Bush Saddam Gibi Yargılanmalı

Demokrasi, barış,insan hak ve özgürlüklerini korumakla sorumlu kurum ve kuruluşlar ile küresel mahkemeler,neredesiniz ? Soruyoruz size ;

“Bush denen insanlık düşmanı bir yaratığın yaptıklarının hesabını sormayacak mısınız?”

Saddam’ın asılmasına gerekçe olan suçlar, çıkarları adına Saddam’dan daha çok masum kanı akıtan BUSH için geçerli değil mi?

ABD’nin yeni Başkanı OBAMA.

Basını,aydını ve sokaktaki insan dahil hepimiz o kadar merak ve umut içerisindeyiz ki, sanki adam Amerika’ya değil de bize Başkan seçildi.

Basındaki başlıklara ve söylemlere bir göz atın yeter;

“Küresel Umut,

Amerikan Karaoğlan’ı,

Obama ile yeni bir dünya kurulacak,

Yeni baba Obama,

Obama, Türkiye’ye nasıl bakıyor?”

Bırak Obama’nın sana nasıl baktığını da ,sen önce kendi tutumuna ve kendi ülken açısından olması gerekenlere baksana.Bu başlıklar ve söylemler,kendine güvenmeyen, egemenlik ve özgürlüğünün kıymetini bilmeyen, umudunu ve geleceğini ABD’ye göre düşünen ve hisseden aciz ifadeler.

Bu eleştiriye rağmen ;

Bush denilen iki yüzlü sahtekardan sonra,

ABD ile yeni bir sayfa açarak,ortak çıkarlarımızı Obama ile birlikte yeniden ele almanın ülkemiz açısından iyi bir fırsat olduğuna elbette inanıyoruz.

Ezilenlerin temsilcisi ve bir değişimin lideri olarak görülen Obama’nın,küresel güçlerin zulmünü ve istismarını önleyen politikaların arkasında durmasını ve ezilen insanları da hüsrana uğratmamasını bekliyoruz.

Ancak şu an esas mesele,kanımca ;

OBAMA değil görevi bırakıp kenara çekilecek olan insanlığın yüz karası George W.BUSH.

Demokrasi ve insan hakları söylemleri ile insanları kandırarak dünyayı kana bulayan bu adam, Beyaz Saray’da tören yapılıp bir de teşekkür edilip gönderilecek mi? Kimse bundan hesap sormayacak mı?

İktidarı boyunca gözümüzün önünde,Irak’ta,Suriye’de,Afganistan’da,Pakistan’da birçoğu kadın ve çocuk binlerce masum insanı katleden bu caninin, koltuğunu terk edip keyfine bakması bu kadar kolay mı?

Kafamıza çuval geçirip, tarihimize kara leke süren,stratejik ortak denen bu yüzsüz adama o pisliği yalatmadan,eski başkan sıfatı ile çeşitli toplantılarda özgürlük ve egemenlik konferansları vermesi mümkün mü ?

Küresel anlayışa göre demokrasi, insan hak ve özgürlükleri bu mu? Batı için çok kıymetli denen bu yüce değerler, doğu insanının canı ve malı söz konusu olunca önemli değil mi?

Demokrasi, barış,insan hak ve özgürlüklerini korumakla sorumlu kurum ve kuruluşlar ile küresel mahkemeler,neredesiniz ? Soruyoruz size ;

“Bush denen insanlık düşmanı bir yaratığın yaptıklarının hesabını sormayacak mısınız?”

Saddam’ın asılmasına gerekçe olan suçlar, çıkarları adına Saddam’dan daha çok masum kanı akıtan BUSH için geçerli değil mi?

Bu dünya’da insan hak ve özgürlüklerinden, demokrasiden samimi olarak bahsediliyorsa;

“Petrol ve çıkarları adına dünyanın gariban bir bölgesini kana bulayan Bush denen adamın da aynen Saddam gibi yargılanması gerekmez mi ?”

Kısacası ve son söz olarak diyorum ki ;

Eğer Dünya’da çatışma ortamını ve terörü önlemek, insanların refah ve mutluluğunu sağlamak istiyorsak,Bush gibi sahte demokratların faşist ve katil yüzünü ortaya çıkarmamız ve insanlığın geleceği adına da onları yargılamamız gerekmektedir.

İnsan hakları savunucusuyum, özgürlüklerin bekçisiyim, hak,hukuk, Helsinki Konferansı, Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi söylemleri ile ortalıkta dolaşan tüm sahte demokratlara,aydınlara ve stratejik ortak işbirlikçilerine duyurulur.



Kaynak: Ali İhsan Gürcihan-Açık İstihbarat

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.