Irak'ta Sütçü İmam'ın nesli

Irak'lı bir asker, Iraklı hanıma el uzatan ABD askerlerinden 4'ünü öldürdü, 3'ünü de yaraladı.
Pazar, 16 Kasım 2008 10:55

Türkiyedeki Sütçü İmam'ın müslüman hanımların namusunu korumak uğruna başlattığı mukaddes hadisenin bir benzeri daha Irak'ta yaşandı. Keramede Iraklı bir bayana el uzatan işgalcilere karşı çoğunlukla onlarla birlikte hareket eden mevcut işbirlikçi hükümete bağlı ordu içinden kahraman bir asker karşı koydu.

Iraklı bir asker yapılan hakaret ve ihanet nedeniyle yaptığı saldırıda dört Amerikan işgal askerini öldürürken diğer üç kişiyi de yaraladı.

Musullu olan askerin Kerame bölgesindeki bir Iraklı hanıma el uzatan Amerikan işgal askerlerine ateş açması sonucu dört işgalcinin öldüğü, üçünün yaralandığı ve kendisinin de olay yerinde öldüğü bildirildi.

Iraklı askerin Telkif bölgesinden olan Berzan Muhammed Abdullah adlı asker olduğu nakledildi. Askerin pickup tarzı hükümet devriye aracından el Zencili bölgesinde milletin gözü önünde Iraklı bir bayana el uzatmaları üzerine elindeki mermileri Amerikan işgal güçlerine boşalttığı, saldırıda dört işgalcinin öldüğü üçünün de yaralandığı söylendi.

Kaynaklar olay üzerine işgalcilerin Berzan adlı Iraklı askeri ateş açarak öldürdüğünü yazdı.

Yaşanan bu son olay türünün ilk örneği olmayıp Iraklı kanı taşıyan asil askerlerden işgalcilere karşı benzeri uygulamaları yapan çeşitli hadiseler vukubuldu. Bunlardan bir tanesi de Ömer el Cebburi adlı kahraman Irak askeriydi. Bu asker Felluce'de Iraklı bayanlara saldıran işgalcilere ateş açarak dört işgalciyi öldürmüş diğer ikisini de yaralamıştı.

Kaynak: HEYET Net

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.