T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Sav, köşe bucak kaçıyor!

Sav, köşe bucak kaçıyor!

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, kendisinin yalan yanlış iddialar ile gündeme getirdiği yasa dışı dinleme olayını araştırmak üzere kurulan Meclis Telekulak Araştırma Komisyonu toplantısından sonra Vakit'e açtığı davanın ilk duruşmasına da katılmadı. Mahkeme ise Sav'ı duruşmaya çağırırken, davayı 30 Ocak 2009 gününe erteledi.
 

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava'da CHP'li Sav ile Vali Ali Serindağ'ın görüşmesini haberleştiren Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci, ifadesinde, "Önder Sav'ın kamuya yansımış hac ibadetiyle ilgili konuşmasına ilişkin kendisiyle görüşmek istedim. Müteaddit defalar aradım, olay günü de kendisini bürodan cep telefonu ile aradım. Kendimi takdim ettim, bir dakika dedi. 5 dakika sonra tekrar telefonda seslendiğimde herhangi bir cevap vermedi, karşıdan konuşmaları duydum ve konuşmaları not alarak metne döktüm. Ve tekrar seslendiğimde yine karşılık alamadım" dedi. 

Değirmenci'nin vekilinin yetkisizlik itirazı ise ret edildi.

İddianamede, Aslan Değirmenci'nin, "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmayı ifşa etmekten, bu eyleme uyan Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 133/1. maddesi uyarınca cezalandırılması" talep edildi. Bu suç için 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörülüyor.

Önder Sav'ın, Vali Serindağ ile 'dinlendiği' iddiası ile başlatılan ilk soruşturmada, 'takipsizlik' kararı çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün "izlendiği" iddiasıyla başlatılan soruşturmanın da savcısı olan Vahdet Polatkan, Sav'ın Serindağ ile görüşürken aranan cep telefonunu "açık" bıraktığını belirterek, "Bu süre zarfında telefondan yapılan görüşmelerin emniyet veya başka bir birim tarafından dinlenip kaydedilmediği saptanmıştır. Bu itibarla cep telefonunu dinleyen ve kaydeden bir görevli olmadığı da ortaya çıkmaktadır" demişti.


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.