T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) BUYUKELCIYE SOR "Başkan Bush’un ABD ekonomisini kurtarma planını lütfen açıklar mısınız?

BÜYÜKELÇİ

Haftanın Sorusu ve Cevabı  (Kasım 2008)


 Büyükelçi Ross Wilson

Ambassador Ross Wilson 

Soru: Başkan Bush'un ABD ekonomisini kurtarma planını lütfen açıklar mısınız?
Büyükelçi: Başkan Bush'un belirttiği gibi insanlarımızın yararına yönelik ciddi küresel yanıt gerektiren boyutta ciddi bir küresel kriz olduğunun farkındayız. Bu nedenle Başkan Bush 15 Kasım tarihinde Washington'da G-20 Mali Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. G-20 liderleri, içinde bulunulan mali krizi tanımlamak üzere yapılan ilerlemeyi gözden geçirecek, nedenleri üzerine ortak bir anlayış geliştirecek ve dünya mali sektörlerinin düzenleyici ve kurumsal rejimlerinin reformu için ortak bir prensipler düzeni üzerinde anlaşacaktır.
Başkan ülke içinde 2008 Acil Ekonomik İstikrar Yasasını yürürlüğe koymuştur. Yeni yasanın bir bölümünü, ABD ekonomisinin çekirdeğini oluşturan tüketici ve işletmelere sermaye akışını yenilemek için tasarlanmış olan "TARP" yani Sorunlu Mal Kurtarma Programı oluşturmaktadır. Bu hedefi başarmak için mali kurumların likidite olmayan mallarını bilançolarından çıkarmalarına ve hem özel sermaye hem de kamu sermayesine cazip hale getirmeye yardım edecek çoklu araçlara ihtiyaç vardır. TARP, ipoteğe dayalı kredi destekli güvenlik satın alma programı, bölgesel bankalara konut ipoteğe dayalı kredilerini tutmaya yardım eden kredi satın alma programı, sorunlu malların sigorta etmek için sigorta programı, mali kurumlarda sermaye hissesi almak için sermaye satın alma programı, evsahipliği koruma programı, TARP'a katılan firmaların yönetici tazminatlarında sınırlamalar ve yeni gözetim ve uygunluk yapıları gibi çeşitli bölümlerden oluşmaktadır.
 


Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.