'i de kullandılar
Hasan Cemal"Ağlarım mücrim gibi baktıkça istikbalime" diyenlerden değil"Ağlarım mücrim gibi baktıkça geçmişime" diyenlerden...
Geçmişinden sadece pişmanlık değilgeçmişte kullanıldıklarını DA söylüyor. Kullanılanların arasında Deniz Geçmiş de var. İdam Gezmiş'i önce kullanıpsonra idam sehpasına gönderenlere bugün ateş püskürüyor ve Gezmiş'in idam edilmesinde kendisinin de sorumluluk payı bulunduğunu söylüyor.
"Bir mucize olsaDeniz Gezmiş'ler idamdan kurtulsa diye dua ederdim.
Soygunlarınadam kaçırmalarınbombalama eylemlerinin 'terör' değil'devrimci eylem' olduğuna inanırdım.
Haklı bir dava uğruna yapıldıkları için de doğrulukları konusunda en ufak bir kuşkum yoktu.
O zamanlar senin gözünde terörün devrimcisisavaşın devrimcisi vardı. O zamanlar sen'devlet kaynaklı' terörün daha ağır bastığını düşünürdün.
Menderes'in intikamı
Deniz Gezmiş'ler kurtulmadı.
İdamlar1972'nin Mayıs ayında bir bahar günü sabaha karşı parlamentoda onaylandı.
Başta Demirel olmak üzere Adalet Partili milletvekillerisanki 27 Mayıs sonrası idam edilen Menderes'lerin intikamını alıyorlardı.
'Üçe üç' diyeyani Adnan MenderesHasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'ya karşıDeniz GezmişYusuf AslanHüseyin İnan diye bağıranparmaklarıyla üç işareti yapanlar vardı o gün parlamentoda...
12 Mart döneminderakı sofralarında Deniz'leri idam sehpasına gönderenlere ne çok belâ okuduğun malum.
Ama bu arada hiç düşündün mü?
Deniz'lerin ipe gitmesinde sizlerin deyani Devrim grubunun da payı yok muydu?
Devrim dergisinin bürosunda'Marksist cunta ne zaman iktidara geliyor?' diye sizinle dalga geçen Deniz'inkendi ütopyasının peşinde ölüme koşmasındasizin yaratmış olduğunuz beklentiler de rol oynamamış mıydı?
'Ben de onlar gibi genç bir insandımfedai rolündeydim' diyerek işin içinden sıyrılamazsın.
Ben de sorumluyum
'Devrim yolu ancak askerle ittifak halinde yapılacak bir darbe ile açılıriktidar namlunun ucundacici demokrasiylehalkın oyuyla bir yere gidilemezseçim sandığından sadece gericiler çıkıyor" diyerek Deniz'leri kışkırtmadınız mı?
Deniz'lerİstanbul ve Ankara sokaklarında 'Ordu gençlik elelemilli cephede!' diye slogan ata ata yürürken'sol Kemalistler'e'solcu cuntacılar'a'devrimci demokratlar'ayani sizlere güvenmediler mi?
Sizleri bu nedenle 'yol arkadaşı' ilan etmediler mi?
Siz de buna ses çıkarmayıpülkede istikrarsızlığı körüklemek için onları kullanmadınız mı?
Bütün bu söylediklerinde gerçek payı var.
Deniz'lerin ipe gitmesindeki sorumluluk payımı her geçen yıl daha çok kabullendim.
'Devrim mücadelesi idi' deyip geçmedimgeçemezdim.
12 Mart sonrası askeri hapishanelerde çok arkadaşım zulüm gördüacı çekti. Doğan Beyİlhan Abiİlhami Abihepsi Ziverbey Köşkü'ndenyani işkence evlerinden geçtiler.
Ama Deniz'ler yaşamıyor!"
BİTTİ
Sırrı Yüksel

Bu grubun hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."

*Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.