Afganistan'da 7 Sakaryalı Şehid!

Afganistan'da Amerikan uçakları tarafından bombalaman mücahidlerin eğitim birliğinin çadırlarında şehid olan 7 Türkiyelinin yedisinin de Sakaryalı olduğu ortaya çıktı.

Bir internet sitesinde yayınlanan haberde şehid edilen kişilerin isimleri, Afganistan'a gittikleri şehirler ve kod adlarıyla birlikte bildiriliyor. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu kişilerden biri Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğrencisi Mustafa Karakaya.


Sakarya'dan gittiler

Afganistan'da hayatını kaybettiği belirtilen diğer Sakaryalılar'ın isimleri ve oturdukları yerler şöyle: Şaban Şamur(1969) Adapazarı Yahyalar Mahallesi, İsa Dağdeviren (1969) Karapürçek Katlı Pazaryeri'nde esnaf, Alparslan Çelik (1987) Serdivan Arabacılanı Mahallesi, Ahmet Büyükdere (1973) Adapazarı Karaman Mahallesi Muhammet Kutucu (1971) Söğütlü, Sebahattin Buluş (1978) Van Mahallesi. Edinilen bilgilere göre Sakarya'dan Afganistan'a giden çok sayıda kişi var.

Yerel Basın: Kaide İçin Öldüler!

Bu arada Sakarya medyası ve bazı haber siteleri şehidlerin El-kaide için öldüklerini söylediler.El-kaide için çarpışmaya gittiklerini ve boşu boşuna hayatlarını kaybettiklerini söyleyen medya, bu 7 gencin herhangi bir örgüt için değil Allah için canlarını sattıklarını anlamamış gözüküyor.

Şehadete ulaşan(inş) Sakaryalı Kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz!

islamigundem

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.