Adnan Hoca sen Mehdi değilsin!


Kendini Mehdi ilan eden Adnan Oktar`a Cübbeli Ahmet Hoca`dan cevap geldi. Adnan Hoca bununla da yetinmedi Cübbeli Ahmet`e cevap vermek için 10 site açtı.

Daha önce Mehdi’nin tüm belirtilerinin kendisinde olduğunu ancak Mehdilik iddiasıyla ortaya çıkmasının uygun olmayacağını belirten Adnan Oktar’a cevap Cüppeli Ahmet Hoca’dan geldi.

Tartışma 3 Mayıs 2009’de Cüppeli Ahmet Hoca’nın şu sözleriyle başladı: “Ben Mehdiyim diye tutturmuş. `Ya değilsin’ diyoruz adama. Sen Mehdi değilsin. `100 tane hadis bana uyuyor’ diyor. Anlının ortasında boşluk ve sağ omzunda ben olacak bunlar da var diyor. Hamdolsun tutturduk diyor.”

Bu sözlere Adnan Oktar 11 ayrı web sitesiyle cevap verdi. Hazırlanan internet siteleri ise birbirinin kopyası niteliğinde ve Adnan Oktar kendisinin mehdi olduğuna dair argümanlarını bakın hangi internet sitelerinden nasıl savunuyor:

www. cubbelininbilmedikleri.com sitesinden:

* “Hz. Mehdi (A.S.) İstanbul’dan çıkacaktır.”
* “Üstad Said Nursi Hazretleri Emirdağ Lahikası’nda Hz. Mehdi (a.s.)’nin birinci görevinin, ahir zamanda insanlığı etkisi altına alan Materyalizm ve Darwinizme karşı iman hakikatlerini anlatarak insanların Allah’a iman etmesine vesile olmak olacağını söylemiştir.”

www.cubbeliahmethocayacevap.com sitesinden:

* “Nimetullah Hoca Efendi’nin Feyz Dergisi ile yaptığı söyleşisinden” başlığı altında şu sözlere yer veriliyor: “Bu yüzyıl İslam’ın yüzyılı olacak. Şüphesiz Mehdi gelecek. Bazıları bu konuyu fazla önemsemiyorlar. Çok yanlış. Ben bir çok büyüklerden bizzat işittim. Zaten bir çok hadis mevcut.”

* “Peygamberimiz (S.A.V.) medrese eğitimi almamıştı, Hz. Mehdi (A.S.) de medrese eğitim almayacak sadece kendisine verilen özel ilimlerle hükmedecektir.”

www.cubbeliahmethocaninyanlislarinareddiye.com

* 21 Ocak 1989 tarihli Güneş Gazetesi’nin haberi kullanılarak şu sözlere yer veriliyor: “İstanbul’a gelişi olay olan Şeyh Nazım Kıbrısi sosyete gençliği arasında çok tutulan Adnan Hoca’ya destek verdi. Kıbrıslı Hoca Adnan Hoca hakkında `Adnan Hoca ile uğraşılmasını tavsiye etmem. Bundan sonra uğraşanlara da bir felaket geleceğini haber veririm’ dedi.”

* “Şeyh Nazım Kıbrısi Hazretleri’nin Adnan Oktar ile 1987’de yaptıkları bir röportajından” başlıklı yazıda yer alan Şeyh Nazım’ın şu sözlerine dikkat çekiliyor: “Hem o rütbeyi hem salahiyeti versin diye ben dua ediyorum, Adnan bey kardeşimize de Cenab-ı Allah, namaz için Yusuf peygamberin tecellisini ona giydirmek üzere ona halvet emreylemiştir... Adnan Bey’in yapacağı mükemmel hizmetler vardır. Velayet sırrı ile, zahiri de başka da, velayet sırrı ile yapacağı ve yapmakta olduğu hizmet de vardır.”

Cüppeli Ahmet Hoca ne demişti?

Cüppeli Ahmet Hoca 3 Mayıs’ta www.cuppeliahmethoca.tv’ de yayınlanan konuşmasında Adnan Oktar’ın Mehdilik iddialarına şu cevabı vermişti: “Biz Ehli sünneti muhafaza edeceğiz. Efendi bana emretti: ’Sen bu kapıyı muhafazsa edeceksin!’ Ben emir kuluyum, görevliyim. Adnan Hoca demiyorum ona Adnan Oktar’a. Benim için de diyor ki ’pis işlere bulaşmış, görevlidir’diyor. Ben çok derin yerlerden görevliyim. Benim evliyaya istinadım var Allah dostlarına dayanmışım ben. Ben bir gidersem evliyalara sen görürsün gününü. ’Ben Mehdiyim’diye tutturmuş ’ya değilsin’diyoruz adama. Sen Mehdi değilsin. ’100 tane hadis bana uyuyor’diyor. ’Alnının ortasında boşluk ve sağ omzunda ben olacak bunlar da var’diyor. ’Hamdolsun tutturduk’diyor. Kıyametin kopmasına ona göre 70 sene kalmış. 70 sene kalmış Mehdi madem gelemiyor ’ben çıkayım’demeye getiriyor yani. Kardeşim ne çıkıyorsun otur oturduğun yerde. Sen nasıl mehdi olacaksın yaşın olmuş 55. Sakalın kısacık. Her tarafın bir alem. Allah akıl fikir ihsan eylesin.”

MEHDİ KİMDİR?
Mehdi, İslam inanışına göre, Kıyamet kopmadan önce dünyaya gelecek ve dünyada İslam’ı hakim kılacak olan kişidir. Mehdi kelimesi genellikle, “hidayete eren ya da hidayete vesile olan” anlamlarına gelmektedir.

Kaynak:bizimtava


İLGİLİ DİĞER HABER>>>

ADNAN OKTAR MEHDİ Mİ? CÜPPELİ AHMET CEVAP VERDİ!


Adnan Oktar kendinde ''mehdi'' ye ait sıfatlar olduğunu söyleyince Cübbeli Ahmed Hocanın tepkisini çekti! Cübbeli'nin tepkisine Adnan Oktar; ''Çarşamba'da işlenen cinayetlerin sebebi bu adamın önünü açmak içindi'' dedi...Ve Cüppeli Ahmed Hocayı Ergenekoncu olmakla suçladı.
Öte yandan Adnan Oktar'ın internette cüppeli Ahmed Hoca'ya karşı onlarca site açtığı ve *adeta parasını konuşturarak sanal bir savaşı Cüppeli Ahmed Hoca'ya karşı yürüttüğü gözlemlendi.

8 yorum:

  1. ah ahhh güzel ülkem nettiler sana.nelerle uğraşıyoruz be.her şeyimiz tamamda bi mehdimiz mi eksik.bırakalım bunları da adam olmak nasıl olur onu tarihten öğrenelim.Ebuzer i Bedreddin i mülk Allahındır o yüzden paylaşmalıyız yarin yanağından gayrı ne varsa diyenlere yüzümüzü dönelim.Allah yar ve yardımcısı olsun aslına dönenlerin.ne mutlu insan gibi yaşayıp insan gibi ölenlere ve aydınlık yarınlar bırakanlara....

    YanıtlaSil
  2. akıl ve vicdan herşeye yeter evelallah ,evrensel değerler amentü billah bunun dışında günahımız varsa affetsin Allah.en erken hadis peygamberimizden 200 yıl sonra yazılmış koskoca 200 yıl.ben 10 yıl öncesini hatırlamıyorum.eğer bunları söylemekle allah yakacaksa cehennemin en kızgın yerinde yaksın.ama rahman ve rahim Allaha sırtımı yaslamışım gerisi vız gelir tırıs gider.HÜKÜM VERENLERİN EN İYİSİNİN ALLAH OLDUĞU KURAN DA BELİRTilMİŞ. HEMDE TÜM DETAYLARIYLA KILAVUZ OLAN KİTABIN YALNIZ KURAN OLDUĞUDA YAZILIDIR.samimiyetle çalışan tüm ehli sünneten Allah razı olsun.fakat apaçık çelişkilerle doludur hadis kitapları.kertenkeleyi bir vuruşta öldürmenin faziletinden tutun daha bir çok çelişki...ne zaman asıl kaynağa yöneliriz o zaman insanlık güvende olur.ozaman en güçsüz insan, öksüz vs haksızlığa uğramaz işte ozaman tas tamam olmuştur ilahi adalet hak din islam

    YanıtlaSil
  3. Bu haberi yapan tam bir geri zekalı. Adnan oktar kesinlikle ben mehdiyim dememiştir ve demezde. Çünkü hiç bir müslümanın ben mehdiyim demeye gücü yetmez...

    YanıtlaSil
  4. 150 yillik Evangelist fanatik anti evrimci Hiristiyanlarin yalan yanlis kaynaklarini cevirmekle,
    200 yillik Gnostik anti maddeci Hiristiyanlarin yalan yanlis kaynaklarini cevirip: "aslinda madde yoktur, hersey illuzyondur!" hezeyaniyla Mehdilik yaptigini sanan bu tip sarlatanlara,
    bu tip Amerikan Emperyalist urunu sahte mehdilere karsi uyaran tum Islam Bilginlerinden Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
  5. Ben Adnan Oktar' ın tv ve netteki muhabbetlerini dinledim açıktan ben mehdiyim demiyor, fakat konuşmalarında biraz ben mehdiyim ifadesi var..:) Kendisi bazı gayretler içerisinde bu güzel bişey.
    Adnan Bey Mehdi değil Mehdi özelliklerini örnek almaya çalışan birisi, bunda bi mahsur yok bence... Ama Muhabbetteki sunuculuk yapan Adnan Bey in yanındaki arkadaşa sesleniyorum herşeye ihşallah maşallah deyip durma kardeşim... kötüyede inşallah iyiyede inşallah...

    Bay cübbeli nin bu kamera sevgisini ve gündemde kalma gayretini anlayamıyorum... Cemaatindeki Vatandaşları da anlamıyorum hala neden onun peşinden gidiyor...

    YanıtlaSil
  6. 100 tane hadisi kendine uyduran birisi bazıları doğru bazıları uydurma hadis, daha ne desin mehdyim diyor ama mehdi mehdi olmayacağını kabul etmiyecek diyor. eee sen mehdiyim diyorsun adnan bey biz gerizekalımıyız sanamı tabi olalım aklı var mantık var müslümanlar bu insana nasıl kanıyor şaşırıyorum. Adamın hadislerini araştırın uydurma değilse neyim.

    YanıtlaSil
  7. Adnan hocama trilyonlarıda verseniz ben mehdiyim demez demedi de !!!
    iftira atmaya çabalayanların ızdıraplarını yorumlardan görmek bana büyük keyif veriyor !
    hop oturup hop kalkıcaksınız:) bunlar daha başlangıç.
    önümüzdeki maçlara bakıcaz devam ediyoruz ezmeye.

    YanıtlaSil
  8. Bana böyle şeyler çok boş geliyor.ne demek ya ben mehdiyim.eğer sen zaten gerçekten mehdi olsa darvinizmle yok bilmem neyle uğraşmaz islamı yaymaya çalışırın adana hocaaa ..ben allahıma inanıyoru ki hem bu dunyada hemde ahırette bunların hesabını verceksın..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.