Bush Savaşçıları: Şovun Sonu

Alman Spiegel dergisi bu hafta başta Bush yönetimi olmak üzere pek çok Amerikalıyı kızdıracak bir kapakla okurlarının karşısına çıktı.
Jean-Pierre Kunkel'in 2002 yılında yine aynı dergi için çizdiği "Bush savaşçıları" konulu illüstrasyona gönderme yapılarak çizdiği yeni bir illüstrasyonu kapağına taşıyan Spiegel'in bu haftaki kapak konusu, "Bush savaşçıları: Şovun sonu" olarak belirlendi.
2002'i yılındaki bir sayısında Spiegel dergisi Bush yönetiminin süper kahramanlar şeklindeki illüstrasyonlarını taşıdığı kapağında yeni Bush yönetiminin "terörle mücadele" adı altındaki savaşıyla ilgili olarak "Bush savaşçıları" tasviri yapmıştı.
Dergi yönetimi yaptığı açıklamada ABD Berlin Büyükelçiliğinin 2002 yılında illüstrasyonların çizildiği 33 orjinal poster istediğini ve bunları Amerika'ya gönderdiğini hatırlatırken, yeni illüstrasyon için henüz büyükelçilikten talep gelmemesinden yakındı.
Dergi, Amerika'da bu hafta Salı günü yapılan başkanlık seçimlerini konu aldığı sayısında Bush yönetiminin terörle mücadele çerçevesinde girişilen savaşta yenilgiye uğramasını vurgularken, içine düşülen ekonomik krize de göndermeler yaptı. Ayrıca Amerika'nın dünyada artık daha az saygı gördüğünü ileri süren dergide, bunun Bush'un politikalarının bir sonucu olduğu savunuldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.