T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) YİNE BİR ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Değerli öğretmenlerimiz bizlerle ilgili genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Tarihi perspektif içinde Osmanlı eğitim sistemine baktığımızda müderrislerin (öğretmenler) pek maddi durumlarla ilgilenmediklerini görüyoruz. İşlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlardı. Neydi kendi işleri? Öğrenci yetiştirmek. Maddiyatı aramazlardı. Bunu söylerken para ve mal önemli değil demiyorum. İnsanlar hayatlarını devam ettirmek için mutlaka paraya ihtiyaçları vardır. Hele günümüz dünyasında para ve mal çok gerekli.

 

Ancak biz öğretmenler alacağımız maaşı düşünürken asli görevimizi unutmuşuz gibi geliyor bana.Bazı öğretmenlerimiz var,bu kadar maaşa bu kadar iş deyip en kolay savunmayı yapıyorlar kendilerince.Ama öğretmenlerin aldığı maaşı bulamayanlar var toplumda çoğu öğretmen mesleğini eline almak için türlü zorluklara katlamışlardır.Üniversite hayatında bazı günler aç yatan arkadaşlarımız olmuştur.İşte bizim bu zorlukları unutmamamız gerekir.Biz çoğu zaman unutuyoruz,öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu,bir insan yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu…Hani yetiştirdiğimiz bir öğrencimiz yıllar sonra karşımıza çıkıp ta; hocam ben 317 Şeref şu anda mühendisim,kaymakamım,doktorum değdiğinde ne kadar mutlu olduğumuzun farkında mıyız.Biz öğretmenlerin en büyük gurur kaynağımız yetiştirdiğimiz öğrencilerimizdir.Onları topluma kazandırdığımızı görünce sanki dünyalar bizim olur.Ama maddiyat da önemlidir.Para olmandan karın doymaz derler atalarımız.

        

Bir de devlet büyüklerimiz vardır,her 24 kasımda öğretmenlerin özlük haklarından tutunda sosyal durumlarına kadar  her yıl iyileştirme yapacaklarını söylerler .Biz öğretmenler de yalanda olsa inanmış gibi yaparız ve o vaatleri beklemeye başlarız ta ki öbür 24 kasıma kadar.O zaman filmin diğer yarısı başlar ek ders ücretlerinde iyileştirme yapacağız,hemen çıkıyor,imzada  derler ve film her yıl böylece sürüp gider.Halbuki bize deseler ki sevgili öğretmenlerimiz sizler bizim baş tacımızsınız ama devletimizin imkanları bu kadar, size yapabileceklerimiz bu kadar deseler, biz öğretmenler hemen aldanırız  ve kabulleniriz.ama ne hikmetse her yıl aynı senaryo yıllardan beri tekerrür ediyor.

 Ziya KOCAKAPLAN

                                             Yazını Linki: 

http://musallihaber.blogspot.com/2008/11/yine-bir-retmenler-gn.html                                             

                                                                                                                                                  


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.