(anadoluhaber) SOK! ATATURK'UN HOCASI HAHAM CIKTI!

SOK! ATATURK'UN HOCASI HAHAM CIKTI!

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=21693 den alinmistir.

Mustafa Kemal, Nuri Conker, Süleyman Askeri
"Mustafa Kemal'in en eski arkadaşlarından ikisi, Selanik'te ilkokuldan tanıdığı Nuri (Conker) (1882-1937) ve Manastır'da İdadi'de tanıdığı Ali Fethi'dir (Okyar). Nuri, Enver'in 1914'te kurdurduğu istihbarat örgütü olan Teşkilat-ı Mahsusa'nın ilk yöneticisi olan Süleyman Askeri (ö:1914) kayınbiraderiydi."
(E. J. Zürcher, Milli Mücadelede İttihatçılık, s.85)


Larousse, Nuri Conker için aynen şöyle demiş : "Atatürk'ün akrabası ve en yakın arkadaşıydı"

Nuri Conker ile Mustafa Kemal aynı ilkokula gidiyorlar yani Şemsi Efendi İlkokulu'na. Ilgaz Zorlu'nun büyük dedesi olan ve gerçek adı Şimon Zwi olan Şemsi Efendi bu okulun kurucusu. Şemsi Efendi Sabetaycıların en etkili, en güçlü kolu olan Kapancı Cemaati mensubu olmasına rağmen kendi kolunu Karakaşlar ile birleştirmeye çalışmış ve sonunda da Kapancı olmasına rağmen Karacaahmet'e gömülmüş. Şemsi Efendi'nin Selanik'te kurduğu okula ve devamına 1907 (Ataturk 1881'de dogdu ve cocuklugunda bu okulda okudu!) yılına kadar Müslüman ve Hristiyan öğrenci alınmamış. Bu tarihte okul yönetimi bir karar alıyor ve Hristiyan ve Müslüman öğrencilerin de okula alınmasına başlaniyor.

(Bkz. Şişli Terakki Davaları içinde Ilgaz Zorlu'nun mahkemeye sunduğu savunması)

kendiside sebatayci ve semsi efendi takma isimli (simon zvinin torunu) olan ilgaz zorlunun karsisindaki kisiyle yaptigi roportajda verdigi ilginc cevaplari

Bu söylediginiz, Atatürk'ün Sabetayci olmadigi anlamina mi geliyor?



O konuya hiç girmeyecegim çünkü bu konuda elimde kesin veriler yok, arastiriyorum. Bir 'Atatür' ailesi var. Bu ailenin Bülbülderesi Mezarligi'nda Karakas'lar bölümünde mezarlari, mezar taslari var. Aileden henüz bir kisiyle konusabildim. Dolayisiyla kesin konusamam. Yalniz, Ahmet Emin Yalman'in Mustafa Kemal'le 1927'de yaptigi röportajda, Yalman sunu söylüyordu "Sizin hayatinizi etkileyen iki ögretmen var. Biri benim babam, öteki de Semsi Efendi'ydi." Semsi Efendi, benim büyükbabamin büyükbabasidir. Atatürk'ün ilk ögretmeni Semsi efendi bir hahamdir ve benim ailem de 17 kusak boyunca bir haham ailesi olarak gelmektedir. Bu arada, Ahmet Emin Yalman da Sabetaycidir. Atatürk'ün Sabetayci olup olmamasi önemli degil ama su bir gerçek ki Atatürk, Sabetayci kültürün içinde yer almis bir insandi. Su hususu vurgulamak istiyorum: Bir Sabetaycinin dinî kimligini devam ettirip ettirmemesi önemli degildir.Yahudilik, bir din oldugu kadar bir kültürdür. Dünyanin her yerindeki Yahudilerin belli ortak özellikleri vardir. Sabetaycilar da Yahudi kültürünün bir parçasidirlar. Sabetaycilar son derece organizedirler çünkü Yahudilik dünyanin her yerinde organizedir.Bunun en belirgin kaniti da Israil'in kurulus sürecidir.


BITTI Forward'in ilginç iddiasi Amerika'da Yahudilerin 1897'den beri yayinladigi Forward dergisinin Subat 99 sayisinda Mustafa Kemal Atatürk hakkinda ilginç bir makale yayimlandi. Ayni zamanda derginin internet sitesinde yer alan makalede, Sabataycılıkta cinsellik' konusuna da kısaca değiniliyor.
Makalenin yazari, derginin bir dönem Israil temsilciligini de yapmis olan Amerika'nin yahudi kökenli ünlü arastirmaci yazarlarindan Hillel Halkin. Halkin, makalesinde M.Kemal'in yahudi kökenli oldugunu ve hatta Sabatay Sevi'nin neslinden geldigini iddia ediyor.
(Hillel Halkin, When Kemal Ataturk Resited Shema Yisrael: It's My Secret Prayer, Forward Subat 1999, New York

m.kemal cocukken ilk hocasi simon zvi isimli haham(semsi efendi takma adi) in kurdugu okulda okumus yukardada belirtildigi uzere m.kemal 26 alti yasina geldiginde donmelerin kurdugu okula diger inancdan olanlari kabul etmeye baslamislardir.bu esnada M.KEMAL 26 alti yasinda osmanlinin 2.ordusunda subaydi burdan akla ilk gelen sey nedir? el cevap;o zaman ilk hocasi SEMSI EFENDI(SIMON ZVI) olduguna gore kendisi hasbe has sebataisti!!!

herhalde M.KEMAL,IN SEBATAY SEVININ soyundan gelmesinden dolayi ona kemalist gecinen sebataycilar toz kondurmuyor,bir ilah muamelesi yapiyorlar,nede olsa mesihlerinin soyundan geliyor ve mesihleri olan SEBATAY sevinin intikamini osmanlanlidan ve torunlarindan almaya devam ediyorlar.
bilindigi gibi M.KEMALI,IN hakkinda koruma kanunu cikaran ,kendiside sebataist olan ADNAN MENDERESTIR.
 

M.KEMALIN ilk hocasi (haham, sabetay Zvi'nin soyundan) SIMON ZVI NIN üsküdar bübülderesindeki mezari



Yahoo! Türkiye açıldı!
İnternet üzerindeki en iyi içeriği Yahoo! Türkiye sizlere sunuyor!
http://yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.