T a r a f s ı z D e ğ i l i z

"Temiz Din Hareketi" Lideri Sayın Albay Barat Ali Apsaratov'unİslâm Dünyası'na Seslenişi…

[kırgız.jpg]

"Temiz Din Hareketi" Lideri Sayın Albay Barat Ali Apsaratov'unİslâm Dünyası'na Seslenişi…

İslâm Dünyası'na Seslenişi…

Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdulillahi Rabbilâlemin
Vessalatü Vessalamü Âlâ Resûlullah... Ben İslâm kardeşlerimize sesleniyorum. Son zamanlar İslâm'ın düşmanları İslâm dünyasına fitne sokmaya çabalarını arttırdı. Bu tür çabalar mümkün olmazdı. Bir merkez olsaydı…

Bizim sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle demişti: "Benden sonra benim ümmetim 73 fırkaya bölünecek. Ama sadece biri benim sünnetimi yapan doğru yolda olacak"

Bundan dolayısıyla biz net bir şekilde sevgili Peygamberimizi (S.A.S) sünnetlerini yapmalıyız.

Şu ân, Müslüman düşmanları bizi yanlış yollara yönlendirmeye çalışıyorlar.
Biz bunu durdurmalıyız. Biz Kırgız Milleti, Müslüman olarak teklifte bulunuyoruz: Kırgız topraklarında tüm dünya Müslümanları kurultay yapmalıyız. Kurultayda tüm İslâm Dünyası ile ilgili problemleri çözme yolunu bulmalıyız ve birbirimize destek vermeliyiz.

Bizim görüşlerimize göre İslâm Dünyası'nı birleştirmek için ilk sırada şu problemleri çözmeliyiz:

-Kırgızistan'daki ABD üsleri kapatılsın,
-Doğu Türkistan'a Özgürlük,
-KKTC'yi tüm İslâm Dünyası'nın tanıması,
-Sözde "Ermeni Soykırımı" iddiasını Türkiye'ye iftira olarak tanımalıyız,
-1945 senesinde Fransa tarafından Cezayir'de Müslüman milletine uygulanan soykırımı tanımalıyız,
-Karabağ topraklarını Ermenistan tarafından işgal altında olarak kabul etmeliyiz,
-İran'ın Barış Nükleer Programına hakkı var. Karar lazım,
-İran'a karşı ambargo kaldırılmalı,
-Kumandan Salih Mirzabeyoğlu'na özgürlük,
-Türkiye, Ürdün, Suudi Arabistan, İran… Bu ülkelerden birini Hilâfet Merkezi olarak seçmeliyiz…

Müslüman kardeşlerim! Aramızdaki fitneye son verelim!

Yüzyıl önce İslâm Dünyası büyük bir darbe aldı. Hilâfet Merkezi'ni kaybetti. Sanki bu yetmediği gibi düşmanlarımız "Hilâfet" kelimesi için "iğrenç" anlamı bağlamaya çalışıyorlar. Neden "Vatikan" dendiği zaman veya "Rus Ortodoks Kilisesi" veya "Dalay Lama", bunlar sadece din merkezleri anlamına geliyor? Ama "Hilâfet" kelimesi duyulduğu zaman hemen İslâm düşmanları ekstermiz, teröristlikle bizi suçluyorlar?

Bizim "TAZA DİN" harekâtımız günden güne güçleniyor ve sayımız artıyor. Bizim hedefimiz Hilâfet ve Halife seçimi. "Hailâfet" dediğimiz zaman biz ne devletlerin sınırını değiştirme, ne bir rejim değiştirme plânlarımız yok. Biz sadece bir devleti Dünya İslâm Merkezi olarak tanınmasını istiyoruz.

Bizim teklifimiz Türkiye, Ürdün, İran ve Suudi Arabistan'dan bir İslâm merkezi seçmek: Yani Halife!

Fikirlerinizi bizim mail adresimize yazınız: Taza_Din.kg@mail.ru
Tel: 0090777015745

Albay BARAT ALi



ALBAY BARAT ALİ İLE BARAN DERGİSİNİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ RÖPORTAJ


Kırgızistan
Taza Din (Temiz Din) Hareketi Lideri,
Gönüldaş Albay Barat Apsaratov:


Kumandan
Salih Mirzabeyoğlu'nu,
İslâm Âleminin Lideri Olarak
Kabul Etmekteyiz!..


>>AŞAĞIDA Kİ RESMİ TIKLAYARAK BÜYÜK OKUYABİLİRSİNİZ<<

TAKDİM:

Kırgızistan Taza Din (Temiz Din) Hareketi Lideri Albay Barat Ali Apsaratov ve beraberindeki Gönüldaşlar dergimiz BARAN'ı ziyaret için günü birlik olarak İstanbul'a geldi. 28 Eylül 2008 Pazar günü İstanbul'a uçakla gelen Albay Barat Ali Apsaratov'u daha önce belirlenen bir program çerçevesinde havaalanında karşıladık. Dergimiz adına Türkiye'de kendisini misafir ettiğimiz, Albay Barat Apsaratov, sadece dergimizi ziyaret etmek, bir röportaj gerçekleştirmek, Kırgızistan'daki ve diğer Türkî Cumhuriyetlerdeki faaliyetleri hakkında bilgi vermek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini özellikle söyledi. Bu çerçevede Gönüldaş Barat Ali Bey ile kısa ancak yoğun bir fikir alış-verişinde bulunduk. Barat Bey bu görüşmeden sonra, Bayram öncesi hazırlıklarını tamamlamak üzere aynı akşam, Haber Müdürümüz Fazıl Duygun'un başkanlığındaki Baran Dergisi çalışanlarının oluşturduğu heyet tarafından havaalanında uğurlanarak Kırgızistan'a geri döndü.

Hoş bir tevafuk olarak dikkatimizi çektiği üzere Albay Barat Ali Bey de, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu gibi 9 Mayıs doğumlu... Sayın Mirzabeyoğlu 1950 doğumlu iken, Barat Ali Apsaratov 1952 doğumlu...

Barat Ali Bey Kırgız Ordusu'na bağlı ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde 31 sene görev yapmış bir subay... SSCCB'nin yıkılması sürecine şahid olmuş bir asker... Ardından bağımsız Kırgızistan'ın kuruluşunda da etkin bir rol oynayan Barat Ali Bey, daha sonra Albay rütbesiyle emekli oldu... Bu dönemde Kırgızistan'ın kaynaklarının sömürülmesine karşı iradesini her fırsatta ortaya koymuş olan Gönüldaş Barat Ali Bey, Amerika, Rusya ve Çin'in Kırgızistan üzerinde yürütmekte olduğu emperyalist politikalara karşı mücadeleseni günümüzde henüz yeni kurduğu bir parti ile devam ettirmekte...

"Taza Din Hareketi"... Adından da anlaşılacağı üzere Türkiye'deki gibi sömürge demokrasisinin alalade partilerinden biri değil...

Kurucu ve güdücülerinin bir çoğunun vatansever subay ve askerlerden oluşması, bu "parti"nin daha ziyade aksiyona talip nir hüviyet belirttiğini gösteriyor... Zaten sohbetimiz esnasında Barat Ali Bey'in ısrarla tekrar ettiği husus da bu hareketin istikbale dair vaadettiği tesirin büyüklüğünü gösteriyor: "Biz, subay ve asker gönüldaşlarımızla, halkımızla yıllardır bu hareketin planlayıcısıydık, içindeydik. Sadece Kırgızistan değil, İslâm birliğini tesis için Kazak, Özbek ve Türkmenistan'daki subay gönüldaşlarımız da bu hareketin içinde."

Albay Barat Bey, Taza Din Hareketinin Ehl-i Sünnet itikadına dayalı ve tasavvufî kaynaklı siyasî bir oluşum olduğunu ifade ederek, hareketin, ülkesindeki ve tüm İslâm Âlemindeki Batı işgâl üslerinin kapatılmasına yönelik faaliyetlerde bulunduğunu, ayıca İslâm ümmetinin Sultan 2. Abdulhamid Han gibi bir Halife etrafında toparlanabileceğini ve bunun için bir konferans tertipleyeceklerini ifade etti. Barat Bey, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu'nun İslâm Dünyasının beklediği bir lider olduğunu ve tertipleyecekleri konferansta bunu dile getireceklerini, O'na özgürlük verilmesi talebinde bulunacaklarını söyledi.

Taza Din (Temiz Din) Hareketi Kırgızistan merkezli olmak üzere Kazakistan, Özbekistan, başta olmak üzere diğer Türkî Cumhuriyetlerde faaliyetlerine devam etmekte... "Taza Din Hareketi" şu ân gerçek samimi İslâmcı, vatansever mücahid ve tüm anti-emperyalist hareketlerin temsilcilerinin iştirak edeceği bir kurultay düzenleme hazırlığında... Bundan sonra "Taza Din Hareketi" mensubu gönüldaşlarımız ile ilgili gelişmeler hakkında Baran Dergisi olarak okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

>>AŞAĞIDA Kİ RESMİ TIKLAYARAK BÜYÜK OKUYABİLİRSİNİZ<<



Rusya'nın ve Amerika'nın etkinliğinin her geçen gün azaldığı Türkî Cumhuriyetleri'nde İBDA'nın bütün asliyetiyle görünmesini hedefleyen "Taza Din Hareketi"ni Gönüldaş Albay Barat Ali Bey'in şahsında selâmlıyor ve kendilerini Kendinden Zuhur diyalektiğine misâl olarak takdim ediyoruz.
BARAN


--------------------------

Albay Barat Bey, kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Vermekte olduğunuz mücadeleniz hakkında neler söyleyeceksiniz?
Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'e bağlı Noken ilçesinde Celâlabât köyünde doğdum. 9 Mayıs 1952'de doğdum... İsmim Barat Ali, soyismim Apsaratov. Kırgızistan'da Bakanlıkta 31 yıl asker olarak görev yaptım.



Savunma Bakanığı'nda mı?
İçişleri Bakanlığında Albay olarak çalıştım ve hizmet verdim.

Emekli olduktan sonra mı İslâmî bir şuurla siyasî faaliyetlere başladınız?
O zamana kadar da bu işlere devam ediyorduk. Şimdi de devam etmekteyiz.

Cemiyetinizi emekli olduktan sonra mı oluşturdunuz?
Evet, daha dört, beş ay oldu bu çerçevede hareketimizi temellendirmemiz.

Hareketinizin mahiyeti hakkında neler söylersiniz?
Ehl-i Sünnet Vel-Cemaat, tarikat amelleriyle devam etmekteyiz. Bunun üzerine binâ edilmiştir... Hareketimizin maksadı ise, şu ân içimize fitne sokanları, İslâm'a saldıranları teşhir ve onlardan kurtulmaktır. Ki, böylece İslâm tüm hakikatiyle yaşanabilsin, yaşatılabilsin.

Hareketin adı nedir?
Taza Din, "Temiz Din" hareketi Peki, hareketiniz Kırgızistan'ın içinde bulunduğu siyasî duruma Amerika ve İsrail'in Kırgız topraklarındaki etkisine nasıl bakıyor?
Bu konuda her türlü müdahale ile ilgili karşı görüşlerimizi ve düşüncelerimizi her fırsatta belirtiyor ve uyarımızı yapıyoruz.

Kırgızistan'ın politik durumunu değerlendirir misiniz?
Şu ân ki Kırgız politikası dinimize ve İslâm Âlemine karşı hiçbir olumsuz etkiye müsaade etmemektedir. Tersine, hem politik ve hem de milletçe bir destek mevcut... Meselâ Amerika'nın Kırgızistan'da, Bişkek yakınlarında hava üssü vardır orada, bizim ilk maksadımız da bu işgâl üssünü vatanımızdan çıkartmak, kovmak.

Amerikan işgâline karşı?

Amerikan işgâline karşı muhalif tavrımız, karakteristiğimiz. Kırgız halkının Amerika'ya bakışı nasıl?

Meselâ Anadolu halkının %90'ı Amerika'ya düşman!

İslâm ülkeleri Irak ve Afganistan bombalanırken, müslümanlar katledilirken, Kırgız halkı da Amerika'ya hoşgörüyle bakmıyor tabiî ki. Amerika, Kırgızların düşmanıdır! Orta Asya'da şu ân Rusya, Çin ve Amerika çekişmesi var. Tabiî Kırgızistan için de bu söz konusu.

Kırgızistan bundan nasıl etkileniyor?
Sizin de sorunuzda belirttiğiniz gibi bu güçlerin Kırgızistan üzerinde emelleri vardır ve tabiî ki tesirleri de büyük. Bunların maksatları olarak da, meselâ Amerika için hava sahası kullanımı ve hava üssü kullanımı yanında, Rusya da aynı şekilde hava sahamızı kullanmakta. Tabiî Ruslar iki güçtense kendilerinin kalmasını ve Amerika'nın gitmesini istiyor. Kırgızistan için değişen bir şey olmuyor tabiî ki. Diğer yandan Çin, Kırgızistan'ın elektrik ve su kaynaklarını elde etme maksadıyla "pastadaki payı"nı istiyor. Bir taraftan Rusya, eski Sovyetler Birliği'ndeki etkisini devam ettirmek ve gücüne yeniden kavuşmak için kaynaklarımızı sömürmek isterken, Çin de bunu istiyor... Bu konularda görüşlerimizi daha geniş olarak bildireceğiz tüm dünyaya.

Peki, Kırgızistan'ın Doğu Türkistan ile ilgili yaklaşımı nedir?

Bizim Taza Din Hareketi'nin manifestosu diyebileceğim ilk on maddesinin birincisi; Kırgızistan'daki Amerikan üslerinin terk edilmesi, boşaltılması. İlk maksadımız Amerika'yı Kırgızistan'dan çıkarmak!..

İkinci olarak da Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin hak ve hürriyetlerine kavuşması. Biz onların özgürlüklerini istiyoruz.

Sizin Sayın Salih Mirzabeyoğlu'nu yakından takib ettiğinizi biliyoruz. Kumandan Mirzabeyoğlu ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Sizin de belirttiğiniz gibi Kumandan Mirzabeyoğlu'nu ve durumunu yakından takib etmekteyiz. O'nu İslâm Âlemi'nin lideri olarak kabul etmekteyiz. Hapiste olduğunu ve bulunduğu esaret şartlarından bir ân önce kurtulmasını istiyoruz. Bunun davacısıyız.

Bununla ilgili bir basın toplantıları oldu sanırım Kırgızistan'da?

Biz, bütün İslâm Dünyası'ndaki liderleri Kırgızistan'a davet ediyoruz. Niyetimiz İslâm Âlemi'nin asıl sorunu olan Hilâfet ve Halifelik müessesesini yeniden canlandırmak için bir kurultay düzenlemek. Ve tabiî ki, bu kurultayda bizim için en önemli maddelerden birisi de Halife olarak Salih Mirzabeyoğlu'nun teklifi ve kendisinin zindan şartlarından kurtulması, bırakılması. Bunu gündeme getireceğiz.

Bölgenizde Taza-Din Hareketi'nin etkisi nasıl?
Etkisini yaşanan ve yaşanmakta olan süreçte göreceğiz, herkes görecek. Düzenlemek istediğimiz kurultay bunun bir göstergesi. Kurultay'da tüm İslâm ülkelerine tasdik ettirmek istediğimiz, almak istediğimiz kararlardan birkaç örnek daha vereyim: Sözde "ErmeniSoykırımı" Türkiye'ye atılan bir iftiradır kararını aldırmak. Bunu bu şekilde dünyaya duyurmak önemli... Diğer yandan Fransa Devleti'nin Cezayir'de katlettiği 350.000 müslümanın davacısı olup, Fransa'yı soykırımcı ilân etmek! Bu Müslüman Devletlerin birleştiği kurultayda bunlar hakkında kararlar çıkmasını sağlayacağız

Taza-Din Hareketi olarak. Kırgızistan iç politikasının durumu hakkında bizi bilgilendirir misiniz ?.

Diğer partiler ve hükümet açısından.

Şimdi Kırgızistan'a baktığımız zaman, eski Cumhurbaşkanı Asker Akayev dönemi bitti, Bakiyev dönemi başladı. Bakiyev de İslâm'a ve milletine desteğini sürdürdüğü için kendisine hüsnü zan ile bakıyoruz. Diğer yandan, iç politika açısından bizim Taza-Din Hareketi olarak çıkış noktalarımızdan biri de, İsrail ve Amerika tarafından Kırgızistan'da yürütülen misyonerlik faaliyetlerine karşı mücadeledir.

Ilımlı İslâm Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Dinler arası diyalog?
Temelde zedeleyemedikleri Ehl-i Sünnet içerisine sokulmak istenen fitne.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?
Hilâfet'in merkezi Osmanlı'nın Halifesi İkinci Abdulhamid Sultan gibi bir lidere ihtiyaç var! Başımıza böyle bir lider lâzım... Hıristiyanlara baktığınızda Papa'nın toplayıcı rolü var, Rusya'da Ortodoks Kilisesi'nin toplayıcılığı var, Yahudiler için de aynı şey... İslâm Âlemi'nin bu ihtiyacı özellikle İslâm düşmanları tarafından "terörizm" yalanıyla manipule ediliyor ve dile getirilmiyor...
Özetle, başımıza Osmanlı Devleti gibi bir devlet ve Sultan Abdulhamid gibi bir Halife lâzım!


KAYNAK:BARAN DERGİSİ....

2 yorum:

  1. toplanip ummetin sorunlari konusulmalii eger gerceklesirse eminimkii musluman halk destekleyecektir. gec kalinmadan musluman liderler toplanmaliiii ALLAH rizasii icin islam ummetinin bunaa ihtiyacii var aciiiiiiiill !!!

    YanıtlaSil
  2. Kırgızistandan bir ses gelmiş ama ümmet sessiz her biri bir yanda bu adamı kim dinler ki....Amerika ile anlaşan suudiler mi? İslam ümmeti derhal birleşmelidir...ama nasıl?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.